Ryanair στην Ελλάδα

• Thread starter Thread starter HEJ_fan
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Αν και το αρθρο ακούγεται σαν ελληνική ταινία του 60, "Το κατηγορώ μιας μάνας", "Αμάρτησα για το παιδί μου" κτλ..εντούτοις δεν με εκπλήσσει ουδόλως το να τους ζητησαν λεφτά και για 5 γραμ όχι 60..Είναι πως θα σου κάτσει..Μουχει τύχει ναχω βαλίτσα "υπέρβαρη" κατά μισό κιλό και να μη μου πουν τίποτα και σε γεμάτη πτήση.Εξάλλου είναι γνωστές οι τακτικές της εταιρείας..Τώρα για τη συμπεριφορά των αστυνομικών,τι να πω, είναι γνωστό ότι πλειστα όργανα της τάξης,ευτυχώς όχι όλα, εκδηλώνουν καουμποϊλίκια,νταϊλίκια και άλλες συμπεριφορές-όχι φιλικές προν τον πολίτη-βγάζοντας ενίοτε απωθημένα και ό,τι κρυφές πληγές τους καίνε και βρίσκουν εξιλαστήρια θύματα..Και συμβαίνει όχι μόνο με τους χρόνια κατέχοντες θέσεις εξουσίας αλλά και με νεανίσκους εις το σώμα που μόλις γεύτηκαν τη "δύναμη" που είναι σε θέση να εξασκήσει το όργανο-και το όπλο-ελαφρώς "ζαλίστηκαν" και εκδήλωσαν όχι και πολυ ευγενική συμπεριφορά..Βεβαια το φαινόμενο είναι παγκόσμιο..Φυσικά έχουμε μόνο τη μαρτυρία της μιας πλευράς..

Για το θέμα της βάσης γελάω καθότι πριν λίγο καιρό κοιτάζαν από το Δήμο και τον Οργανισμό Τουρισμού της πόλης πως να διακόψουν τη σύμβαση με την εταιρεία αφου λεφτά δεν υπάρχουν ούτε για δείγμα,όχι να της δώσουν και για να ανοίξει βάση..Ή θα το κάνει γιατί μας αγάπησε...?..

OA701":37fzvzv5 said:
Σε σοβαρή καταγγελία τόσο για την αεροπορική όσο και για τις αστυνομικές αρχές του α/δ της Κω προχωρήσε μια Ιταλίδα επισκέπτρια μόλις επέστρεψε στη χώρα της. Εν ολίγοις, υποστηρίζει ότι για υπερβαρο 60 γρμ της ζήτησαν 60 ευρά, δεν την άφησαν να βγάλει κάτι μέσα απ' τη βαλίτσα ώστε να ελαφρύνει και στη συνέχεια παρα τις -φορτικές ίσως- εκκλήσεις της λόγω του ότι συνόδευε άρρωστο μωρό κτλ κάλεσαν την αστυνομία. Στο α/τ του α/δ παρέμειναν επι 1 ώρα χωρίς τη δυνατότητα να καλέσουν τον πρόξενο. Η FR ήδη απάντησε ότι επιθετικές κ προσβλητικές συμπεριφορές δεν γίνονται αποδεκτές και για αυτό τον λόγο ειδοποιήθηκε η αστυνομία.
:arrow: http://www.rodosalarm.gr/index.php?...-arrosto-moro-tis&catid=38:reportaz&Itemid=50
Iσχύει ότι δε σε αφήνουν να βγάλεις κάτι από τη βαλίτσα;
Δηλαδή τα σκηνικά με τον κόσμο που αρχίζει να βγάζει ρούχα από τη βαλίτσα και να τα φοράει τέλος;

Καλησπέρα. Μου έχει τύχει κάτι τέτοιο στη Γερμανία στο Μπάντεν Μπάντεν. Αν δε κάνω λάθος ζευγάρι πλήρωσε για 200 γραμμάρια παραπάνω. Εμένα που είχα ελάχιστα γραμμάρια παραπάνω στην τσάντα από τα 10 κιλά και έβγαλα ένα τσαντάκι και το έδωσα στον αδερφό μου μου έκαναν φασαρία. Μέχρι που μου πέταξαν και το τσαντάκι... Σαν τα σκυλιά μας είχαν γενικότερα. Το κακό είναι ότι δεν είναι μόνο υπάλληλοι της εταιρίας αλλά και το προσωπικό εδάφους. Πχ στη Ρώμη για πτήση Μαρόκο μας χώρισαν σε ευρωπαίους και μη. Εμείς περνούσαμε ότι θέλαμε ακόμη και δεύτερη τσάντα ενώ στους άραβες ήταν υπεραυστηροί μέχρι και άδικοι...

