Επί λέξη μου είπαν: ''Το μόνο που σας ζητάμε είναι να πληρώσετε τις στολές σας, που μέχρι τώρα έχει βγει ένα κόστος στα 900 ευρώ. Άλλωστε, πολλές εταιρίες το κάνουν πλέον αυτό'' (και εδώ έδωσε για παράδειγμα την lufthansa). Και επειδή είδαν ότι η κοπέλα δίπλα μου είχε μείνει με ανοιχτό το στόμα, είπαν χαριτολογώντας: ''Εντάξει, σκεφτείτε απλά ότι όλος ο πρώτος σας μισθός θα πάει στα έξοδα της στολής''.
Παιδιά, δεν το ακούω για πρώτη φορά αυτό.....όντως το κάνουν πολλές εταιρίες στο εξωτερικό κι αυτό επειδή δεν ήταν λίγες οι φορές που κάποιος/α, μόλις τελείωνε την εκπαίδευση και έπαιρνε στολή μετά δήλωνε παραίτηση και έφευγε....με την στολή....
Έχουν αρχίσει και θεωρούν την στολή ''χασούρα'' οι εταιρίες και ίσως να σκέφτηκαν ότι αν την πληρώσει ο κάθε ιπτάμενος θα την πονάει και περισσότερο.... κάπως έτσι. Εμένα, όμως, και φαντάζομαι ισχύει για όλους, θα με πονέσει αν έχω κάνει όλα αυτά τα έξοδα (στολές, ενοίκια, μετακόμιση) και δεν εξελιχθεί καλά το θέμα με την άδεια. Ας ελπίσουμε ότι μέχρι να ξεκινήσει η εκπαίδευση του πρώτου γκρουπ (Νοέμβριο), θα έχουμε νεώτερα!!!