Θα μου συγχωρέσετε το σεντόνι αλλά δεν προλάβαινα να απαντήσω εχθές
skyfox":9x5ox193 said:
Poios eipe oti ola ginontai teleia?Prospatheies ginontai kai oloi evelpistoume na einai oloi se egrigorsi.To an kai to posoi tha ladothoun den einai thema to opoio tha lisoume emeis.
Panta tha iparxoyn [...]
Oso gia ta nera kai genika ta igra ,epetrepse mou na xero kati perisssotero mias kai to exo spoudasei to thema.Einai apistefto to ti boreis na dimiourgiseis epano sto aeroskafos me ena boukali igro (sinithos eflekto) kai kapia alla mikroantikeimena.
[...]
Aporo me tin antidrasi ton anthropon se katastaseis pou ginontai gia to diko toys kalo kai gia to kalo ton anthropon poy agapoun.
Ego prosopika tha kathomoyn se oyra anamonis oso moy zitoysan gia na eimai sigoyroteri oti i ptisi moy tha exei sxetikoteri asfaleia.
Δεν αντιλέγω σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση στα λεγόμενά σου για τα υγρά. Ίσα-ίσα, χωρίς να είμαι ειδικός, έχω μια ιδέα του τι καταστροφή μπορούν να προκαλέσουν τα υγρά εκρηκτικά.
Αν πρόσεξες όμως το post μου, προσπαθούσα να σου εξηγήσω οτι τα υγρά δεν είναι ΤΙΠΟΤΑ μπροστά στους υπόλοιπους κινδύνους που σε απειλούν, τη στιγμή που περνάς το κενό μεταξύ γέφυρας επιβίβασης και αεροσκάφους.
Και το χειρότερο? Σε απειλούν ακόμα και ΠΡΙΝ φτάσεις μέχρι εκεί.
Επειδή έχουμε γίνει φιλαράκια με τον κύριο Barajas (αεροδρόμιο της Μαδρίτης -συγχωρέστε με που δεν ξέρω τους κωδικούς ρε παιδιά
) έχω να σου κάνω τις εξής παρατηρήσεις και θα ήθελα το σχόλιό σου:
Ήμουν στη Μαδρίτη στις 29. Πετούσα στις 5 Ιανουαρίου, οπότε την μέρα που έφτασα, μόλις είχαν βρεί τον δεύτερο αγνοούμενο στα συντρήμια του παρκινγκ. Είδα την καταστροφή που είχε γίνει, σε όλο της το μέγεθος. Σου λέω λοιπόν το εξής:
Το terminal 4 περιστοιχίζεται από κάποιες -μάλλον- χιλιάδες τόνους ΓΥΑΛΙ αρκετού πάχους, αφού αποτελεί τα τοιχώματα. Μόλις μπήκα μέσα στο terminal, πάγωσα κυριολεκτικά στην θέα των τζαμιών που λείπανε διότι το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο νού, ήταν το blast wave της έκρηξης και το αποτέλεσμά του πάνω στα τζάμια αυτά, τα οποία με τη σειρά τους, θα πήγαν στους ανθρώπους που έκαναν check-in ή τους άμοιρους κάτω στην αναμονή που απλώς περίμεναν τους δικούς τους.
Αναλογίσου το κόστος σε ανθρώπινες ζωές, μιας τέτοιας επίθεσης και σκέψου τι θα γινόταν αν η ΕΤΑ ****ΔΕΝ**** είχε τηλεφωνήσει για να προειδοποιήσει για το χτύπημα.
Αφού σκέφτηκες τα παραπάνω, πάμε στον προβληματισμό τώρα:
Με βάση το παραπάνω παράδειγμα, μπορεί ο οποιοσδήποτε κάτοχος ανάλογου οχήματος, να το φορτώσει με εκρηκτικά και να πάει και να το βάλει κυριολεκτικά μέσα σε ένα αεροδρόμιο (καλά, όπου θέλει μπορεί να το πάει, αλλά εδώ θα ασχοληθούμε με τα αεροδρόμια!).
Δε μου λες, εμένα στο check-in, ποιός με προφυλάσσει απ'αυτόν τον τρελό? Μήπως θα έπρεπε να κάνω μήνυση στον κατασκευαστή του Barajas που το έφτιαξέ με τζαμότοιχους? Μήπως στην ΑΕΝΑ που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο και δεν είχε ΕΛΕΓΧΟ ΕΚΡΗΚΤΙΚΩΝ (μπα? Μήπως ακούγομαι παρανοϊκός τώρα?) στην ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ PARKING ??