Καλησπέρα, δεν εκπλήσσομαι καθόλου από το περιστατικό. Νομίζω ότι αν διαβάσει κανείς τα διάφορα αεροπορικά φόρουμ θα συναντήσει πολλά αντίστοιχα γεγονότα. η δική μου αντίστοιχη εμπειρία ήταν πέρυσι το καλοκαίρι όταν πέταξα από Άραξο για Λονδίνο STN. Το πρόβλημα δεν ήταν το βάρος αλλά το γεγονός ότι φόρτωσα το cabin luggage πολύ βιαστικά και πετούσε ο Αγγλικός φορτιστής που είχα μέσα και έτσι δεν μπορούσε να χωρέσει ακριβός στην θήκη παρόλο που η διαστάσεις του και το βάρος ήταν αρκετά μικρότερα από το επιτρεπόμενο. Η υπάλληλος που μου έκανε το άγαρμπο μπάσιμο δεν ήταν ούτε υπάλληλος της Ryanair ούτε του αεροδρομίου ούτε αστυνομικός. Η Κυρία ήταν υπάλληλος της Olympic handling. Αφού προσπάθησα να της εξηγήσω ότι η βαλίτσα θα χωρέσει, η κοπελιά μου έλεγε συνέχεια ότι θα πληρώσω 60 ευρώ. 1,2,3,5,10, ξύπνησε ο κάφρος μέσα μου οπότε της βάζω μια φωνή «θα πάρεις 60 αρ..α» και πετώ την βαλίτσα πίσω σχεδόν πάνω από τον κόσμο. Μετά από 10 λεπτά έχοντας βάλει τα πράγματα σε φυσιολογική θέση η βαλίτσα είχε σουλουπωθεί οπότε και χώρεσε ανετότατα μέσα στην θήκη. Της χαμογέλασα χαιρέκακα και κράτησα λίγη ακόμα κακία οπότε μόλις βγήκε από τον αεροσταθμό και στέκονταν καταμεσής της πίστας πέρασα από δίπλα της και της είπα σε άπταιστα γαλλικά « φτου σου μ..η κα…λα». Δεν είναι μόνο που θα πέσεις εσύ αλλά που θα πέσουν και αυτοί. Στην περίπτωση μου προφανώς και ήταν δικό μου το λάθος, αλλά και λίγο κατανόηση δεν βλάπτει.

Φανταζομαι ειχες συγχυστει λογω της στασης της υπαλληλου, ομως με συγχωρεις που επεμβαινω αλλα για φαντασου αν ολοι που εχουν προβλημα με τις αποσκευες τους λογω βαρους( και ειναι πραγματικα πολλοι) αντιδρουσαν με τον ιδιο τροπο. Θα επικρατουσε χαος.

Δεν είναι τα 5, 10, 60 g. Είναι η συμπεριφορά προς τον επιβάτη, είναι περίεργο να θέλω να αλλάξω κάτι επιτόπου από τη μία τσάντα στην άλλη; Και στο κάτω κάτω αν έχουν πρόβλημα, ξαναπάω πίσω στην ουρά. Τη συμπεριφορά security, αστυνομίας την έχουμε συζητήσει επανειλημμένα, ασχολίαστη, δε βγάζεις άκρη με τέτοια άτομα.

Εγώ πάντως για λιγότερο σοβαρούς λόγους έχω μιλήσει με τα χειρότερα λόγια σε γνωστούς και μη για αεροπορικές εταιρίες (όχι τη συγκεκριμένη) και συμπεριφορές οργάνων της τάξης.

FotiniV":1xg8n321 said:
Φανταζομαι ειχες συγχυστει λογω της στασης της υπαλληλου, ομως με συγχωρεις που επεμβαινω αλλα για φαντασου αν ολοι που εχουν προβλημα με τις αποσκευες τους λογω βαρους( και ειναι πραγματικα πολλοι) αντιδρουσαν με τον ιδιο τροπο. Θα επικρατουσε χαος.
Μα είμαστε σοβαροί; Δε σε αφήνουν καν να επιστρέψεις πίσω στην ουρά και να αφαιρέσεις πράγματα από τη βαλίτσα;
Και απαιτείς να μη συγχιστεί;

Το έχω κάνει πολλές φορές με Easyjet. Ζητάω ευγενικά συγνώμη, ο υπάλληλος χαμογελάει με κατανόηση, και πάω για ξεφόρτωμα (έτσι έχω ξεφορτωθεί ένα σωρό ρούχα σε πτήσεις μετακόμισης).

Εμένα μου φαίνεται λίγο υπερβολικό το άρθρο, αν είμαστε λίγο σοβαροί κανείς δεν μπορεί να σε εμποδίσει να κάνεις ότι θες με την βαλίτσα σου όσο το drop off είναι ανοικτό και όσο η θύρα δεν έχει κλείσει... Και ας κοπιάσει όποιος θέλει, από τσεκινατζή έως όργανο. Το διαβατήριο και go around στην ουρά 8)

Μιας που το έφερε η κουβέντα, στο VOL το προσωπικό είναι άψογο από τους/τις αστυνομικούς (είχα νταραβέρι για το πάρκινγκ) μέχρι την τύπισσα που ανακοινώνει τις πτήσεις σε άπταιστα Ελληνικά/Αγγλικά/Γερμανικά.

Ryanair στη Μυτιλήνη???

Σύμφωνα με το άρθρο εδώ:

http://www.emprosnet.gr/article/47526-s ... ti-ryanair

... η εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair, μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις με το Επιμελητήριο Λέσβου, συμφώνησε αεροσκάφος της να πραγματοποιεί ένα δρομολόγιο την εβδομάδα, για 30 εβδομάδες....

Ας με βοηθήσει κάποιος να καταλάβω γιατί προσπάθησα αλλά δεν μπορώ..Η FR ανέβασε και για τη χειμερινή περίοδο το CHQ-SKG 6w...Αφού η βάση είναι εποχική στα Χανιά από που θα προέρχεται το α/φος του δρομολογίου; Το PFO-CHQ είναι 2 τη βδομάδα μόνο και επιστρέφει ντουγρού Πάφο δεν κάνει W-route,αλλά και να έκανε δεν βγαίνουν οι υπόλοιπες μέρες..Αλλους προορισμούς από Χανιά δεν έχει για το χειμώνα και όλες οι πτήσεις για SKG δείχνουν origin τα Χανιά..Θα κάνει βάση τα Χανιά κρατώντας 1 α/φος μόνο και μόνο για ένα δρομολόγιο?!? No comprendo... :with:

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.