Spotting in Thessaloniki (SKG/LGTS)

• Thread starter Thread starter Tzartos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Επειδή το παραπάνω post πλατειάζει υπερβολικά, ναι μεν μπορείς να ρωτήσεις έναν αστυνομικό για το αν μπορείς να βγάλεις μια φωτο στο Μακεδονία αλλά επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά ότι το αεροδρόμιο είναι και στρατιωτικό και πλήρως ενεργό. Άρα φωτογραφίζοντας κάποιος την πίστα, φωτογραφίζει και τα shelters αλλά και τις εν γένει εγκαταστάσεις της ΠΑ. Εφ' όσον λοιπόν είναι και στρατιωτικό και υπάρχουν οι σημάνσεις για απαγόρευση φωτογραφιών, δεν σηκώνουμε απλά έτσι τη μηχανή και βγάζουμε ότι να 'ναι. Και οι σημάνσεις αυτές είναι διεθνείς με τα αντίστοιχα σήματα, για να τις καταλαβαίνουν όλοι. Δεν βγαζουμε φωτογραφίες από το terminal ή την πίστα. Όποιος θέλει spotting υπάρχουν σημεία εκτός αεροδρομίου.

Και η "έξαλλη ένστολη υπάλληλος" στα τέλη δεκαετίας '90 μια χαρά έκανε και φώναζε να σβήσεις τη φωτο. Ειδικά τότε, χωρίς τα google maps κλπ, απαγορευόταν διά ροπάλου η φωτογράφιση. Και δεν έχει να κάνει ότι είσαι "Έλλην πολίτης". Η απαγόρευση ισχύει για όλους. Το αν το θεωρεί κάποιος για γέλια και για κλάματα είναι άλλο θέμα. Καλώς ή κακώς δεν είμαστε Ελβετία να είμαστε χαλαροί σε τέτοια θέματα. Δεν είναι θέμα συντηρητισμού ούτε έλλειψης εκσυγχρονισμού. Τηρούμε τους νόμους που υπάρχουν αλλιώς έχουμε μπλεξίματα.

Στα αεροδρόμια που λειτουργούν (και) ως στρατιωτικά οφείλουμε να συμμορφωνόμαστε. Δεν μπορείς να πας πχ στον Άραξο ή στην Καλαμάτα να βγάλεις το 737 της TUI ή να φωτογραφίζεις γύρω γύρω την ώρα της αποβίβασης ή επιβίβασης. Στα υπόλοιπα αεροδρόμια δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα για φωτογράφιση και ούτε σου δημιουργεί κανείς θέμα.
Τα υπόλοιπα που αναφέρονται περί "ιερών", "ιστορίας του τόπου", "αρπαγές" κλπ τα θεωρώ άστοχα.

Επειδή τα μηνύματα περί spotting στη Θεσ/νίκη μεταφέρθηκαν στο σωστό θέμα, κάντε έναν κόπο και διαβάστε το θέμα από την αρχή του που το έχουμε συζητήσει εκτεταμένα.

Δεν τραβάμε φωτογραφίες κατά την επιβίβαση αλλά τραβάμε βιντεάκια για το youtubw κατά την απογείωση....αστεία πράγματα, μικτής χρήσεως αεροδρόμια και λογικές ασφαλείας '1950s'...

Δική μου άποψη: τραβήξτε οτι φωτογραφία θέλετε αν πραγματικά υπάρχει λόγος spotting ή για αναμνηστικούς λόγους

Έχεις ένα δίκιο με τα βιντεάκια. Όμως εγώ αναφέρομαι για το μέλος που ρωτάει αν επιτρέπεται να σποτάρει στο Μακεδονία. Σύμφωνα με τη νομοθεσία που απαγορεύει φωτογράφιση και βιντεοσκόπηση στρατιωτικών εγκαταστάσεων, αυτό απαγορεύεται. Ως εκ τούτου δεν μπορείς να πας στο Μακεδονία πχ με dslr και 75-300mm και να αρχίζεις να φωτογραφίζεις χαλαρός. Το να σηκώσεις κινητό, δε νομίζω να σου πει κάποιος κάτι.

Τα εχω διαβάσει ολα τα μηνύματα εδω ωστε να ξερω κατα ποσο αυστηρα ειναι. Εφόσον ο νομος λεει απαγορεύεται στο αεροδρόμιο να βγαζεις φωτογραφία το σεβομαι. Αλλα τωρα να κατσω στο hondos center ή στο Ρύσιο να βγαζω αεροπλάνα χωρις να φαίνεται το αεροδρόμιο δεν είναι καθόλου παράνομο. Τωρα αυτο που λες με τα κινητά στο αεροδρόμιο κανενας δεν εχει πει τίποτα μεχρι και ατομα με τηλεφακους εχω δει και δεν ειπαν τιποτα. Ε τώρα αν κάποιος κανει παρατήρηση επειδη έβγαλες φωτογραφία με το κινητό το σπανιότατο 747 θα ειναι τραγικό.

Τώρα κάτι λίγο άσχετο με το θεμα. Κυάλια επιτρέπονται στο αεροδρόμιο? Δηλαδη να παρακολουθώ την κίνηση που εχει. Ή θα μου πουν οτι θα φανουν ολα τα στρατιωτικά που εχουν εκει?