Bottom line: Αφού ζεις σε οργανωμένη κοινωνία, ακόμα και απ'το σπίτι σου να βγείς, εξαρτάται η ασφάλειά σου απ'το γείτονα που του την είπες εχθές γιατί είχε μουσική δυνατά (και ο οποίος έχει κάτι γλάστρες στο μπαλκόνι του που ζυγίζουν 1 τόνο ο $#(*$#( !!!! :evil: ), απ'τον οδηγό που δεν θα σε δεί εγκαίρως την ώρα που θα βγαίνεις ανάμεσα απ'τα αυτοκίνητα ως πεζή και γενικώς, you get the point.
Η υπομονή μου εξαντλήθηκε μετά την απαγόρευση των αναπτήρων (δεν καπνίζω) και νυχοκόπτων και ξυστρών για μολύβια μέσα στο αεροσκάφος. Αυτό ήταν το τελευταίο που ζόρισα τον εαυτό μου να δεχθεί αδιαμαρτύρητα, μετά το τραγικό πλήγμα του να μην μπορείς να ρίξεις μια ματιά στο πιλοτήριο την ώρα της πτήσης (μιλάμε για πολύ κλάμα στο τελευταίο
).
Τα υπόλοιπα είναι παρανοϊκές υπερβολές.
Ta metallika maxairopiroyna A P A G OR E V O N T A I rita kai katigorimatika apo JAA FAA CAA .Giafto tha sou protina na min xanataxidepsis me etaireies pou den soy prosferoun esto tin asfaleia pou
epivalletai apo tis pagosmies ipiresies politikis aeroporias.
Δεν νομίζω μια εταιρία όπως η Iberia να είναι τόσο παράνομη. Έχω όμως να παρατηρήσω οτι άλλες φορές είναι πλάστικά, άλλες μεταλλικά, δεν υπάρχει συνέχεια....
panta leitoyrgoyme me nomous pithanotiton.Panta ekpaidevomaste
gia tin MIA fora pou tha simvei.Kai pistepse me den tha itheles na eisai mesa otan simvei.Oute kai emeis.
Αχά. Αφού είσαι πιο ειδική από εμένα και το ξέρεις το ζήτημα, τότε, πες μου πότε εφευρέθηκαν τα υγρά εκρηκτικά και μετά απάντησέ μου στα ακόλουθα:
α) Γιατί -δήθεν- ξύπνησαν ΤΩΡΑ οι αεροπορικές εταιρίες?
β) Γιατί ξαφνικά αυξήθηκαν οι πιθανότητες χτυπήματος με υγρά εκρηκτικά και πάρθηκαν μέτρα ενώ δεν παίρνουν μέτρα για φορτηγάκια φορτωμένα με 1 τόνο ΚΟΙΝΑ εκρηκτικά?
γ) Γιατί -αφού ενδιαφέρονται για την ασφάλεια του πελάτη- δεν μπαίνει ένα πλαφόν στις τιμές των υγρών αναψυκτικών στα αεροδρόμια ή να τα παρέχει το ίδιο το αεροδρόμιο (η εταιρία του) σε ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ή και subsidized τιμές ώστε να ενδιαφέρονται και για την ασφάλεια της τσέπης μας?
δ) Γιατί -αφού ενδιαφέρονται για την ασφάλειά μας- μειώσανε το προσωπικό πτήσης (βοηθήστε με με την ορολογία
) και σταματήσανε τον μηχανικό αεροσκάφους μοιράζοντας ακόμα παραπάνω ευθύνες στους πιλότους ? (πολύ καλό το άρθρο στο 10ο RBF!!!)
... Δεν συνεχίζω. Απάντα μέχρι εδώ και τα υπόλοιπα μετά
Eyxomai na min xanasimvei pote.
flika skyfox (kai xilia signomi again gia ta greeklish)
Κανείς δεν θέλει να συμβαίνουν ατυχήματα/επιθέσεις. Όλοι όμως κάνουν την πάπια μπροστά στις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ αιτίες αυτών, πλασάροντάς μας ΕΙΚΟΝΙΚΑ μέτρα και τίποτε άλλο.
gioair":9x5ox193 said:
Ασ κοιτάξουμε το δάσος και όχι το δέντρο......
