ΣΜΑ

• Thread starter Thread starter Airforce10
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
το κακό είναι βέβαια ότι είναι πολύ πιο δύσκολο να εξελιχθείς μέσα στο πολυτεχνείο από ότι στη ΣΜΑ. Ως δημόσιο ΑΕΙ και με την πολιτική του σημασία στη σύγχρονη ιστορία (1974) είναι εύκολο να "χαθείς" και να αργήσεις να τελειώσεις. Υπάρχει ένα κλίμα χαλαρότητας και απόλυτης ελευθερίας που κάνει όλη τη ζημιά. Θέλει πολύ διάβασμα, προσπάθεια και κόπο για να πας καλά.

Στη ΣΜΑ από την άλλη ούτε με έρευνα ασχολήσαι, ούτε με μαθήματα που έχουν πολύ ψάξιμο, τρέξιμο και δουλειά. Έχεις 4 χρόνια και μαθαίνεις αυτά που προβλέπει το πρόγραμμα. Ούτε καταλήψεις :lol: , ούτε μεταφορές μαθημάτων ούτε καθυστερήσεις.

Γενικά στη ΣΜΑ (και κατ επέκταση στο ΕΜΠ) πια κατεύθυνση σε ενδιαφέρει? (μηχ αεροσκαφών, τηλεπικοινωνιών, πολιτικός μηχανικός)

καλά ναι...σίγουρα έχεις δίκιο σχετικά με την εξέλιξη στο πολυτεχνείο

στη ΣΜΑ με ενδιαφερουν οι τηλεπικοινωνίες, ή μηχανικός αεροσκαφών!στο πολυτεχνείο με ενδιαφέρει πιο πολύ το τμήμα ηλεκτρολόγων μηχανικών/μηχανικών υπολογιστών!τώρα δεν ξέρω κατά πόσο διαφέρουν τα τμήματα του πολυτεχνείου σε κάθε πόλυ γιατί θα δηλώσω Θεσσαλονίκη και Ξάνθη μιάς και είμαι από Θεσσαλονίκη...

αν και έχω δει τα αντίστοιχα της Θεσσαλονίκης, σ'ευχαριστώ :)

το θέμα με τη θεσσαλονίκη είναι ότι δεν έχει εξειδικευμένο κύκλο σπουδών αεροναυπηγών, όπως υπάρχει στο ΕΜΠ και στην Πάτρα. Οπότε αν σου αρέσει αυτή η κατεύθυνση η "μετανάσταυση" είναι μονόδρομος.

το θέμα με τη θεσσαλονίκη είναι ότι δεν έχει εξειδικευμένο κύκλο σπουδών αεροναυπηγών

Πάντως, επειδή έχω γνωρίσει 4 αεροναυπηγούς, δεν το συνιστώ εκτός και αν δεν σε νοιάζει να πας εξωτερικό. Εδώ και οι 4 δεν απασχολούνται στο αντικείμενο τους.

DSP":2933tdrn said:
το θέμα με τη θεσσαλονίκη είναι ότι δεν έχει εξειδικευμένο κύκλο σπουδών αεροναυπηγών, όπως υπάρχει στο ΕΜΠ και στην Πάτρα. Οπότε αν σου αρέσει αυτή η κατεύθυνση η "μετανάσταυση" είναι μονόδρομος.

Συμφωνώ. Αεροναυπηγική μόνο εάν (απα-)ασχοληθείς στο εξωτερικό μετά. Η ΣΜΑ μόνο εάν "αγαπάς" το προστατευμένο περιβάλλον του Δημοσίου και η ιδέα του καινούριου σε τρομάζει....
Στο ΕΜΠ είναι πολύ καλό το επίπεδο και όντως όσοι τελειώνουν Μηχανολόγοι/ Αεροναυπηγοί βρίσκουν (καλή) δουλειά αν και συνήθως στα πλαίσια της Ελλάδος *με τα γνωστά συντεχνιακά...*
Για Πάτρα δεν γνωρίζω.

με το 13 που έγραψα μαθηματικά δυστυχώς δύσκολα με βλέπω να περνάω σμα :cry: :cry:

Airforce10":t8uen38c said:
με το 13 που έγραψα μαθηματικά δυστυχώς δύσκολα με βλέπω να περνάω σμα :cry: :cry:
Στο είπα και στο myphone δεν πρέπει να απογοητευτείς τώρα γιατί θα χάσεις.Σκέψου τα άσχημα της στρατιωτικής ζωής που γλίτωσες και τα καλά του να είσαι σε μια κανονική σχολή και να ζήσεις τη ζωή σου χωρίς να πρέπει να είσαι έγκλειστη σε μια σχολή 5 μέρες τη βδομάδα.Χωρίς να σου λέω ότι τέλειωσαν όλα.Έχεις ελπίδες ακόμα.Τι να πω και εγώ που έγραψα 13 ενώ έχασα την απόδειξη.Θα είχα 15 που είναι ένας καλός βαθμός με βάση τα φετινά θέματα :cry:

θα ήθελα να κάνω και εγώ μια ερώτηση και εγω θελω να περασω ΣΜΑ αλλα θα ηθελα αν μπορειτε να μου πειτε ποσα μορια πρεπει να εχω για να μπω;;