Σύνδεση τομέων για BASEL-MULHOUSE-FREIBURG EUROAIRPORT

Λογικά αυτό που λές δεν γίνεται αφού δεν υπάρχει γερμανικός τομέας. Αλλά ακόμα και αν γίνεται θα σου κοστίσει πολύ ακριβά.Το πιο απλό είναι να πάρεις τραίνο/λεωφορείο για Freiburg και να νοικιάσεις εκει πέρα αυτοκίνητο.
 
Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις συμβουλές και τις υποδείξεις σας. Η αλήθεια είναι πως ακόμη προσπαθώ να σκεφτώ πως θα μεταβώ από το αεροδρόμιο στο Παρίσι. Το αμάξι τελικά βγαίνει ακριβούλικο και υπάρχουν οι εξής εναλλακτικές:
(α για το που το δίνεις όταν το παραλαμβάνεις το αμάξι από το αεροδρόμιο, οι εταιρείες έχουν αντιπροσωπείες σε πολλά μέρη και το δίνεις στο αντίστοιχο γραφείο του παρισιού στη συγκεκριμένη)
-να πάρουμε τρενο από saint louis που είναι έξω από το αεροδρόμιο, δεν έχω ιδέα σε ποιο τομέα ανήκει, μέσω στρασβούργου. Βέβαια δε γνωρίζω την ακριβή απόσταση από το αεροδρόμιο, αν γίνεται δηλαδή με τα πόδια, διαφωτίστε οι γνώστες!
-να πάρουμε λεωφορείο για Mulhouse και από εκεί τρενο για παρίσι.
-να πάρουμε λεωφορείο για βαsel και από εκεί με τρένο αλλά νομίζω είναι ακριβότερο λόγω ελβετικής χροιάς που δίνουμε στο ταξίδι (και είναι και πιο μακρυά αν δεν απατώμαι).
Eπίσης γνωρίζετε αν στο tvg το γαλλικό το τρένο, αν το κλείσουμε τελευταία στιγμή από τα αυτόματά τους, έχουν ίδιες τιμές αν τα κλείσεις καιρό πριν μέσω νετ?

Ευχαριστώ πολύ όλους για όλα!
Καλή συνέχεια!!!
 
Τα εισιτήρια τελευταία στιγμή για TGV είναι απο ακριβότερα έως πάρα πολύ ακριβότερα.
Το Saint Louis είναι στην Γαλλία και πρέπει να έχει λεωφορείο απο το αεροδρόμιο για τον σταθμό του. Κοίτα στο site του αεροδρομίου για πληροφορίες.
Αν βγαίνει φτηνότερα απο το direct απο Mulhouse γιατί όχι.
Το αμάξι αν το παραδώσεις σε άλλο γραφείο απο αυτό που το παρέλαβες θα πληρώσεις έξτρα και στην περιπτωση σου 2 φορές
 
To καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να πάρεις το TGV από Βασιλεία (περίπου 100 €) και με διαρκεια πρπ 3 ώρες.
Απο το Saint Louis θα πρέπει να πάρεις ΤER για Μυλούζη και από κει SNCF(interegio) για Παρίσι. Θά πάρει πρπ 4 ώρες με κόστος 80€.
To βασικότερο όλων για θέμα κόστους είναι τι ώρα θα πάρεις το τρένο.

*Στο TGV δεν μπορείς να βγάλεις εισιτήριο ούτε μέσα στο τρένο αλλά ούτε και από τα αυτόματα τους για την ίδια μερα!

*Η Βασιλεία είναι πρπ 12 λεπτά με το λεωφορειο και σε αφήνει στο σταθμό.
 
Για σας θα ήθελα να μάθω πωσ μπορώ να πάω απο αεροδρόμιο Βασιλείας στο Κολμαρ. έχω βρει ότι πηγένει τρένο αλλά δεν ξέρω από που θα το πάρω. η πτήσει μου φθάνει στις 21.25 και το τελευταίο τρένο φεύγει η ώρα 22:44 και νομίζω δεν προλαβαίνω. μήπως ξέρεις; αφου είσουν κάτοικος της περιοχής
 
Τρένο για Colmar έχει από τον κεντρικό σταθμό της Βασιλείας Basel SBB το οποίο κάνει στάση και στο St. Louis σε γαλλικό έδαφος. Θα πρέπει να δεις τι λεωφορεία υπαρχουν και προς ποια κατεύθυνση. Για Basel SBB από τον ελβετικό τομέα, για St. Louis από τον γαλλικό. Το ίδιο και για τα ταξί σε περίπτωση που δεν προλαβαίνεις τα λεωφορεία. Ο σταθμός του St. Louis απέχει 3,8 χλμ. απο το αεροδρόμιο και ο σταθμός της Βασιλείας 7,4 χλμ. Θεωρητικά το ταξί δε θα ειναι πολύ ακριβό. Το Euroairport δεν έχει δικό του σταθμό τρένου.
 
Top