Singapore Airlines

• Thread starter Thread starter dtrach
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Από 28 Μαρτίου καθημερινές πτήσεις με Α380, Σιγκαπο'υρη για Ζυρίχη, θα αντικαταστήσουν τις υπάρχουσες 12 πτήσεις την εβδομάδα με B777-300ER.
SIA αναφέρει ότι η νέα υπηρεσία υπόκειται στην πιστοποίηση του αερολιμένα της Ζυρίχης ο οποίος δεν είναι πιστοποιημένος για πτήσεις Α380. Για το σκοπό αυτό, η Airbus αποστέλει ένα εργοστασιακό αεροσκάφος Α380 από την Τουλούζη στις 20 Ιανουαρίου για τη δοκιμή των αερολιμενικών εγκαταστάσεων. Η διοίκηση του αεροδρομίου διαβεβαιώνει ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Το κυρίως θέμα είναι γύρω από τις προσφερόμενες υπηρεσίες εδάφους.

h AIA peftei pisw apo thn IST gia HUB sta Valkania. IST-SIN 4 x 773 SQ kai 5 x 343 TK thn eudomada, alla ATH-IST mono 3 x 773 SQ

Nα πούμε όμως πως η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ έχει πληθυσμό 15 εκατ. κατοίκους ενώ η Ελλαδα μόλις 12.Δηλαδή μιλάμε για μια Ελλάδα και 1/4 της.Λοιπόν για μια παραπάνω πτήση και 200 θέσεις παραπάνω,για εμένα τα νούμερα ειναι ικανοποιητικά μιλώντας για την Ελλάδα. :banana:

Δε νομίζω ότι έχει θέμα ο πληθυσμός..Από τα 17 εκατομμύρια πόσοι να έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν υπερατλαντικά ταξίδια?
Οι αριθμοί αποδεικνύουν καθαρά ότι το IST εξελίσσεται σε hub,χώρια η συνεργασία της SIA με την THY στα πλαίσια της Αστροσυμμαχίας καθώς και η μεγαλύτερη επισκεψιμότητα της Κων/πολης,σε σχέση με την Αθήνα, από τουρίστες εξωτερικού ειδικά από Ασία(το τι Κορεάτες,Ιάπωνες και Κινέζοι πλακώνουν στο Μπλε Τζαμί δε λέγεται,για να μην πούμε για τους Άραβες..)
Ερώτηση:Υπάρχει πιθανότητα τώρα με την ένταξη της Aegean στη συμμαχία να αυξήσουν συχνότητες οι ΤΗΑΙ και SIA?

Εντωμεταξύ τι πληρότητες παίζουν στην Singapore από/προς Αθήνα; Μου έκανε μεγάλη εντύπωση όταν συνειδητοποίησα (προχθές) πόσο λίγες πτήσεις έχουν προς Αθήνα... Μα 2??? Ίδια εντύπωση βέβαια μου έκανε και η συχνότητα της Thai...

Εδώ και καιρό έχω δεί πως η SINGAPORE δίνει τα 777-200ER (π.χ. 5 στην TRANSAERO,2 στην ROYAL BRUNEI AIRLINES και η CATHAY PACIFIC εξετάζει το ενδεχόμενο να παραλάβει μερικά μέχρι το 2016 όπου αναμένονται τα Α350 και για να αποσιρθούν τα γερασμένα της Α340).Μήπως θα δούμε κάποιο καινούργιο τύπο στην Αθήνα??? :banana:

Πηγή:http://www.airliners.net/aviation-forums/general_aviation/read.main/4910688/

Η Singapore Airlines ξεκινά δρομολόγια προς Σάο Πάολο μέσω Βαρκελώνης. Είναι η δεύτερη Ασιατική αεροπορική που πετά προς Νότιο Αμερική, μετά την Air China που πετά από Πεκίνο για Σάο Πάολο μέσω Μαδρίτης.

Είναι δύσκολο να χαρακτηρίσεις την ΤΗΥ ασιατική εταιρία, αν δεν αναγνωρίζεις την ίδια ιδιότητα στην Emirates, που πετά καθημερινά DXB-GRU, και την Qatar που πετά επίσης καθημερινά DOH-GRU-EZE

Από 27 Μαρτίου 2011 η SQ11&12 ξεκινά χρησιμοποιώντας Α380 και θα συνδέει την Σιγκαπούρη με το Τόκυο και το Λος Άντζελες. Η πτήση είναι η ποιο κερδοφόρα της εταιρείας και έχει δικαιώματα μεταφοράς επιβατών από Τόκυο για Λος Άντζελες, ο λόγος που δεν χρησιμοποιήθηκε Α380 τόσο καιρό ήταν οι αντιδράσεις των ανταγωνιστών. Μετά από αυτή την κίνηση οι Αμερικάνικες εταιρείες ΑΑ, UΑ θα αντιδράσουν εγκαθιστώντας flat-seats και στην business class, ενώ οι JL και NH θα μεταφέρουν τις πτήσεις τους από το Haneda που είναι ποιο εύκολα προσβάσημο αεροδρόμιο από το Narita που χρησιμοποιεί η SQ. :great:

H SQ ξεκινά από 20 Ιουνίου και τρίτη πτήση κάθε εβδομάδα μεταξύ ΑΤΗ-SIN, κάθε Τετάρτη. Η πτήση θα γίνεται με τον ίδιο τύπο αεροσκάφους και τις ίδιες ώρες όπως οι πτήσεις της Δευτέρας και Παρασκευής. :great: