Ryanair στην Ελλάδα

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Καλημερα παιδια .Προκειται να ταξιδεψω για πρωτη φορα με την ryan air απο Μπολωνια για Κω και θα θελα να σας ρωτησω καποια πραγματα οσον αφορα την χειραποσκευη. 1.Απο την στιγμη που δεν θα παω στο check in (δεν εχω βαλιτσα) πως ειναι δυνατον να μου ελεγξουν το βαρος της χειραποσκευης ;
2. Αληθευει οτι οι θεσεις του αεροσκαφους δεν ειναι αριθμημενες και ετσι καθομαστε οπου θελουμε ;
3. Η ωρα αναχωρησης απο Μπολωνια ειναι 09:50 .Εφοσον δεν χρειαζεται να παω στο check in , τι ωρα πρεπει να μαι στο αεροδρομιο ; Υπαρχει περιπτωση να φυγει και μια ωρα νωριτερα η πτηση ;
Σας ευχαριστω .

1 υπάρχει περίπτωση να στην ζυγίσουν ή πριν το έλεγχο, ή πριν μπεις στο αεροπλάνο, στην πύλη. το έχω δει μερεικές φορές να το κάνουν στο KRK, RYG, CRL

2 κάθεσε όπου θες

3 δε μπορεί να φύγει νωρίτερα, αλλά καλό είναι να είσαι εκει 1 1/2 , 1 ώρα νωρίτερα ;)

Kι όμως έχει τύχει να φύγει νωρίτερα από 10-30 λεπτά..δεν το λεω εγώ,το έχω διαβάσει στους ατυχους επιβάτες που μπαινουν βρίζοντας στη σελίδα της FR στο fb και της σερνουν τα εξαμάξης..

Η ryanair παντως για πτησεις μετα τις 24 Μαρτιου απο Θεσσαλονικη εχει βγαλει μονο για Βρυξελλες(σαρλερουα) κι οχι π.χ για λονδινο η αλλες πολεις.Δεν ειναι λιγο παραξενο?

Και που είναι το παραξενο ? Ειναι παρα πολυ νωρις για να ειναι οτιδηποτε παραξενο οσον αφορα τον προγραμματισμο για το καλοκαιρι. Οπως φαινεται ομως τωρα ανεβαζει τις πτησεις στο συστημα γιατι πριν απο λιγο εχει εμφανισει και πτησεις στα SKG - RYG και SKG - NYO. Υπομονη και δεν χρειαζεται να βλεπουμε παντου περιεργα πραματα ...

Σαν γεγονός αυτο καθαυτό δεν ειναι παράξενο,γιατί είναι πράγματι νωρίς..Αλλά οι περισσότερες λόκο έχουν ήδη ανεβάσει το πρόγραμμα του καλοκαιριού 2012 και πίστευα ότι με την αιώνια κόντρα Easy-Ryan, η Ryan θα τα είχε ήδη ανεβάσει όπως η Easy..Αλλά μάλλον δεν βιάζεται..Και αν,όπως ισχυρίστηκαν,υπάρξει αύξηση πτήσεων για την Ελλάδα το 2012,χρειάζεται να αναμένουμε στις οθόνες μας.Ελπιζω κάποια στιγμή να κρατήσει τη Στοκχόλμη και χειμώνα..Εξάλλου σύντομα θα πληθύνουν οι Έλληνες της Σουηδίας,καθώς έχουμε 2ο κύμα μεταναστευσης..

Η Ryanair στελνει κανενα email πριν την αναχωρηση ; Για να ακυρωσω το εισητηριο μου πρεπει να επικοινωνησω τηλεφωνικα ή γινεται απο την ιστοσελιδα της ; Αν γνωριζει οποιοσδηποτε ας μου απαντησει σας παρακαλω .
Φιλικα
Μικες

Παντα στελνει ειδοποιητήρια μέιλ πριν το ταξιδι..Να το ακυρώσεις λόγω της απεργίας αύριο ή άλλη μέρα για άλλο λόγο..αν είναι για αύριο λεει πως στην ιστοσελίδα της..αν είναι άλλη μερα δεν ξέρω αν παιρνεις τιποτα πίσω..

http://www.ryanair.com/en/notices/gops/ ... e_05Oct-GB

Καλημέρα παίδες. Έκανα ένα ταξιδάκι προς Μαρόκο από Θεσσαλονίκη μέσω της ryan air. Απο πτήσεις αρκετές (15 φέτος και κάποιες αρκετά μεγάλες). ΜΕ της συγκεκριμένη εταιρία είχα ξαναπετάξει αλλά ως την Ρώμη. Γενικά θέλω να πω ότι για τα λεφτά της αξίζει και με το παραπάνω. Επιστροφή λοιπόν είχα Τετάρτη, την μέρα της απεργίας. Στο ΜΑρόκο δε πληροφορήθηκα τίποτα και μου ήρθε απλά ένα sms 17 ώρες πριν την πτήση. Αυτό είναι λίγο απαράδεκτο διότι θα έπρεπε να ενημερωθώ το λιγότερο 2 μέρες νωρίτερα για να κανονίσω διαμονή κτλ. Τελικά ευτυχώς πρόλαβα και άλλαξα το εισητήριο για την επόμενη μέρα (ο τελευταίος ήμουν) και πέταξα την επόμενη μέρα κανονικά. Η εταιρία μετά από 1002 ζόρια και πιέσεις στην Flight Care του Ciampino μου έδωσε διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο. Σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς όρους ήξερα ότι δικαιούμαι και τα μεταφορικά μου (που ταξί για 1 χλμ ήταν 9 ευρώ) και τα γεύματα. Υπάρχει και αντίστοιχο έντυπο. Έχω κρατήσει τις αποδείξεις, γνωρίζει κανείς αν θα μπορούσα να πάρω πίσω τα χρήματα που ξόδεψα; Επίσης να πω πως για την ακύρωση δεν ευθύνεται η εταιρία.

H Ryanair , παιρνει τους επιβατες τηλεφωνο σε περιπτωση πολυωρης καθυστερησης της πτησης ?

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.