Ryanair στην Ελλάδα

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Την περίπτωση όσοι πετάτε με την εν λόγω εταιρεία, την "εύκολη" ή και τις παραδοσιακές (κοινώς όλοι όσοι πετάτε) να πάτε με μια χειραποσκευή που πληροί τις προδιαγραφές που σας ζητούνται την έχετε σκεφτεί; Λέω τώρα...

Αγαπητό σοφό παιδί, έχεις σκεφτεί 'ισως ότι μπορεί να πετάμε μόνον με αυτή παντού ανά τον κόσμο; ;) :mrgreen:

δικός σου

καλά ρε παιδιά, όλοι μες στην κομπίνα; Δλδ να πάτε με τους νόμους δε παίζει; Και μετά έχετε παράπονα, που οι ξένοι μας λένε κομπινάτορες

OFF TOPIC
Τα 2 παραδείγματα που παρέθεσα πιο πάνω ήταν "ξένοι"
Δηλαδή τι περιμένεις; Δεν είναι χαζοί κι ούτε απ' την καλή τους την καρδιά θα πουν ας μην πάρω μεγάλη βαλίτσα, αν ξέρεις ότι μπορείς θα το κάνεις, αυτό δεν είναι ελληνικό φαινόμενο

Thanasis_U2":29642wyw said:
καλά ρε παιδιά, όλοι μες στην κομπίνα; Δλδ να πάτε με τους νόμους δε παίζει; Και μετά έχετε παράπονα, που οι ξένοι μας λένε κομπινάτορες

Χμ ... όσον αφορά στον όγκο,
αν η χειραποσκευή δεν είναι με σκληρό περίβλημα * τότε η μία διάσταση αυξάνεται αναλόγως των περιχομένων της βαλίτσας.
Οπότε το να έχεις βαλίτσα που να ικανοποιεί τις διαστάσεις δεν είναι ικανή συνθήκη (είναι μόνο αναγκαία). Μπορεί η βαλίτσα να κλείνει αλλά να μη χωράει στο μεταλλικό κουτί της εταιρίας.

Το βάρος μπορείς να το ελέγξεις στην αναχώρηση από τον τόπο διαμονής σου (στο σπίτι σου λογικά έχεις ζυγαρια).
Κατά την επιστροφή όμως (έχοντας ίσως αγοράσει και κάτι τις από το μέρος που επισκεφθηκες οπότε έχεις περισσότερα πράγματα σε σχέση με αυτά που πήρες από την home town) πως να κάνεις τη ζύγιση? (αυτό ισχύει και για τις checked αποσκευές)

Δεν είναι τόσο εύκολα πολλές φορές τα πράγματα.

* (μάλλον υπάρχει ειδική λέξη για αυτή τη περιγραφή η οποία μου διαφεύγει)

Παιδιά έχω ένα θεματάκι... 2 δηλαδή.

1. Καταρχήν είχα μια πτήση με την Ryan για Λονδίνο αλλά λόγο νοσοκομείου δε πήγα. Ήμουν μέσα 1 μήνα και χωρίς ιντερνετ. Επικοινώνησα μαζί τους τηλεφωνικά τους είπα ότι είμαι νοσοκομείο και μου είπαν όταν βγω να τους στείλω τα χαρτιά με ΦΑΞ. Το έκανα αυτό αλλά μου απαντήσαν ότι δε μπορούν να μου επιστρέψουν χρήματα. Ξέρετε τι γίνεται; Αν μπορώ να τα πάρω δηλάδη τα χρήματα ή έστω να τα εξαργυρώσω με άλλη πτήση. Να πω πως δεν είχα κανει τσεκ ιν.

