Ryanair στην Ελλάδα

• Thread starter Thread starter HEJ_fan
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Ένα τελευταίο να επισημάνω, ότι η Ryanair ένα μήνα πριν την αναχώρηση ή και λιγότερο πιθανότατα να χαμηλώσει τις τιμές γιατί θα βγάλει ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ στις τιμές της που τώρα βλέπεις ακριβές ενώ κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται με τη Swiss, μάλλον το αντίθετο βλέπω να γίνεται :D

Είμαστε που είμαστε off topic, αλλά για την ιστορία, το ίδιο δρομολόγιο η Lufthansa το δίνει 510 ευρώ μαζί με το service fee. Δεν είναι ανάγκη να το κλείσεις μέσω Swiss...

Στο θέμα μας, ούτε εγώ εκτιμώ ιδιαίτερα τις low cost, αν και πρέπει να επισημάνω ότι δεν έχω πετάξει ποτέ με Ryanair χωρίς να το έχω μετανιώσει (όπως και να το κάνουμε, άλλο Mόναχο κι άλλο Memmingen). Παρ' όλα αυτά θεωρώ καλή κίνηση την είσοδο της Ryanair, ελπίζω να ανοίξουν τα μάτια τους κι άλλες εταιρίες και ιδιαίτερα οι ελληνικές και να καταλάβουν το δυναμικό της Β. Ελλάδας και της Θεσσαλονίκης ειδικά. Κατά τη γνώμη μου αυτά τα δρομολόγια θα έπρεπε προ πολλού να τα είχαν ανοίξει Α3 ή ΟΑ, έστω και με μικρά αεροσκάφη, έστω και ως charter σε συνεργασία με tour operators. Βέβαια αυτό το θέμα έχει συζητηθεί εκτενώς στο φόρουμ και δεν θα επεκταθώ. Ας ελπίσουμε να πάει καλά και να έρθουν κι άλλες εταιρίες μια και η Ryanair δεν ξέρω κατά πόσο θα ωφελήσει πραγματικά τον τόπο (ειδικά τη στιγμή που την πληρώνουμε να έρθει, που ακούστηκε!)

Εάν φανεί έξυπνη και πάει να καλύψει κενα στην αγορά της Β. Ελλάδος με την Ευρώπη, π.χ. MAD,BCN,MAN,PRG etc και αν φανούν έξυπνοι και αυτοί που την πληρώνουν ώστε να ανοίξει νέες αγορές π.χ.EDI,DUB,BLQ εποχιακά, όπως με Όσλο,τότε θα κάνει παπαδες στη Θεσ/νικη..αρκεί να ακολουθηθεί έξυπνη, οργανωμένη στρατηγική και μάρκετινγκ,κάτι για το οποίο δεν φημιζόμαστε...
Τώρα για τα υπόλοιπα μην τσακώνεστε άδικα..Όπως έχουμε πει η FR εξυπηρετει και κόσμο που δεν ζει κοντα στα μεγάλα κεντρικά αεροδρόμια,αλλά σε άλλες περιοχές που μπορεί να τους εξυπηρετεί το "χωράφι" της..Υπάρχουν κι αυτοί οι άνθρωποι μην τους ξεχνάτε..Ούτε το θέμα του φαγητού είναι..θέμα..για όνομα δλδ να κολλάμε εκεί,ενώ κάνουμε 700 ευρώ έξοδα για το ταξίδι συνολικά,τα 3 ευρώ του σάντουιτς μας μαράναν...Όποιος θέλει να μην παρει στο αεροπλάνο ας παρει απτο σπίτι του..Και ναι αν η τιμή που μου δίνει με τα έξτρα είναι καλή θα προγειωθώ στο Skavsta απευθείας σε 3,5 ώρες κ θα αποφύγω το βολικότερο αλλα ακριβότερο κ με ανταπόκριση ARN..και το κάθε ARN..Αναλογα κάθε φορά με τις περιστάσεις...Εξάλλου σε αρκετές πια πόλεις που πετάει χρησιμοποιεί κεντρικά αεροδρόμια..Αρα περί ορέξεως..Το θέμα είναι ο ερχομός της κ τα λεφτάκια μας να πιασουν τόπο κ να μην παν στο βρόντο...Ο χρόνος γαρ εγγύς..

H Ryanair ξανανοίγει τη βάση στο Manchester, άρα μπορεί και να χώσει και τίποτα από εκεί.

Tελικά δεν (ξανα)κάνει βάση το ΜΑΝ. Πάει δια της πλαγίας οδού οπότε SKG-MAN μόνο όταν γίνει βάση η SKG
From its Spanish bases in Alicante, Madrid and Tenerife South as well as its Portuguese base in Faro, the airline will begin serving Manchester at the beginning of the summer season.
Απ' το anna.aero

Από τη πρώτη στιγμή που είδα ότι η ryanair θα αρχίσει δρομολόγια απο Θεσ/νίκη, περίμενα να δω σχόλια όλων σας και είχα πει οτι δε θα γράψω κάτι γιατί δεν είχα ν απω και κάτι. Η αλήθεια είναι ότι οι γνώμες όλων σας λίγο πολύ με καλύπτουν.
Κι εγώ είμαι εναντίον της ryanair, αλλα ίσως να τη δοκίμαζα και όλα αυτά εξαρτάται απο διάφορους παράγοντες.

