Ryanair Ημερομηνία λήξης ταυτότητας

• Thread starter Thread starter titan1
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
morpheus78":nh9pp428 said:
Αγαπητε niogr αυτο με το οτι καποιος βάζει ως ημερομηνία λήξης την ημερομηνία επιστροφής του ταξιδιού που ακριβως το περιγραφει? Μπορεις να μου δωσεις ενα link?
Στην περιπτωση που καποιος κανει ενα ταξιδι one-way τοτε τι γινεται?

Όχι, δυστυχώς δεν μπορώ γιατί πρέπει να έχω πρώτα ένα Reservation Number ή να έχω κάνει μια κράτηση πρώτα, προκειμένου να μπω στο σύστημα του online check in... Όταν έκανα online ckeck in, στο σημείο που μου ζητούσε ημερομηνία λήξης ταυτότητας εξηγούσε από δίπλα πως σε περίπτωση που δεν αναγράφεται ημερομηνία λήξης, τότε να βάλω σαν ημερομηνία αυτή της ολοκλήρωσης του ταξιδιού. Αν το ταξίδι είναι απλής μετάβασης, τότε απλώς γράφεις την ημερομηνία της πτήσης που θα την κάνεις.

Draken":2i6i79ob said:
...Η βαζεις την τελευταια ημερομηνια που σε αφηνει το συστημα καπου 31/12/2030 αν θυμαμαι καλα...
Δοκιμασμενο σε πανω πανω απο 20 πτησεις της Ryanair (εξαλλου το χαρτι για online check in δεν γραφει πουθενα ημερομηνια ληξης ταξιδιωτικου εγγραφου)
@Angel Aviation στην Αγγλια δεν εχουν ταυτοτητες οποτε αν δεν εχεις διαβατηριο δεν μπαινεις στην πτηση
Δεν είναι στο χέρι της αεροπορικής να καθορίσει τα ταξιδιωτικά έγγραφα καθώς αυτά οριζονται από τις διεθνείς συνθήκες που ισχύουν μεταξύ 2 ή ενός συνόλου χωρών.Και επισης δεχονται στην αγγλια ταυτοτητες.
'We also accept national identity cards for EEA citizens.'
http://ukba.homeoffice.gov.uk/travellin ... tukborder/

Δεν διαφωνουμε σε κατι ως προς την πρωτη παραγραφο (βεβαια αν αναλογιστεις το προσφατο παραδειγμα της Ιταλιας μπορει να αναθεωρησεις :D )...

Οσο για την δευτερη αν ελεγξεις το μηνυμα του Angel Aviation λεει περι Αγγλιδας celebrity οι οποιες φυσικα (οπως και ολοι οι Αγγλοι δεν εχουν ID cards)...δεν ειπα πως δεν δεχονται στην Αγγλια EU ID cards :wink:

Έψαξα στο europa.eu αλλά δεν βρήκα κάτι, αλλά γενικά από την Επαρχιακή Διοίκηση της Πάφου, αρχή εκδίδουσα ταυτοτήτων στην Κύπρο, ξέρω με βεβαιότητα ότι ταυτότητες που χρησιμοποιούνται ως ταξιδιωτικά έγγραφα έχουν ισχύ 10 ετών. Μετά θέλουν ανανέωση οι φωτογραφίες. Επίσης υπάρχουν ευρωπαϊκές χώρες, όπως πχ Ην. Βασίλειο που μπορεί να σου κάνουν πρόβλημα σε περίπτωση που δεν έχει λήξη το έγγραφο πάνω (αυτό το έζησα από πρώτο χέρι και δεν σηκώνει αμφισβήτηση)

Βεβαια υπαρχει και η περιπτωση να μην ασχοληθεί ο υπαλληλος του gate πολυ με το θεμα αυτο λόγω έλλειψης χρονου κτλ.

Επισης δειτε και αυτο: http://ryanair.site-forums.com/question ... -t1496.htm
Τι λετε?

Παιδιά εγώ ταξίδεψα από RZE για DUB με RYANAIR πτήση FR845 και είχα μόνο μερικά μικροπροβλήματα.

Angel Aviation":2a3cclhk said:
επειδή δεν έχω όρεξη να το ψάξω στο σαιτ, έχω όμως την εντύπωση οτι η ryanair δέχεται μόνο διαβατήριο, ή κάνω λάθος; Μάλιστα είναι γνωστή και μια ιστορία σχετικά με μια celebrity της Αγγλίας, την οποία δεν δέχτηκαν σε πτήση επειδή δεν είχε διαβατήριο. Εκτός αν έχει αλλάξει κάτι τελευταία στην πολιτική της...

Μπα εγώ στην επιστροφή είδα και κάτι άλλους με κάτι περίεργες ταυτότητες άστα άστα.

Το ίδιο αντιμετωπίζω κι εγώ με ΒΑ, τους τηλεφώνησα και βάλαν οι ίδιοι manually τα στοιχεία με ημ/νια λήξης σε μερικά χρόνια (δε θυμάμαι τον αριθμό). Και πάλι τους ρώτησα για double check αν είναι οκ αυτό και είπαν ναι γνωρίζουν και δε θα υπάρξει πρόβλημα. Είδωμεν.

Πετάω 5 χρόνια με Ράϊανέρ, οπότε έχω δει διάφορα να συμβαίνουν. Η Ράινερ είναι πολύ ευέλικτη σαυτό.
Μπορεί κανείς να πετάξει είτε με διαβατήριο είτε με ταυτότητα! Ακόμη και στην Ελβετία βρέθηκα με ταυτότητα ελληνική και πέρασα. Κανονικά δίγλωσση ταυτότητα (νέου τύπου) όμως δέχονται μόνο οι χώρες της ΕΕ.

Ημερομηνία λήξης δεν έχει η ελληνική αστυνομική ταυτότητα, απλά στη εκτύπωση Κάρτας Επιβίβασης της Ράιανερ βάζω πάντω +10 χρόνια απο την ημερομονία έκδοσης. Και δεν έχω κανένα πρόβλημα!

δεν είναι θέμα εταιρείας...

Στην Ελβετία άλλωστε μπορείς να πας με ταυτότητα.
Το θέμα είναι κατα πόσο ισχυει το ταξιδιωτικό έγγραφο σε κάθε χώρα.