2. Ο αδερφός μου πλήρωσε και έκλεισε πτήσεις με Ryanair για αυτόν και έναν φίλο του. Τελικά λόγω υποχρεώσεων θα ταξιδέψουν άλλες ημερομηνίες και με άλλη εταιρία. Γίνεται κατά κάποιο τρόπο να πάρουμε έστω και ελάχιστη επιστροφή; Αλλιώς να τα χαρίσω σε κάνεναν που θα πληρώσει αλλαγή ονόματος (200 ευρώ ήταν αυτά!).

nikosoik":3p2xqt28 said:
Παιδιά έχω ένα θεματάκι... 2 δηλαδή.
Γενικά - απ'ότι φαίνεται - νομίζω κανένα από τα 2 δεν είναι refundable (αλλά δες εδω) http://www.ryanair.com/en/terms-and-con ... #article10
1. Καταρχήν είχα μια πτήση με την Ryan για Λονδίνο αλλά λόγο νοσοκομείου δε πήγα. Ήμουν μέσα 1 μήνα και χωρίς ιντερνετ. Επικοινώνησα μαζί τους τηλεφωνικά τους είπα ότι είμαι νοσοκομείο και μου είπαν όταν βγω να τους στείλω τα χαρτιά με ΦΑΞ. Το έκανα αυτό αλλά μου απαντήσαν ότι δε μπορούν να μου επιστρέψουν χρήματα. Ξέρετε τι γίνεται; Αν μπορώ να τα πάρω δηλάδη τα χρήματα ή έστω να τα εξαργυρώσω με άλλη πτήση. Να πω πως δεν είχα κανει τσεκ ιν.
Αλλαγή πτήσης £50/€50 per one way flight/per person αλλά πριν την πτήση :(
(δες εδω) http://www.ryanair.com/en/terms-and-con ... amechanges
2. Ο αδερφός μου πλήρωσε και έκλεισε πτήσεις με Ryanair για αυτόν και έναν φίλο του. Τελικά λόγω υποχρεώσεων θα ταξιδέψουν άλλες ημερομηνίες και με άλλη εταιρία. Γίνεται κατά κάποιο τρόπο να πάρουμε έστω και ελάχιστη επιστροφή; Αλλιώς να τα χαρίσω σε κάνεναν που θα πληρώσει αλλαγή ονόματος (200 ευρώ ήταν αυτά!).

Αλλαγή ονόματος £110/€110 - αξίζει?
(ίδιο link με πάνω)

Βγαλε αλλα εισιτηρια.

Δεν αξιζει να πληρωσεις τοσα λεφτα.

Παντως για την πρωτη περιπτωση δεν ξερω αν δικαιουσε καποια λεφτα.

Αλλα για την δευτερη,δεν ταξιδεψαν με δικη τους υπαιτιοτητα,οποτε δεν θα παρουν λεφτα πισω.

Σας ευχαριστώ παιδιά. Το θέμα στην πρώτη περίπτωση είναι οτι επικοινώνησα μαζί τους πριν την προγραμματισμένη πτήση και μου είπαν οκ στο τηλέφωνο αλλά μετά το ΦΑΞ που τους έστειλα με γείωσαν.
Στη δεύτερη περίπτωση οι αλλαγές συνολικά μου κοστίζουν 330€ ενώ εκ νέου εισητήρια 280€. Καλό; Εδώ στη δευτερη περίπτωση η πτήση είναι σε ένα μήνα.

Πολλές πιστωτικές κάρτες προσφέρουν κάποια ταξιδιωτική ασφάλεια η οποία πολλές φορές καλύπτει ακύρωση ταξιδιού λόγω υγείας.
Αφού έκανες εισαγωγή σε νοσοκομείο, σίγουρα έχεις και τα αντίστοιχα αποδεικτικά έγγραφα.
Ρώτα την τράπεζα που έχει εκδόσει την πιστωτική σου με ποιά ασφαλιστική εταιρεία συνεργάζεται και κατόπιν επικοινώνησε με την εν λόγω ασφαλιστική. Θεωρώ πιθανό να σου επιστραφεί το ποσό των εισιτηρίων.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.