Qatar και Εmirates

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Μπράβο!!!!!!!!! :great:
Όλα καλά πάνε?
πως σου φαίνεται?

Εννοείς πώς μου φάνηκε η συνέντευξη?Εντάξει, τα αναμενόμενα, αν και κράτησε αρκετά λίγο(σε όλους 15 με 20 λεπτά). Οι ερωτήσεις αφορούσαν κυρίως σε συγκεκριμένες καταστάσεις που αντιμετώπισα σε προηγούμενες δουλειές που έχω κάνει(ακόμα και ως σερβιτόρος ή αν κάποιος δεν έχει εργασιακή εμπειρία μπορεί και πρεπει να αναφέρει καποιο παραδειγμα απο την καθημερινοτητα του). πχ για μια δυσκολη στιγμη με καποιο συναδελφο, για μια περιπτωση που απετυχα να αποδωσω σωστα, ποτε παρειχα αψογο σερβις σε πελατες κλπ και πως αντιμετωπισα τις καταστασεις αυτες. Δεν με ρωτησαν γιατι θελω να εργαστω στην Καταρ η γιατι θελω να κανω αυτη τη δουλεια.
Διαβαζανε την αιτηση μου και με ρωτουσανε πραγματα.
Το πιο tricky κομματι ηταν στο τελος. Μου ειπαν οτι πρεπει να χασω καποια κιλα(2-3) και οτι τα σπυρακια στο κατω μερος του λαιμου μου φαινονται και να προσπαθησω να κανω κατι γι'αυτα. Φυσικα δεν μασησα. Αυτες οι ''παρατηρησεις'' ειναι για να σε κανουν να νιωσεις αβολα, για να δουν πως αντιδρας στην αρνητικη κριτικη. Ετσι νομιζω, ισως κανω λαθος.
Τελοσπαντων, αυτα εχω να πω σε οσους ενδιαφερονται..Η Καταρ ειναι μια πολυ δυσκολη εταιρια, το καθεστως πλησιαζει λιγο Σαουδικη Αραβια απ'οτι καταλαβα. Σου λενε οτι κατα τη διαρκεια της εκπαιδευσης πρεπει να εισια σπιτι ως τις 10 το αργοτερο, η αντιστοιχα ολοι οι επισκεπτες πρεπει να εχουν φυγει ως στις 10. Επισης, μεχρι τις 3.30 πμ το αργοτερο τις υπολοιπες μερες πρεπει να εισαι σπιτι. Οκ, κανονισμοι φυσιολογικοι ας πουμε, δεδομενου οτι εισαι πληρωμα και πρεπει να ανταπεξελθεις τοσο στην εκπαιδευση οσο και στο προγραμμα σου.
Αλλα..κρατηθειτε... Πριν απο οποιαδηποτε πτηση πρεπει τουλαχιστον για 12 ωρες να μην βγαινεις απ ο σπιτι για να ξεκουραζεσαι!!!Δηλαδη κατι σαν κατ'οικον περιορισμός!
Ετσι λοιπον, ακομη κι αν με παρουν τελικα, θα το σκεφτω παιδια. Ειμαι προετοιμασμενος για δυσκολες συνθηκες σ αυτες τις εταιριες και για καποια μορφη ελεγχου, αλλα η Καταρ μου φαινεται τραβηγμενη περιπτωση. Ενταξει, δεν ειναι τυχαια νουμερο 1...
Σόρυ αν κουρασε το μεγαλο ποστ, ηθελα να ενημερωσω..Οποιος θελει κατι αλλο να ρωτησει ευχαριστως..

dimitris chatz":xx26cohw said:
Tο καθεστως πλησιαζει λιγο Σαουδικη Αραβια απ'οτι καταλαβα. Σου λενε οτι κατα τη διαρκεια της εκπαιδευσης πρεπει να εισια σπιτι ως τις 10 το αργοτερο, η αντιστοιχα ολοι οι επισκεπτες πρεπει να εχουν φυγει ως στις 10. Επισης, μεχρι τις 3.30 πμ το αργοτερο τις υπολοιπες μερες πρεπει να εισαι σπιτι. Οκ, κανονισμοι φυσιολογικοι ας πουμε, δεδομενου οτι εισαι πληρωμα και πρεπει να ανταπεξελθεις τοσο στην εκπαιδευση οσο και στο προγραμμα σου. Αλλα..κρατηθειτε... Πριν απο οποιαδηποτε πτηση πρεπει τουλαχιστον για 12 ωρες να μην βγαινεις απ ο σπιτι για να ξεκουραζεσαι!!!Δηλαδη κατι σαν κατ'οικον περιορισμός!

