Συντριβή αεροσκάφους Α330 της Air France AF447

• Thread starter Thread starter flyer
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Re: Αγνοείται αεροσκάφος της Air France από Βραζιλία

παιδιά μου φαίνεται αδιανόητο να μην πρόλαβε το πλήρωμα να στείλει ούτε καν SOS.
προφανώς μιλάμε για ένα μπαμ που κράτησε 3-4 δευτερόλεπτα κι εκεί τελειώσαν όλα. Η έκρηξη μου ακούγεται σαν μια λογική εκδοχή, από όποιον λόγο κι αν προήλθε (βόμβα, κεραυνός κτλ)

όταν πετάς στα 38-40000 πόδια δεν γίνεται μέχρι να φτάσεις στη θάλασσα, να μην το παλέψεις να το σώσεις ή να στείλεις ένα σήμα κινδύνου, κάτι.

επίσης μου φαίνεται αδιανόητο να βλέπουν στο ραντάρ τους οι πιλότοι ότι μπροστά τους έχουν νέφη cumulonimbus με κορφές στα 52000 πόδια!! και να μην κάνανε αλλαγή πορείας.
Απαγορεύεται να μπαίνεις με αεροπλάνο μέσα σε cumulonimbus. Η υπόθεση για πίεση εκ των άνω για συντόμευση του δρομολογίου μου θυμίζει σκανδαλοθηρική εφημερίδα...

Και πόρτα να αποκολλήθηκε όπως άκουσα ως υπόθεση, και πάλι, υπήρχε χρόνος να γίνει κάτι.

Θα πρέπει να μιλάμε για κάποιο ακραίο γεγονός, τύπου Α300 στη Νέα Υόρκη. Όμως από την άλλη υπάρχει και η ένδειξη για πρόβλημα στα ηλεκτρικά του α/φους.

Μιλάμε για μυστήριο δηλ!

Υπομονή λιγες εβδομάδες και θα έχουμε ένα προκαταρκτικό πόρισμα όπως ανακοίνωσαν οι Γάλλοι που έχουν αναλάβει την διερεύνηση.. Προς τα τέλη του Ιούνη συγκεκριμένα...

έχω την εξής απορία:
γιατί δεν υπάρχει μέριμνα ώστε το μαύρο κουτί να επιπλέει;

Και το ABCNEWS επιβεβαιώνει ότι η AIR FRANCE είχε δεχτεί απειλητικό τηλεφώνημα για πτήση της από Buenos Aires προς Παρίσι (4 μέρες πρίν την 447). Ο σχετικός έλεγχος από τις αρμόδιες αρχές του αεροδρομίου είχε βγει αρνητικός.

abcnews":zw6kwixx said:
ABC News has confirmed that Air France received a bomb threat over the phone concerning a flight from Buenos Aires, Argentina, to Paris just days before Air France flight 447 disappeared over the Atlantic Ocean Sunday night.

Officials try to piece together where Air France Flight 447 hit the water.Authorities at Buenos Aires' Ezeiza Airport delayed the May 27 flight before take-off and conducted a 90-minute search of the threatened aircraft. Passengers were not evacuated during the search, which yielded no explosive material. After the inspection, authorities allowed the plane to take off for Paris.

To cnn αναφέρει ότι βρέθηκαν και άλλα 4 debris fields, και απ'όσο καταλαβαίνω βρίσκονται αρκετά μακριά από τα χθεσινά....

zeppelin":3nqg44xr said:
έχω την εξής απορία:
γιατί δεν υπάρχει μέριμνα ώστε το μαύρο κουτί να επιπλέει;

"The boxes are designed to sink not float because if they are tossed around on the surface of the water it might be even more difficult to track them, given the constant displacement, he [Paul-Louis Arslanian] said."

http://www.bloomberg.com/apps/news?pid= ... L_VtqSdA_A

Τη συγκεκριμενη μερα, οταν μιλουσα με τον Hristos για το ατυχημα του ειχα πει: Δεν υπαρχει πιθανοτητα, οτι και να εγινε να μην μπορεσανε να στειλουνε εστω και ενα μπιπ. Και κανενα τρανσποντερ να μη λειτουργει. (πληροφορια που μου την ειχε δωσει ο ιδιος) Εαν εγινε αυτο, τοτε μονο μια εξηγηση υπαρχει: Βομβα. Και δη μια σε πολλαπλα επιπεδα, δλδ: μια "βομβιτσα" βγαζει οφφ τα ηλεκτρικα και προσομιαζει βραχυκυκλωμα. Λιγο αργοτερα η κανονικη εκρηγνυται και ολοι νομιζουν οτι το αεροπλανο ηταν θυμα της κακοκαιριας. Θυμασαι Χρηστο που τα λεγαμε?