Helloooooooo
Σε έχασα
Τί εννοείς?
Polla borei na skeftei ena arrosto myalo (kai fysika den milo gia esena
makedona) gia na valei mesa sto aeroplano fonika opla pou ipovoithoun
mia aeropirateia .Afto omos den simainei oti kapoioi den exoun asxolithei me afto kai den exoyn idi vrei ''antidota''.
Και τι σε κάνει να πιστεύεις οτι τα ίδια άρρωστα μυαλά δεν έχουν σκεφτεί "αντίδοτα" πάνω στα "αντίδοτα" ?
Και γιατί αυτοί που έχουν σκεφτεί τα ΚΑΛΑ "αντίδοτα" (και όχι τα κακά) δεν εφαρμόζουν λύσεις?
Opos ego etsi kai polla alla atoma exoume ekpaideftei se ...sovares aeroporikes etaireies oi opoies eixan eidikous ekpaidefsis stin aftoamyna kai prin mas mathoun ta nea triks enantion ton terrorists (ta opoia parepiptontos tous gnostopoiountai apo Federal Beurau Intelligence) mas pernousan apo 40 synentefxeis gia ton an tha eimaste se thesi na ta kratisoume mystika.
Kai afto giati? Gia kapoious pou vriskoun panta kati kainourgio oso afora stin epithesi kata aeroskafon.
Ναι. Θέλεις να πεις τώρα οτι μόνο το FBI ξέρει να εκπαιδεύει καλά?
Ε λοιπόν, εγώ ΔΕΝ αισθάνομαι ασφαλείς ξέροντας οτι ΕΝΑΣ επιβάτης στην πτήση μου έχει όπλο και μπορεί να το χρησιμοποιήσει αυτοβούλως.
Και που ξέρω εγώ οτι δεν τον παράτησε η γυναίκα του χθες και έχει τα νεύρα του ?
File Makedona ,kaneis den kathete me stavromena xeria.Pistepse me.
Ola osa les kai ola osa pernoyn apo to myalo pollon opos kai to diko sou ,ta idia pernoun kai apo megala myala exontosis tetoion eglimaton.Kai vriskoyn liseis pou kaneis mas den gnorizei.Apo screening eos aircraft security check.
Συγγνώμη, λύσεις που δεν εφαρμόζονται, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
As exoume afto sto myalo mas kai as min akyronoume ta panta.
Gia to kalo olon mas ginetai.
filika (skyfox)
Ποτέ ο διάολος δεν έρχεται λέγοντάς σου "θα σε βράζω για 1000000 χρόνια στην κόλαση"
O tipos me to blouzaki mono eleftheros den einai gia mena.O tipos me to blouzaki einai desmios tis kollimenis gnomis tou.
Ενώ είμαστε εμείς ελεύθεροι που υποχρεωνόμαστε να γδυνόμαστε και να βγάζουμε και τα παπούτσια μας μπροστά σε 100 άτομα που κοιτάνε τις κάλτσες μας και πρέπει να υποφέρουν και τη μυρωδιά τους ε?
Kai ean itan epanastatis pragmatikos den tha akolouthouse tin dikastiki odo gia na apospasei apozimiosi (iperogi) alla tha to ekane gia na dikaiosei mono ta dikaiomata tou kai na afipnisei tous polites tou kosmu.
Afto einai epanastasi gia mena.Na polemas gia ta dika sou idanika kai oxi
gia pleonexies kai xrimatikes apolaves.
Σωστό αυτό που λες, όμως είναι επικίνδυνα ιδεαλιστικό γιατί αν δεν κάνει αγωγή για να τους πάρει τα μισά αεροσκάφη (και όλα αν μπορέσει, καλά θα τους κάνει να τους τα πάρει) τότε η Qantas και η κάθε Qantas θα μπορεί να επαναλαμβάνει το ίδιο πράγμα γιατί δεν θα τους κοστίζει τίποτα και ίσα-ίσα, θα απασχολούν ελάχιστα και το ήδη αργόμισθο legal department της εταιρίας.
Αυτά και με συγχωρείτε και πάλι για το σεντόνι.
skyfox, συγγνώμη αν είμαι λίγο φορτικός αλλά δεν έχω κάτι μαζί σου και επειδή ακριβώς κάνουμε διάλογο, σου παραθέτω τις απόψεις μου πάνω στο ζήτημα