ΣΕΧΟΑ

Καλημέρα. Είμαι καινούργιος στο airliners net και ήθελα να ρωτήσω. Κατά καιρούς έχω κάνει αίτηση στην ΣΕΧΟΑ γιατί δεν έχω δυνατότητα να φύγω σε σχολή του εξωτερικού, το πρόβλημα είναι βέβαια οτι τα δίδακτρα είναι πολύ ψηλά. Υπάρχει κάποια πληροφορία για sponsoring - υποτροφία απο κάποιο κληροδότημα ή γενικά οτιδήποτε? :cool:

Τελικά αν γινόταν σύγκριση μεταξύ ΣΕΧΟΑ και global aviation academy ποιά σχολή θα θεωρούσατε καλύτερη για εκπαίδευση διπλώματος Frozen ATPL? Και βέβαια θέλω να ρωτήσω ποιά θεωρείται φθηνότερη στα δίδακτρα? Τελικά υπάρχει κάποιος φορέας στην Ελλάδα που μπορούμε να αποταθούμε για υποτροφία, ή τελικά η έντονη επιθυμία μας που έχουμε αρκετοί να γίνουμε πιλότοι θα παραμείνει άπιαστο όνειρο ? Και το λέω αυτό γιατί ανήκω στην κατηγορία ανθρώπων που πιστεύει οτι το δάνειο δεν είναι και η καλύτερη λύση. Και τελικά καταλήγω να :wall: :wall: :wall: :wall:

Για υποτροφία νομίζω πως θα πρέπει να :wall: :wall: :wall: από τώρα.Η ΣΕΧΟΑ είναι ότι ακριβότερο υπάρχει όντως στην Ελλάδα.Θεωρώ πως παρά τα προβλήματά της είναι η καλύτερη παρόλα αυτά..

Έχω ακούσει από πολλούς (και εδώ) ότι η ΣΕΧΟΑ είναι η καλύτερη σχολή. Ξέρει να μου πει κάποιος τι αεροσκάφη έχει στο στόλο της, την ηλικία τους, και σε τι κατάσταση βρίσκονται; :mad: (Η ερώτηση είναι ρητορική).

Τελικά ο στόλος μιας σχολής αποτελεί ή όχι κριτήριο για το πόσο καλή είναι και αν αξίζει να την επιλέξει κάποιος; Δεν ειρωνεύομαι, πραγματικά θα ήθελα μια απάντηση σε αυτό, ειδικά απο αυτούς που ψάχνονται με τις σχολές.
Σας ενδιαφέρει σε τι αεροπλάνα θα μάθετε (ή όχι) να πετάτε;

Αεροσκάφη της σχολής είναι ένα c152 ένα ckerokee και ένα seminol.Ειδικά τα δύο πρώτα είναι αρκετά παλιά σαν αεροπλάνα.Παρόλα αυτά όμως,αν δεν νοιάζει κάποιον να πετάξει με ό,τι νεότερο δεν υπάρχει κάποιο άλλο ζήτημα με αυτά.Κατά τη δική μου γνώμη εφόσον υπάρχουν αποδεκτά αεροπλάνα τα το μεγαλύτερο ζήτημα για σωστή εκπέδευση είναι οι άνθρωποι που σε μαθαίνουν να πετάς...

Με συγχωρείτε αλλα έχω χαθεί ΄λίγο στη σειρά(!!!)
Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει με τη σειρά το ΠΟΙΑ πτυχία παίρνουμε κατα τη διάρκεια της 2ετούς εκπαίδευσης στη Σ.Ε.Χ.Ο.Α ? Αφου πάρουμε το ATPL τι εξετάσεις δίνουμε στην ΥΠΑ και κυρίως ΠΟΤΕ ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΕΙΣ ΩΣ ΠΙΛΟΤΟΣ σε κάποιο αεροσκάφος όπως ATR :thx: :thx: :thx: .

Δεν ειμαι σε θέση να κάτσω να στα αναλύσω λεπτομερώς γιατι θα γραφω μεχρι αυριο το πρωί.. :?
- PPL(Private Pilot Licence) Πετας μονοκινητήρια - εκτιμασαι ως ερασιτεχνης χειριστής και ιδιωτης
-IR(Instrunment Rating) εχεις το δικαιωμα ναυτιλίας μεσω δι οργάνων
-CPL(Commercial Pilot Licence) Πετας δικινητηρια/μονοκινητηρια,turboprop,μικρα jet και εχεις ολα τα παραπανω δικαιώματα σαν χειριστής..εκτιμάσαι ως επαγγελματίας
-fATPL(frozen Air Transport Pilot Licence) Αποκτας το συγκεκριμένο μολις δωσεις εξετασεις και περασεις τα θεωρητικά(ground school) στην εκάστοτε ΥΠΑ..μπορεις να προσληφθείς απο αεροπορική εταιρία
-ATPL( Air Transport Pilot Licence) Αποκτας το συγκεκριμένο αφου έχεις συμπληρώσει κάποιες συγκεκριμένες ώρες πτήσης και φυσικά έχεις περάσει τα θεωρητικά
-MCC( Multi Crew Co-operation) πιστοποίηση για την ικανότητα συνεργασίας ως πλήρωμα καμπίνας σε συνθήκες ΙFR
-Type Rating Είναι η εξειδίκευση του τύπου του αεροπλάνου που θα πετάς..πχ Για να πεταξεις στα ΑΤR πρεπει να κάνεις ταιπ ρατινγκ στα ΑΤ42/72

Υπαρχουν και κάποια πτυχία εκπαιδευτού(CFII) αλλα δεν είναι απαραίτητα για να μπεις σε εταιρία..Παντως αν θέλεις παραπάνω ινφο το ιντερνετ ειναι γεμάτο κάνε μια αναζήτηση..Αυτά :great:

υ.γ.αν κάνω κάποιο λάθος παρακαλω κάποιος συναδελφος να διορθώσει

Tolisshow":1dg0phnz said:
-ATPL( Air Transport Pilot Licence) Αποκτας το συγκεκριμένο αφου έχεις συμπληρώσει κάποιες συγκεκριμένες ώρες πτήσης και φυσικά έχεις περάσει τα θεωρητικά
και ακόμα έχεις συμπληρώσει το 23ο έτος της ηλικίας σου

Όπως γράφει και ο Tolisshow , μόλις πάρεις το cpl/atplF θεωρητικά μπορείς να πετάξεις ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ αεροπλάνο,κάνοντας ταιπ ρειτινγκ σε αυτο.Ναι,ακόμα και 744 :cool:
Ακόμα το MCC, δεν είναι υποχρεωτικό ,ωστόσο είναι σίγουρα ''preferable'', όπως ανέφεραν και οι προυποθέσεις των προσλήψεων στην αιγαίου. Σε
κάποια άλλη εταιρία ,μπορεί να θεωρηθεί απαραίτητο , αλλά όπως και να χει ,ATPL αποκτάς και χωρίς MCC.
Αν κάποιος φίλος εκπαιδεύεται τώρα στη ΣΕΧΟΑ, θα ταν χρήσιμο να μας διαφωτίσει όσων αφορά την κατάσταση αλλά και την βγενο-εποχή που αναμένεται :)

Η σχολή είναι μόνο Integrated.Δηλαδή κατά την εκπαίδευση δεν παίρνεις ppl. IR γίνεται στο simulator του 737-200, και το MCC περιλαμβάνεται στην τιμή.

Ξέρει κανείς μήπως υπάρχει εκπαιδευτικό κέντρο στη Θεσσαλονίκη??? (LGTS)