Ryanair στην Ελλάδα

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Να κάνω μια αγαθή ερώτηση.
Δεν πρέπει να έχει πάρει άδεια για να ξεκινήσει εσωτερικές πτήσεις η Ryanair στην Ελλάδα;;
 
Επιτέλους τα ιπτάμενα ΚΤΕΛ και στην Ελλάδα..!

teris3":1unwx99c said:
Δεν πρέπει να έχει πάρει άδεια για να ξεκινήσει εσωτερικές πτήσεις η Ryanair στην Ελλάδα;;

Είναι εταιρεία ΕΕ και δεν υπάρχει περιορισμός.
 
Νομίζω ότι η κίνηση για άνοιγμα δρομολογίου αθηνα-ρόδο είναι καθαρά πιλοτική. θέλουν να δουν πως θα αντιδράσει η αγορά της ελλάδος στο να ξεκινήσει μια ξενόφερτη εταιρία δρομολόγια εσωτερικού. Τώρα γιατί επέλεξαν το συγκεκριμένο δρομολόγιο k όχι το αθηνα - θεσσαλονίκη κανεις δε ξέρει. Ίσως επειδή η ρόδος τους είναι γνώριμο αεροδρόμιο με ότι k αν αυτό σημαίνει.

Πάντως ο ανταγωνισμός είναι καλοδεχούμενος έστω k από μια εταιρία "κτελ". Αρκεί να μην αρχίσουμε να βλέπουμε εταιρίες να κλείνουν πάλι.....
 
Αν τελικά συμβεί, βλέπω περισσότερο να ισχύει το RHO-ATH-RHO παρά το ανάποδο. Η Ryanair δεν θα θέλει να μείνει ούτε δευτερόλεπτο παραπάνω από το schedule της στο LGAV. Τώρα το πως θα τα βολέψει στο RHO αυτό είναι ένα άλλο θέμα...περισσότερο εφικτό από ότι στο LGAV.
 
Θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι, να δω την Ryan στο Αθήνα - Θεσσαλονίκη και σε κανένα Αθήνα - Ρώμη... Θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν... Ταφόπλακα για Olympic Air σίγουρα και τεράστιο πρόβλημα για Aegean... φυσικά και η easy δεν θα χάσει ευκαιρία να μπει στην αγορά. Εντάξει άλλο το service των Α3 ΟΑ αλλά κύριοι τα 250άρια για εντός Ελλάδας μας τελείωσαν!
 
αδερφια πεστε με παράξενο και αρρωστο αλλα προτιμω τα γκαφρα να τα δίνω στις ελληνικες παρεες παρα σε κατι γλοιωδεις τυπους σαν τον Ολιρι.παρα την τιμη ενισχυουμε και τις δικες μας εταιριες,τους πιλοτους κ.τ.λ.τα 250αρια δεν γινεται να ειναι κ πολυ λιγοτερα διοτι οι εταιριες δεν θα ειναι βιωσιμες.σε καθε περιπτωση οι τιμες ειναι απο 100-200 ευρω πηγαινελα.αν οι αλλοι το χουν καμια 20αρα,ειναι να σε βαζει σε σκεψεις
 
cavo_paradiso":2kpv2ws9 said:
Νομίζω ότι η κίνηση για άνοιγμα δρομολογίου αθηνα-ρόδο είναι καθαρά πιλοτική. θέλουν να δουν πως θα αντιδράσει η αγορά της ελλάδος στο να ξεκινήσει μια ξενόφερτη εταιρία δρομολόγια εσωτερικού.
Και εγώ κάτι τέτοιο πιστεύω
cavo_paradiso":2kpv2ws9 said:
Τώρα γιατί επέλεξαν το συγκεκριμένο δρομολόγιο k όχι το αθηνα - θεσσαλονίκη κανεις δε ξέρει. Ίσως επειδή η ρόδος τους είναι γνώριμο αεροδρόμιο με ότι k αν αυτό σημαίνει.

Πάντως ο ανταγωνισμός είναι καλοδεχούμενος έστω k από μια εταιρία "κτελ". Αρκεί να μην αρχίσουμε να βλέπουμε εταιρίες να κλείνουν πάλι.....
Εγώ θα περίμενα δρομολόγιο που δεν συμπεριλαμβάνει την Αθήνα (πχ Θεσσαλονίκη - Ρόδος ) λόγω υψηλών φόρων.
Το ερώτημα είναι, η τοπική αυτοδιοίκηση θα "επιχορηγήσει" πτήσεις εσωτερικού; Δεν νομίζω να έχει συμφέρον.
Αν δεν υπάρχει επιχορήγηση, συμφέρει την εταιρία να ενσωματώσει στο πρόγραμμά της πτήσεις εσωτερικου; (διότι αν είναι μόνο 5 - 10 ευρώ φτηνότερη από τις ήδη υπάρχουσες δεν νομίζω ότι ο κόσμος θα προτιμήσει την Ryanair).
 
OA701":2e5fzvmx said:
Για τις εκλογές είναι, θα φέρει ψηφοφόρους του Νικητιάδη. :twisted:

Μα γιατί το γελάτε; :banana:

Εγώ θα έλεγα να μην προτρέχουμε. Την τελευταία φορά που είχε εμφανιστεί στο Online checkin η Αθήνα (διαβάστε την πρώτη σελίδα του thread) ήταν επειδή έκανε κάποιες περιστασιακές πτήσεις για τον τελικό του Champions League.
 
Το μεγάλο (και μοναδικό) διαπραγματευτικό ατού του ΔΑΑ είναι η ρήτρα στη σύμβαση παραχώρησης ότι απαγορεύεται η λειτουργία οποιουδήποτε ανταγωνιστικού αεροδρομίου σε δεδομένη ακτίνα από το λεκανοπέδιο. Διαφορετικά, θα μπορούσε η Ryanair (μαζί με άλλες loco) να χρηματοδοτήσουν (ή καλύτερα να διαπραγματευθούν) την κατασκευή βασικής υποδομής στο αεροδρόμιο Πάχης Μεγάρων (ήδη υπάρχει διάδρομος 1.200 μ.), για τη δημιουργία του Athens West Int'l Airport (H Τανάγρα θεωρητικά θα ήταν επίσης επιλογή, αλλά ίσως η ΠΑ θα έθετε σημαντικούς περιορισμούς).
 
χχχμμμμ, ας είμαστε λίγο επιφυλακτικοί ακόμα...Βλέπω και στην πρώτη σελίδα αυτού του topic το 2008, το είχανε ανοίξει επειδή ακριβώς είχε γίνει το ΙΔΙΟ πράγμα.
Είχε εμφανιστεί η Αθήνα όχι στην κεντρική σελίδα αλλά στο Online check-in με πτήσεις για Λίβερπουλ και Δουβλίνο για κάτι αγώνες...οπότε ίσως άνθρακες ο θησαυρός.... :oops:
 
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Top