Ryanair στην Ελλάδα

• Thread starter Thread starter HEJ_fan
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Ακούστηκε ότι η Ryanair ανοίγει βάση στην Ελλάδα. Γνωρίζει κάτι κάποιος;

Μέσα στη εταιρία ακούγεται βάση για Θεσαλονίκη

Αυτό είναι τουλάχιστον φαιδρό όταν ακόμα δεν ξέρει τι ανταπόκριση έχει στα δρομολόγια που ανακοίνωσε..Χωρίς να τεστάρει τα νερά, να δει πως θα πάει,εάν ο κόσμος θα την προτιμήσει κτλ..πως θα ανοίξει και βάση από πάνω; :shock:

Καλησπέρα :) Aπόφαση παρέας για ένα ταξιδάκι στην Ευρώπη.Κάνοντας μία γύρα απο τις διάφορες εταιρίες σταμάτησα στην Ryanair.Tο κακό είναι ότι έχει πτήσεις απο Βόλο,Θεσ/νικη κτλ.Αλλά το εισιτήριο είναι μόνο 29,90!Οπότε βόλτα για τσίπουρα στο Βόλο και ...βουρ για αεροδρόμιο!Μιας και Bρυξέλλες κ Ρώμη έχω πάει αποφάσισα για Γερμανία και Φρανκφούρτη.Πρώτη ερώτηση για βαλίτσες.Επιτρέπεται να πάρεις μαζί σου βαλιτσάκι χωρίς χρέωση; Είναι το ίδιο σαν την Easy; Κάτι που πρέπει να προσέξω και να έχω τα μάτια 400;
Δεύτερη ερώτηση και τελευταία ...πιά η άποψη σας για την Φρανκφούρτη και πια τα tips του ταξιδιού; Ευχαριστώ

Naousaios":qn8s292n said:
έχω πάει αποφάσισα για Γερμανία και Φρανκφούρτη.Πρώτη ερώτηση για βαλίτσες.Επιτρέπεται να πάρεις μαζί σου βαλιτσάκι χωρίς χρέωση; Είναι το ίδιο σαν την Easy; Κάτι που πρέπει να προσέξω και να έχω τα μάτια 400;
Κατ΄ αρχήν ΔΕΝ πετάς Φρανκφούρτη!!! Πετάς στο αεροδρόμιο Frankfurt/Hahn που απέχει περ. 125 χλμ. από την Φρανκφούρτη! Με ότι αυτό συνεπάγεται (επιπλέον έξοδα, χρόνος μεταφοράς κτλ.)
Μπορείς να πάρεις ένα βαλιτσάκι στην καμπίνα με διαστάσεις 55 cm x 40 cm x 20 cm.

Nαι Αkis το γνωρίζω το αεροδρόμιο αλλα άμα το εισιτήριο έχει 30 ευρώ ας κάνω και μια διαδρομή με το λεωφορείο!Δεν χάλασε και ο κόσμος.Άλλωστε εκδρομή πηγαίνουμε :)

Υπάρχει λεωφορείο ακριβώς μπροστά από το terminal του EDFH για τον κεντρικό σταθμό των τρένων της Φρανκφούρτης με 12€ ανά άτομο.Λέγεται Bohr η εταιρεία. Έχει ένα ανά ώρα αλλά για περισσότερες λεπτομέρειες τσέκαρε το net. Η διαδρομή είναι περίπου 2 ώρες γιατί περνάει και από το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης. Δεν ξέρω τι ώρα φεύγει το αεροπλάνο για την επιστροφή σου αλλά αν είναι περίεργη ώρα θα σου πρότεινα να διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο που είναι στο αεροδρόμιο, το Β&Β για να μην ταλαιπωρείσαι βραδιάτικα στους δρόμους.

Αυτο ειναι το site των λεωφορειων Bohr της διαδρομης (Hahn airport - Frankfurt city centre & back) περιοδου 27.03.2011 - 30.10.2011 και θα σου λυσει αρκετες αποριες! Απο μια πρωτη ματια οι ωρες των δρομολογιων για τις ανταποκρισεις των πτησεων Βολου-Hahn airport και αντιστροφα ειναι μια χαρα.

http://omnibusse.bohr.de/en/fahrplan.php?akt_linie=0&zuk_linie=2

Μόλις κλείσαμε για Bergamo από Νέα Αγχίαλο 17-21/4/2011 με κόστος 90 + 30 για βαλίτσα 15 κιλών.
Σύνολο 120 ευρώ.

Παιδιά καλησπέρα σε όλους πάρα πολύ ωραίο το σάιτ και πολύ χρήσιμα τα φόρουμ.

Πολύ καλή τιμή, σε σχέση με το τι πληρώναμε παλιά!!! :D Καλά να τα περάσετε!

Εγώ μένω μόνιμα Ιταλία και με Ράιαν Αιρ έχω ταξιδέψει πολλές φορές, μέχρι τώρα χωρίς προβλήματα, πάντα με χειραποσκευή 55χ40χ20 (αλλά και 21 να είναι χωράει στο box). Πήγα Όσλο με 6 Ευρώ a/r, Βρυξέλλες με 2 σεντς...!!!, Βαρκελώνη με 12, κλπ κλπ!

Μακάρι να έρθει και σε άλλα ελληνικά νησιά, πιστεύω ότι θα βοηθήσει πολύ τον τουρισμό μας! Έχω δει πάντως να μην ανεβάζουν στο αεροπλάνο άτομο με χειραποσκευή που να μη χωράει στο box, παρότι το ίδιο άτομο είχε δώσει βαλίτσα στο τσεκίν. Και δεν σου δίνουν τη δυνατότητα εκείνη τη στιγμή να φορτώσουν αυτοί τη βαλίτσα σου, οπότε απλώς δεν ταξιδεύεις.

Το ότι δίνεις βαλίτσα στο τσεκίν δε σου δίνει κάποιο πλεονέκτημα σε σχέση με τους υπόλοιπους επιβάτες, η χειραποσκευή πρέπει να είναι πάντα μόνο μία, ούτε τσάντες, ούτε τσαντάκια, ούτε φωτογραφικές μηχανές. Όλα μέσα στη χειραποσκευή. Βάρος δεν μου έχουν ελέγξει μέχρι στιγμής, αν και ξέρω ότι έχει συμβεί.

Για να γλυτώνετε τα έξτρα έξοδα πιστωτικής με Ryanair, αρκεί να πληρώνετε με Prepaid Mastercard (στις άλλες υπάρχουν έξοδα πιστωτικής κάρτας 10 Ευρώ τουλάχιστον).

Και για να βρείτε ξενοδοχείο στη φθηνότερη τιμή, προσωπικά εμπιστεύομαι απόλυτα την Τριβάγκο, http://www.trivago.gr.
Για να βρείτε ένα ξενοδοχείο στο Μπέργκαμο για παράδειγμα, αρκεί να γράψετε πάνω αριστερά την πόλη (με ελληνικούς ή αλλιώς με λατινικούς χαρακτήρες) και τις ημερομηνίες που σας ενδιαφέρουν. Θα σας βγει μια λίστα με τα ξενοδοχεία που έχουν δωμάτια ελεύθερα, και μετά διαλέγετε κατηγοριοποίηση ανά τιμή!
Αν ενδιαφέρεστε, υπάρχει και community, για άτομα που τους αρέσουν τα ταξίδια και θέλουν να μοιραστούν τις εμπειρίες τους, για ξενοδοχεία ή αξιοθέατα (μνημεία, εστιατόρια, αεροδρόμια, μουσεία κλπ).

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.