Ryanair στην Ελλάδα

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Πάντως δε θα σε χρεώσουν και από πάνω. ;)

Στην Aegean που...δεν...βγάζει από τη μύγα ξίγκι, υπάρχει no-show fee σε περίπτωση μη εμφάνισης.

Το οποίο σημαίνει ότι πληρώνεις κάποιο ποσό σε περίπτωση που ζητήσεις επιστροφή ναύλου ή φόρων και όχι ότι θα πληρώσεις "πρόστιμο" επειδή δεν εμφανίστηκες. Άλλωστε, για να σου χρεώσει κάποιος την κάρτα θα πρέπει να έχει την συναίνεσή σου, είτε με τη μορφή υπογραφής (έντυπη ή ηλεκτρονική), είτε (καταγεγραμμένη ηχητικά) προφορική.

Δεν θα πληρώσεις τίποτα απολύτως. (Αλλά ούτε και θα πάρεις επιστροφή χρημάτων φυσικά)
Η ίδια η Ryanair ζητάει από τους επιβάτες της, ακόμα και όταν ξέρουν ότι ΔΕΝ θα πετάξουν, να μην την ενημερώνουν καν, και απλά να μην πηγαίνουν.

Ελπίζω φυσικά να καταφέρεις να πετάξεις, και να περάσεις πολύ ωραία στη Ρώμη :)

Παιδιά ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις. :thx: Απλά ρώτησα για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.Δεν ξέρω ρε παιδιά,κατά τη γνώμη μου το δύσκολο με την Ryanair είναι το ψυχολογικό κομμάτι.΄Ενα απλό ψάξιμο στο διαδίκτυο σου εμφανίζει απίστευτα πράγματα...Από άτομα που υποστηρίζουν έλλειψη ασφάλειας(πιλότοι που νυστάζουν,προσγειώσεις σε λάθος αεροδρόμια-αν είναι δυνατόν-)ξεκατινιάσματα μεταξύ υπαλλήλων της εταιρείας και επιβατών,επίμονες προσπάθειες για πώληση ειδών,αγένεια...Εντάξει ένας άνθρωπος που έχει τα λογικά του δεν θα δώσει σημασία,αλλά όσο να ναι επηρεάζεται...

markoniko":39jvr9fl said:
Αν πας Hahn δεν ειναι ανάγκη να πας Φρανκφουρτη, απλά νοικιασε ενα αυτοκίνητο (€25 την ημέρα ) και απλά κάνε βόλτερ στην κοιλάδα του Μοζέλα (σου συστήνω την Τριερ) ή πήγαινε μεχρι το Λουξεμβουργο.

Επειδή σκοπεύω να κάνω αυτή τη βόλτα σύντομα , δηλαδή απ'το Hahn-Τrier-Luxemburg, μπορείς να μου προτείνεις αυτοκίνητο γιατί δεν βρήκα πουθενά με κάτω από 50Ε τη μέρα.

Επίσης μια ερώτηση , κάπου στις σελίδες του thread , διάβασα ότι δεν επιτρέπονται φωτογραφικες μηχανές στην χειραποσκευή, ισχύει αυτό; Τι άλλο δεν επιτρέπεται και πόσο αυστηρά είναι τα όρια διαστάσεων/κιλών;
Ευχαριστώ!

Ας μου λυσει καποιος μια απορια.Θα εχω μαζι μου καποια αντικειμενα οπως οδοντοκρεμα,αποσμητικο κτλ το καθενα κατω του οριου των 100ml.Αυτα θα πρεπει να τα εχω σε ξεχωριστη σακουλα η απλως μεσα στην χειραποσκευη?

spyridaus":2wtd2d40 said:
... κάπου στις σελίδες του thread , διάβασα ότι δεν επιτρέπονται φωτογραφικες μηχανές στην χειραποσκευή, ισχύει αυτό;...
Όχι.
spyridaus":2wtd2d40 said:
...Τι άλλο δεν επιτρέπεται;...
http://www.aia.gr/pages.asp?pageid=2504&langid=1
gp123":2wtd2d40 said:
Θα εχω μαζι μου καποια αντικειμενα οπως οδοντοκρεμα,αποσμητικο κτλ το καθενα κατω του οριου των 100ml.Αυτα θα πρεπει να τα εχω σε ξεχωριστη σακουλα η απλως μεσα στην χειραποσκευη?
Κανονικά, θα πρέπει να τα τοποθετήσεις μέσα σε ειδική διάφανη σακούλα που παρέχεται δωρεάν (τουλάχιστον στα ελληνικά αεροδρόμια) πριν τον έλεγχο ασφαλείας χειραποσκευών και επιβατών.
Στην πράξη, ποτέ δε μου ζητήθηκε να τα τοποθετήσω μέσα σε τέτοια σακούλα και τα είχα πάντα στην χειραποσκευή.
Αυτό που χρειάζεται να προσέξεις είναι ότι δεν αρκεί μόνο να είναι η ποσότητα του υγρού ή της κρέμας κάτω από 100ml αλλά ΚΑΙ η συσκευασία. Για παράδειγμα, αν έχεις ένα άρωμα σε μπουκάλι των 150ml αλλά το περιεχόμενο είναι κάτω από τη μέση, τότε ΚΑΙ αυτό θεωρείται ότι ξεπερνάει τα όρια.

Το θέμα είναι η Ryanair στην Ελλάδα. Όχι το τι μπορώ να πάρω στο αεροσκάφος (υπάρχουν κανόνες της ΕΕ που ισχύουν για όλες τις εταιρίες), ούτε πού θα βρούμε αυτοκίνητο στο Hahn, ούτε τι χρεώνει η Aegean ...

Να τελειώνει το off topic τώρα!

Μια ερώτηση γιατί στην σελίδα της Ryanair δεν εξηγεί τίποτα καθαρά. Ταξιδεύω από Θεσσαλονίκη με χειραποσκευή μόνο και το boarding pass ανα χείρας γιατί έγινε μέσω internet web check-in. Θα πρέπει να περάσω και από το check-in desk ή πάω κατευθείαν στον έλεγχο ασφαλείας και την πύλη μου όπως θα έκανα με κάθε αεροπορική εταιρεία αν πετάω μόνο με χειραποσκευή και έχω το ηλεκτρονικό boarding pass σε Α4;

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.