sky express ... the airline of Crete

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Εκτελει τσαρτερ στην Ευρωπη (εχει θεαθει ηδη). Τωρα το ερωτημα μου ειναι: Για την Meelad ή την SkyExpress?

Τέλος η Meelad, όπως ειπώθηκε και σε άλλο topic. Δεν θα πάρει τελικά ελληνικό AOC οπότε τα 2 ΜD-80 έμειναν στην Sky Express. Μάλιστα το ένα έχει ήδη και τίτλους.
http://www.skyliner-aviation.de/viewpho ... picid=6018

Ναι, αλλα: Τι γινεται με το ιδιοκτησιακο καθεστως των 2 αεροσκαφων. Θα πετανε για την Meelad που θα χρησιμοποιει το AOC της SkyExpress, η θα περιελθουν στην ιδιοκτησια της τελευταιας;

Γιωργο δεν θελω να φανω κακος αλλα μερικα ποστ πιο πριν υπαρχει το νεο με τα αυτοκολλητα της SkyExpress :mrgreen:

Πάντως χτες το βράδυ υπήρχε πτήση της SEH από LGW (μάλλον λόγω του αγώνα του Ολυμπιακού με την arsenal). Θέλω να πιστεύω πως δεν ήταν με το jetstream :p

Το αεροσκάφος κατόπιν αναχώρησε για Ηράκλειο.

Από ότι καταλαβαίνω η SE εκτελει πτήσεις της ZF για Κοζανη. Επομενως το αεροσκάφος της έρχεται πρώτα από Ηρακλειο για Αθηνα. Αυτες οι πτήσεις παρότι εκτατες βγαίνουν προς πώληση απο τη SE? Αν ναι γνωρίζει κανεις ποτε είναι και ποιο το κοστος τους?

Πήρε και η Sky Express γενναίο μερίδιο από τις άγονες. Καλό αυτό.
Αλλά εγώ εξακολουθώ να αναρρωτιέμαι: Ποιο δρομολόγιο είναι πιο εμπορικό ή (και) χρήσιμο: Το Σητεία - Ακτιο ή το Ηράκλειο - Αραξος;
Μήπως τώρα που πήρε τις άγονες, μπορεί να κάνει κανένα δρομολόγιο που να μην είναι 100% κερδοφόρο;

Μακάρι να πάνε όλα καλά με τις άγονες και να αναπτυχθούν και οι μικρότερες εταιρείες..ας ελπίσουμε ότι θα εκμεταλλευθούν την ευκαιρία της γενναίας κρατικής επιδότησης, για να επενδύσουν στον χώρο και όχι απλώς για να μετρήσουν κέρδη...
Αν είναι άξιοι επιχειρηματίες, θα σκεφθούν και το Ηράκλειο-Άραξος...το μέλλον θα δείξει...

Για το Σητεία - Άκτιο δεν είχαν ακουστεί καλές πληρότητες από την παλαιά ΟΑ.
Συγκριτικά με άλλα δρομολόγια όπως π.χ το Θεσ/νίκη - Καλαμάτα-(το οποίο είναι πολύ επιτυχημένο και η πληρότητα των πτήσεων πολύ καλή)-δυστυχώς είναι πίσω.
Τώρα όσον αφορά το Ηράκλειο - Άραξος δε έχω κάποια πληροφόρηση...

Παρακάτω η απάντηση της ΥΠΑ σήμερα στις κατηγορίες που ακούστηκαν για τις άγονες γραμμές ...
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=251

Στις εφημερίδες της Καλαμάτας είδα ότι θα γίνεται το δρομολόγιο Ηράκλειο-Καλαμάτα-Θεσσαλονίκη κάθε Δευτέρα και Σάββατο στις 8πμ (από Ηράκλειο) και στις 4μμ από Θεσσαλονίκη. Οι αναχωρήσεις από Καλαμάτα 9.30πμ και 6μμ.

Μ' ένα σμπάρο δυο τριγώνια λοιπόν. Συνδυασμός άγονου με μη (τυπικά) άγονο δρομολόγιο.
Νόμιιμο είναι. Δεν ξέρω αν είναι και ηθικό.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.