Πτήση 593 Aeroflot 23 Μαρτίου 1994

• Thread starter Thread starter pisigma
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

pisigma

Νέο μέλος (Tourist)
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
QFA
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGAV
Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα.

Καταρχάς,θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω, πριν αρχίσουμε να συζητάμε και να ανταλλάσσουμε απόψεις, ότι οι γνώσεις μου πάνω σε τεχνικά ζητήματα και γενικότερα πάνω σε ζητήματα που σχετίζονται με τα αεροσκάφη,είναι ελάχιστες έως μηδαμινές(συγκριτικά πάντα).Ίσως γνωρίζω 5 πράγματα παραπάνω από τον μέσο άνθρωπο ας πούμε και το αναφέρω πιο πολύ αυτό επειδή εδώ προφανώς θα γράφουν και άτομα που είναι επαγγελματίες του χώρου.Οπότε ζητώ την κατανόηση σας. :lol:

Λοιπόν,στο δια ταύτα.Το πιθανότερο είναι να είστε ενημερωμένοι για το εν λόγω συμβάν-δυστύχημα.Θα ήθελα να μου εξηγήσει κάποιος που γνωρίζει λεπτομέρειες, τον τρόπο και τον λόγο που εν τέλει το αεροσκάφος συνετρίβη.Δηλαδή εν ολίγοις, τι ακριβώς έκανε ο πιτσιρικάς και πήρε τέτοια κλίση το α/φ με αποτέλεσμα να stall-άρει,να χάσεις ύψος και τελικά να προσκρούσει;Το λέω αυτό επειδή απ' όσο ξέρω σύμφωνα με διάφορες πηγές που αναφέρονται στο δυστύχημα, το αεροσκάφος ήταν στον αυτόματο πιλότο ενόσω ο πιτσιρίκος πήρε στα χέρια του το πηδάλιο.Έχω διαβάσει κάποια σχετικά άρθρα, έχω παρακολουθήσει επίσης κάποια videos-αναλύσεις(συμπεριλαμβανομένου και του γνωστού ντοκιμαντέρ Mayday)αλλά δεν μπόρεσα να καταλάβω τι ακριβώς συνέβη στο μοιραίο Airbus.

Δεν είναι πάντα γνωστή η ακολουθία των γεγονότων. Άλλοτε επειδή δεν είναι δυνατόν να εξακριβωθεί και άλλοτε επειδή πρέπει να μείνει απόρρητη. Τα μόνα εξακριβωμένα γεγονότα στην προκειμένη περίπτωση είναι τα ακόλουθα:

ASN-Accident Description

που ενδεχομένως δεν είναι αυτό ακριβώς που ψάχνεις. Υπάρχει και άλλη "δημοσιογραφική" πηγή: http://en.wikipedia.org/wiki/Aeroflot_Flight_593