Επίτρεψέ μου να αμφιβάλλω για τα παραπάνω, παρότι δεν εργάζομαι στην QR αλλά ούτε και επαγγελματική σχέση με το χώρο έχω. Απλά μένω στη Doha και η πόλη είναι γεμάτη από κόσμο που εργάζεται στην QR. Αν ήταν έτσι θα ήταν όλοι κλειδωμένοι στα σπίτια τους και δε θα βλέπαμε ψυχή.

Ίσως το πρόγραμμα της εκπαίδευσης να είναι σκληρό και μέχρι την ολοκλήρωσή του να υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί. Επίσης το γεγονός ότι συνήθως τα πληρώματα μένουν σε accommodation της εταιρίας να θέτει περιορισμούς στο ποιος μπαινοβγαίνει εκεί μέσα (συνυπολόγισε και το διαχωρισμό ανδρών/γυναικών), αλλά κανείς επί της ουσίας δεν μπορεί να σε εμποδίσει να κάνεις αυτό που θέλεις.

Θεωρώ αυτές τις "δηλώσεις" λίγο ψαρωτικές έτσι ώστε η εταιρία να είναι σίγουρη ότι θέλεις να πας. Όπως καταλαβαίνεις σε καμμία περίπτωση δε θέλει να επενδύσει σ' εσένα και μετά από μερικές εβδομάδες να σηκωθείς να φύγεις.

Μετεφερα ακριβως αυτα που μας ειπαν στην παρουσιαση. Αν εχεις εξακριβωμενη γνωση απο τωρινό cabin crew της Κατάρ σε παρακαλω να γραψεις ακριβως τι σου ειπε, γιατι μπορει να βοηθησει.
Η αληθεια ειναι οτι τους ξαναρωτησα στη συνεντευξη για το συγκεκριμενο θεμα, και μου ειπαν ακριβως τα ιδια. Αν ισχυει κατι τετοιο, μαλλον δεν θα παω καν.
Επισης, το πιο ευκολο πραγμα ειναι να παραβαινεις τους κανονισμους, αλλα μετα τι κανεις αν σε πιασουν να εισαι για καφεδακι-βολτιτσα και σε τρεις ωρες να εχεις πτηση?
Δε λεω οτι σε παρακολουθουν με μυστικους, αλλα καποια μορφη ελεγχου θα υπαρχει ''προς συμμορφωση''...
Οποτε, θα σε παρακαλουσα να μεταφερεις ακριβη στοιχεια απο cabin crew που τυχον γνωριζεις, για να μαθουμε κι εμεις τι πραγματικα συμβαινει.

Δεν αμφισβήτησα ότι μετέφερες σωστά αυτά που σου είπαν.

Δεν έγραψα πουθενά ότι γνωρίζω cabin crew της QR, γιατί απλά δε γνωρίζω.

Δε σε παρότρυνα να παραβείς κανένα κανονισμό.

Την τελευταία φορά που πέταξα μαζί τους πριν λίγο καιρό, ρώτησα τα κορίτσια αν υπάρχουν Έλληνες Ι/Σ και μου είπαν ότι είναι ελάχιστοι. Οι περισσότεροι είναι χειριστές. Γνωρίζω έναν εξ' αυτών, κυβερνήτη σε 777 αλλά πολύ αμφιβάλλω αν έχει πληροφορίες για τη ζωή των Ι/Σ. Εν πάσει περιπτώσει, όταν τον δω θα ρωτήσω.