Η Αλήθεια είναι ότι για να κλείσεις εισιτήρια με ΑZ/LX ειδικά απο Θεσ/νικη πρέπει να κλείσεις από πολύ νωρίς για να έχεις και τισ καλύτερες τιμές. Αλλά το ίδιο ισχυεί και για όλες τιs Low cost.
Προσωπικά δε με χαλάει οι πτήση με ανταπόκριση (για μένα προσωπικά, αλλοι μπορεί να έχουν παιδιά,γατια,σκυλια και να μην μπορουν, εξαρτάται και πάλι).
Επίσης η Ιστορία έχει δείξει ότι υπάρχουν στιγμές που οι χαμηλού κόστους δε συμφέρουν οικονομικά ....αλλά υπάρχουν ακι στιγμές που καρα-συμφέρουν και κάνεις και ενα ταξιδάκια κούτρα.

Κι εγώ που είμαι κατά αυτών, όταν η ευκολη αρχισε πτήσεις απο Θεσ/νικη για Μιλάνο βρήκα μία πολύ καλή τιμή με βαλίτσα και πήρα την παρέα μου και πήγαμε (2 επιβάτες μια βαλίτσα βάλαμε) που δεν είχα σκοπό να κάνω ταξιδάκι στο Μιλάνο αλλά μια που ήταν φθηνό το εισιτήριο να μια που έπεφτε αργεία συν 2 μέρες άδεια..όλα έκατσαν.

Η αλήθεια είναι ότι για μεγάλες πτήσεις οι χαμηλού κόστους δεν συμφέρουν, θα ήταν καλό να είχαμε εσωτερικά δρομολόγια και να έπεφταν λίγο οι τιμές.

Σχετικά με το θέμα που έρχεται και η λατρεμενη/αγαπημενη (και δεν ξέρω πως αλλιως την αποκαλούν μερικοι) στη Θεσ/νικη. Θα πιασει γιατί υπάρχουν πολλοι Σκοπιανοί και Βούλγαροι που πετούν απο Θεσ/νίκη και σε συνεργασία με τον ΟΣΕ (γιατί συνήθως με τρένο έρχονται που είναι και φθηνά). Σίγουρα θα μπορούν να βάλουν κι αλλους προορισμούς αλλά πιστευω για αρχή είναι καλά. Θα θέλουν να δουν πως πάει το πράμα....όπως έκανε και η εύκολη. Άργότερα θα βάλουν και άλλους προορισμους ..θα το δείτε...στο επόμενο καλοκαίρι κιόλας.

Και εκεί που ποντάρουν πιο πολύ είναι στους ξένους παρά στου Ελληνες, χαζοί δεν είναι να περιμένουν απο τους ελληνάρες να γεμίσουν τα αεροπλάνα τους.

Πολύ καλή κίνηση το Σαρλερουά κάτι που έλειπε. Το Λονδίνο αν και κορεσμένο για καλοκαίρι καλά είναι αν και ο Χειμώνας θα δείξει τι θα γίνει. Μία εταιρεία θα την κάνει σίγουρα και αυτη θα είναι είτε ΒΑ είτε ΟΑ. Αν δε κλείσει η ΟΑ και βάλει λουκέτο μετα τη μη συγχώνευση βλέπω την ΒΑ να την κάνει χαλαρά.
Το Οσλο για καλοκαίρι είναι πολύ καλό αλλά η Στοκχόλμη θα τραβούσε και ένα χειμώνα άνετα με Σουηδούς και λίγους Έλληνες.

Υ.Γ ένας νέος απο το φορουμ που εσταζε μέλι για την ryanair ...δεν ακούγεται άλλο. :mrgreen:

"Όταν" ή "αν"; Προβλέπεται να γίνει βάση στη Θεσσαλονίκη;

Με βάση τα όσα λέει η σελίδα http://www.theairdb.com/ η Ryanair αναμένεται να ανακοινώσει

Thessaloniki, Makedonia (SKG) to Brussels, Charleroi Brussels South (CRL)
Thessaloniki, Makedonia (SKG) to Stockholm, Skavsta (NYO)
Thessaloniki, Makedonia (SKG) to Rygge, Moss (RYG)
Thessaloniki, Makedonia (SKG) to London, Stansted (STN)

Τίποτα στην ιστοσελίδα της εταιρείας προς το παρών.

Οι πτήσεις της Ryanair από Θεσσαλονίκη έχουν φορτωθεί στο σύστημα κρατήσεων του site της εταιρείας.

Πήγα να κλείσω για Λονδίνο με Ryanair και μου βγάζει 6€ σε κάθε σκέλος online check in.
Αυτό είναι standard γιατι είδα ότι δεν μπορώ να το αφαιρέσω;;

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.