Καλά και εγώ θέλω να αγοράσω εισιτήριο με τα Ισπανικά τρένα.
Ξέχνατο όσο διαρκούν τα capital controls δεν μπορείς να αγοράσεις τίποτα από το εξωτερικό με Ελληνικές πιστωτικές κάρτες.
Νομίζω ότι και η easyjet το αναφέρει ότι δεν μπορείς να αγοράσεις εισιτήριό της με Ελληνική πιστωτική κάρτα μπορείς όμως να αγοράσεις με μετρητά χωρίς επιβαρύνσεις.
Το ίδιο ίσχυε και με την Ryanair που στην αρχή των capital controls δεν μπορούσες να αγοράσεις με Ελληνικές πιστωτικές κάρτες γιατί η εκκαθάριση γινόταν στο Essex της Αγγλίας, τώρα μάλλον άνοιξαν λογαριασμό σε Ελληνική τράπεζα γιατί
τώρα μπορείς να αγοράσεις εισιτήριο με Ελληνική πιστωτική κάρτα.
Παρουσιάσθηκε το πρόβλημα με 35 εταιρείες με πρώτη και καλύτερη την ΤΗΥ, που δεν μπορείς να αγοράσεις εισιτήρια από τις ιστοσελίδες τους, τώρα είναι η χαρά των τουριστικών ιστοχώρων / πρακτόρων, θα ισοσκελίσουν την χασούρα τόσα χρόνια.--- όσο αργότερα θα αρθούν τα capital controls τόσο καλύτερα για αυτούς.
-------------------------------------------------------------------
Ξαναγυρίσαμε στα παλιά, (οι παλιότεροι πρέπει να το θυμούνται) που δεν μπορούσες να αγοράσεις απεριόριστα στο εξωτερικό.
Υπήρχαν έλεγχοι συναλλάγματος, αν θυμάμαι καλά μπορούσες να χρεώσεις έως €500 για ξενοδοχείο (δεν θυμάμαι ανά χρονιά ή τον μήνα) ούτε να χρεώσεις εισιτήρια στην πιστωτική κάρτα. Όλα αυτά γινόντουσαν μέσω μεσαζόντων, εισιτήρια, ξενοδοχεία, ενοικιάσεις αυτοκινήτων. Γι΄ αυτό και εκείνες τις εποχές οι πιστωτικές κάρτες δεν ήταν πολύ διαδεδομένες. Μπορούσες να τις χρησιμοποιήσεις μόνο στην Ελλάδα.
Πολύ γρήγορα ξεχνάμε…
.. το
φοιτητικό συνάλλαγμα $250 κάθε μήνα …
σου έφταναν δεν σου έφταναν…
ας έκοβες τον λαιμό σου.