Εαν αποδειχθει οτι ειχα δικιο . . . :?

makedonas":311s0fcz said:
...Εαν εγινε αυτο, τοτε μονο μια εξηγηση υπαρχει: Βομβα. Και δη μια σε πολλαπλα επιπεδα, δλδ: μια "βομβιτσα" βγαζει οφφ τα ηλεκτρικα και προσομιαζει βραχυκυκλωμα. Λιγο αργοτερα η κανονικη εκρηγνυται και ολοι νομιζουν οτι το αεροπλανο ηταν θυμα της κακοκαιριας...
Αν υποθέσουμε ότι ισχύει η παραπάνω εικασία και ήταν δολιοφθορά, δε θα υπήρχε ανάληψη ευθύνης της βομβιστικής ενέργειας από τους δράστες;
Μου φαίνεται (σχεδόν) αδιανόητο να έγινε τέτοια ενέργεια απλά και μόνο για να "βγάλουν από τη μέση" κάποιον από τους επιβάτες.

Μήπως η βόμβα υπήρχε στ' αλήθεια όταν πήραν τηλ την προηγούμενη φορά και ήταν αυτό το αεροπλάνο; Και το θυμήθηκε τώρα και εξεράγει;

Δε σας φαίνεται ότι θα ήταν πιο εύκολο να βγάλουν από τη μέση κάποιον/κάποιους απο τους επιβάτες με συμβατικά μέσα; Πόσο μάλλον τη στιγμή που έφυγαν από Βραζιλία, μια χώρα που δε φημίζεται και πολύ για τη δημόσια τάξη της...Είναι ανάγκη να κατεβάσουν ολόκληρο αεροπλάνο για κάτι τέτοιο; Δε μου φαίνεται και πολύ πιθανό σενάριο...

Εκτός και αν....για κάποιο λόγο κάποιος θέλει να πλήξει την ίδια την Air France. Αλλά και πάλι, δε μπορώ να σκεφτώ το λόγο για κάτι τέτοιο.

Αν και οι καταιγίδες γενικά, έχουν αξιόλογο για τον χρόνο πτήσης εύρος, οι κατακόρυφες αναπτύξεις ΔΕΝ έχουν. Αν πετάς στα 15-25000 πόδια και έχεις μπροστά σου ένα σύστημα καταιγίδας, το wx radar σου είναι σχεδόν όλο κόκκινο (τουλάχιστον ένα πλάτος 15-20 ΝΜ). Οι κορυφές των νεφών όμως στα 52k, δεν είναι τόσο συμπαγείς και είναι σχετικά εύκολο και με μικρό κόστος το να το αποφύγεις.
Η εμπειρία των πιλότων κ η κοινή λογική (που ξέρω, δεν πρέπει να τη χρησιμοποιώ, αλλά είναι το κουσούρι μου), με οδηγούν στα εξής συμπεράσματα:
:arrow: Ότι συνέβη, ήταν ξαφνικό και όχι εύκολα προβλέψιμο (πχ κεραυνός εν αιθρία, βόμβα, δομική αστοχία με αποκόλληση μισού αεροπλάνου και άλλα συναφή).
:arrow: Από την ώρα που συνέβη, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα το cockpit καταστράφηκε/κατέστη μη βιώσιμο/λειτουργήσιμο. Εάν είσαι ζωντανός - και έχεις ηλεκτρικά - και πέφτεις, τι διάολο: Μιά αναφορά τη ρίχνεις, μπας και σωθείς... Οπότε, ή δεν ήταν ζωντανοί, ή δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν λόγω ηλέκτρικού βραχυκυκλώματος σε βαθμό καταστροφής, ή δεν είχαν cockpit....