Spotting in Athens (LGAV/ATH)

• Thread starter Thread starter Hristos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Ο χωματόδρομος που οδηγεί στις αποθήκες στο σημείο κράτησης του 03L έχει ασφαλτοστρωθεί,και τα σκυλιά απουσιάζουν.Έχουν σκυλιά μέσα στο χώρο των αποθηκών αλλά είναι δεμένα.Είχα πάει την προηγούμενη εβδομάδα και κάποια στιγμή πέρασε το αμάξι της ασφάλειας του αεροδρομίου,σταμάτησε και με κοίταζε.Δεν άκουσα κανένα να μιλάει.Μετά από 2-3 λεπτά έφυγε.Μετά πέρασε το Follow me με κοίταξε,μπήκε στον διάδρομο και έφυγε.Αλλά δεν είχε κίνηση και έφυγα κι εγώ,μιας και ήμουν περαστικός από εκεί.Πάντως δεν υπάρχει καμία ταμπέλα περί απαγόρευσης φωτογράφησης,εκτός από μια που λέει ότι δεν επιτρέπεται η είσοδος χωρίς άδεια.

Και σε εμένα μου έχει συμβεί αρκετές φορές σε αυτό το σημείο. Περνάει το σεκιούριτι και κάθετε εκεί 2-3 λεπτά κοιτώντας με μετά φεύγει. Όμως επειδή συνήθως κάθομαι εκεί για αρκετή ώρα δεν έρχεται κάποιο όχημα ασφάλειας έξω απο το αερδορόμιο και δεν απαγορεύεται να τραβας φώτο.

Εγώ πήγα σήμερα για spotting στον Βενιζέλο στο κλασικό μου σημείο πάνω στην γέφυρα, πάνω από την είσοδο των VIP και τον πύργο, που σου δίνει πολύ καλή θέα. Πάνω στο μισάωρο ήρθε το πρώτο follw me, του εξήγησα ότι είμαι planespotter και έφυγε (λέγοντας μου και καλή συνέχεια!)... μετά από λίγο έρχεται ο "προϊστάμενος ασφαλείας" και απαιτεί να φύγω. Μετά από τέταρτο κλιμακούμενων αντιλογιών, αναγκάστηκα να φύγω. Ο ισχυρισμός του ήταν η ύπαρξη νέας δημοτικής οδηγίας που απαγορεύει τις φωτογραφίες στα αεροδρόμια. Να τονίσω ότι είχα στηθεί ανάμεσα στην μπάρα του δρόμου και τα κάγκελα της γέφυρας. Αυτά που μου είπε ισχύουν και αν όχι, πως έπρεπε να αντιδράσω;

aviation-computers":21sbahec said:
Ο ισχυρισμός του ήταν η ύπαρξη νέας δημοτικής οδηγίας που απαγορεύει τις φωτογραφίες στα αεροδρόμια. Να τονίσω ότι είχα στηθεί ανάμεσα στην μπάρα του δρόμου και τα κάγκελα της γέφυρας. Αυτά που μου είπε ισχύουν και αν όχι, πως έπρεπε να αντιδράσω;

Και τι δουλειά έχουν οι δήμοι με τα αεροδρόμια;Δικά τους είναι;
Έχω την εντύπωση ότι ο κάθε πικραμένος καρπαζοεισπράκτορας προκειμένου να το παίξει εξουσία επικαλείται ότι ευφάνταστο του έρθει...

Υποθέτω ότι υπάρχει κάποιο σχετικό νομικό έγγραφο. Από που μπορώ να το προμηθευτώ;

Υπαρχει μια παλια αποφαση της ΥΠΑ με αρ. πρωτ ΠΣΕΑ/Β/24877/616/21-6-1996, που ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ τη ληψη ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΩΝ φωτογραφιων στα αεροδρομια απο τους επιβατες ΚΑΙ τους ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ. Εξαιρει τα μικτα (στρατιωτικα & πολιτικα)αεροδρομια, στα οποια φυσικα ΔΕΝ περιλαμβανεται το ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ η το ΕΛΛΗΝΙΚΟ.
Η αποφαση ειναι παλια,αλλα δεν ξερω αν υπαρχει καινουρια. Παντως ειναι αρκετη για να αποστομωσει τον καθε ηλιθιο, με τη δικαιολογια "εγω ΕΧΩ χαρτι που με επιτρεπει. ΕΣΥ φερε χαρτι που μου απαγορευει". Την εχω παντα μαζι μου, αν και ποτε δε χρειαστηκε να την εμφανισω.

iPhone.png
Sent from a mobile device
iPhone.png

Αυτή είναι η απόφαση.

Attachments

Καλησπέρα παιδιά. Θέλω να κατέβω Αθήνα μόνο για Planespotting και με τα 38 ευρώ πάνε και 45 έλα δεν είναι άσχημα. Λεω να κατέβω τέλη Σεπτέμβρη. Ήθελα να ρωτήσω που μπορώ να πάω κοντά στο αεροδρόμιο, μιας και δεν έχω όχημα. Επίσης να κατέβω καλύτερα με την πρωινή πτήση που φτάνει περίπου 8-9 ή με καμιά πιο μεσημεριανή; ΥΓ Μόλις βγάλω εισητήρια ευχαρίστως να δεχτώ φίλους που ξέρουν τα μέρη!

εγώ προτιμώ όταν δεν έχω όχημα την γέφυρα των αναχωρήσεων. Είναι λιγότερο από 5' με τα πόδια και δίνει μια πολύ καλή θέα στην πίστα. Εναλλακτικά υπάρχουν και τα MacDonalds :D