Πιθανόν να βρεις (αν υπάρχει) κάποιον Έλληνα που να δουλεύει σαν cabin crew για να πάρεις πληροφορίες εδώ: http://www.facebook.com/groups/greeksinqatar/

Ακριβώς λοιπόν επειδή δεν γνωρίζεις cabin crews της Κατάρ δεν μπορείς να ξέρεις ποιοι ειναι οι περιορισμοί στους οποιους υποκεινται. Μπορει ο κοσμος που βλεπεις να ειναι υπαλληλοι σε αλλα τμηματα και να μην χρειαζεται να μενουν μεσα 12ωρα.
Εν πασει περιπτωσει σε παρακαλω ρωτησε τον φιλο σου, ειναι πολυ πιθανον να γνωριζει κατι δεδομενου οτι συναναστρεφεται με τα πληρωματα καθε μερα.
Σ ευχαριστω και για το link, θα ρωτησω και εκει!

Τυχγάνει να γνωρίζω έλληνα φροντιστή ο οποίος υπήρξε μέλος πληρώματος στην κατάρ και μου είχε πει ότι όντος είναι αυστηρά τα πράγματα στην εταιρία. Δεν γνωρίζω αν έχουν τέτοιου είδους περιορισμούς απλά μου είχε διηγηθεί ένα συμβάν με κάποιο συνάδελφο του,τον οποίο έπιασαν στο αλκοτεστ να έχει πιεί και ο οποίος φυλακίστηκε, και μετά από λίγο απελάθηκε από τη χώρα.

Ευχαριστω Κλεοπατρα για την πληροφορια. Ναι η αληθεια ειναι οτι εκει με το αλκοολ δεν παιζουν(ενα απο τα σημεια της παρουσιασης που δωθηκε εμφαση), και αμα εισαι και πληρωμα...ακομα χειροτερα..

kleopatra":253u9dnj said:
Τυχγάνει να γνωρίζω έλληνα φροντιστή ο οποίος υπήρξε μέλος πληρώματος στην κατάρ και μου είχε πει ότι όντος είναι αυστηρά τα πράγματα στην εταιρία. Δεν γνωρίζω αν έχουν τέτοιου είδους περιορισμούς απλά μου είχε διηγηθεί ένα συμβάν με κάποιο συνάδελφο του,τον οποίο έπιασαν στο αλκοτεστ να έχει πιεί και ο οποίος φυλακίστηκε, και μετά από λίγο απελάθηκε από τη χώρα.

Αυτό έχει να κάνει με τη χώρα, παρά την εταιρία. Υπάρχει zero tolerance policy on drinking and driving, αν συλληφθείς να οδηγείς πιωμένος έχεις 3 μήνες φυλάκιση και απέλαση. Αλκοόλ υπάρχει στα ξενοδοχεία, ΔΕΝ μπορείς να εισάγεις (στη βαλίτσα σου ας πούμε, ερχόμενος από άλλη χώρα) και στο Κατάρ μπορείς να αγοράσεις για προσωπική σου κατανάλωση μόνο από ένα μέρος. Αφού φυσικά βγάλεις πρώτα liquor permit (κόστος 1,000 QAR), που προϋποθέτει να μην είσαι μουσουλμάνος, να έχεις βίζα κτλ.

Εκατοντάδες threads για την QR υπάρχουν κι εδώ: http://www.qatarliving.com/

dimitris chatz":3uqthypw said:
... Αν ισχυει κατι τετοιο, μαλλον δεν θα παω καν.
Επισης, το πιο ευκολο πραγμα ειναι να παραβαινεις τους κανονισμους, αλλα μετα τι κανεις αν σε πιασουν να εισαι για καφεδακι-βολτιτσα και σε τρεις ωρες να εχεις πτηση?...

Δεν θέλω να σε προσβάλλω ή να σε μειώσω, αλλά μήπως η νοοτροπία σου πριν βρεις οποιαδήποτε δουλειά, είναι λίγο λάθος; Σχεδιάζεις να μετακομίσεις, να φύγεις μακριά από το σπίτι και την οικογένειά σου, να κάνεις τη δουλειά των ονείρων σου σε μια από τις καλλίτερες εταιρίες στον χώρο και σε σταματάει τί; Ότι δεν θα μπορείς να βγαίνεις για καφεδάκι βολτίτσα πριν την πτήση, ή ότι δεν θα μπορείς να παραβαίνεις τους κανονισμούς; I rest my case...

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.