sky express ... the airline of Crete

• Thread starter Thread starter LGIR27
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Ο Γρυλλος δεν ειναι προεδρος της εταιρειας; Απλα δεν του εβγαινε με 2 "L" και το εκανε με ενα.. Το ενα SX-GRY και το αλλο SX-LOS. Για δες τα κοκκινα γραμματα ποια λεξη σχηματιζουν..

Α.. Αλλαξε παλι; χαχαχα Δε νεχω ιδεα. Εχω μεινει στο οτι ο Γρυλλος ειναι προεδρος, ιδιοκτητης κλπ.. Που να ξερω.. Ξερω οτι δεν ξερω τπτ... :mrgreen:

Σύμφωνα με το FR24, το GRY σήμερα θα οργώσει το αιγαίο καθώς ξεκίνησε 08.00 από HER για RHO, SMI, JKH, MJT, LXS, SKU, SKG, SKU, LXS, MJT, RHO και επιστροφή HER στις 23.00. Σκύλος, 12 προσαπογειώσεις 8)

Η απορία μου με αυτά τα μεγάλα 12σκελα της Sky Express είναι που και πως αλλάζει (εύχομαι να αλλάζει) πλήρωμα.

Η νομοθεσια προβλεπει "απειρες" αποπροσγειωσεις για 12 ωρες flight duty period. Αυτο ξεκιναει μια ωρα πριν το STD μεχρι το On blocks arrival time δηλαδη στο parking brake time στον τελευταιο προορισμο (ή μεχρι να συμπληρωθει το 12ωρο). Μερικες εταιριες βεβαια ειναι πιο conservative συμφωνα με το oparation manual τους και το κανουν μιαμιση ωρα πριν το STD μεχρι και 45 λεπτα απο το blocks on ισως και ακομα πιο πολυ εξαρταται.

Πληροφοριακα αναμενεται να αλλαξει αυτο προς το χειροτερο (=περισσοτερες ωρες απασχοληση) με νεα μετρα απο τον ερχομενο Σεπτεμβριο.

Εγώ πάλι πιστεύω ότι θα γίνει πιο αυστηρό, με την προσθήκη του "fatigue risk management" θα πρέπει να καταγραφεις και το χρόνο ξεκούρασης των πληρωμάτων. Για να μην μπούμε σε σενάρια split duty κλπ. Επιπλεον για πτήσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας ο χρόνος duty time μειώνεται.

Πρωτη εντυπωση καπως γλυκοπικρη. Μολις επιβιβαστικα και εκκινουμε κινητηρες για Αθηνα-Ηρακλειο. Τελικα η κρατηση θεσης που υποτιθεται εκανα για παραθυρο μονο εικονικη ηταν. Σε random θεση με πεταξαν. ATR42 το πολυχρωμο το αεροπλανο και το 1/4 το μπροστινο το εχουν κανει cargo για τις αποσκευες. Τα λοιπα μετα την προσγειωση πρωτα ο Θεος. Καλο μας ταξιδι.

.... προσγειωση τελικα. 14 λεπτα αργοτερα αποτι υπολογιζα. Πολυ καλη εξυπηρετηση μεσα. Μου αρεσε ιδιαιτερα το μακροσκελες καλωσορισμα στον αερα απο τον κυβερνητη με λεπτομεριες πτησης κτλ.

greco":2bl50cow said:
ATR42 το πολυχρωμο το αεροπλανο και το 1/4 το μπροστινο το εχουν κανει cargo για τις αποσκευες.

:!: Combi σα να λέμε;

Μια φορά που είχα πετάξει με τη Sky Express HER-ATH (τότε με το J41) δεν είχε θέσεις πάντως και σε καθοδηγούσε η αεροσυνοδός εμπειρικά.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.