Προσλήψεις στην Aegean

• Thread starter GP707
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Δεν συμφωνώ με την "αγενή αγριότητα" της άποψης /επίθεσης του Mile High Club, εκφράζει όμως κάποιες αλήθειες , ιδιαίτερα στη τελευταία του παράγραφο. Οι εταρίες όντως ζητάνε υποψήφιους με τα πτυχία/προσόντα των 250 ωρών, τα type rating αφορούν κυρίως προσλήψεις έμπειρων πιλότων.
Η αναμονή για την εύρεση εργασίας των υποψηφίων και η απόγωνση από τις όποιες καθυστερήσεις με όλα τα γνωστά επακόλουθα ( revalidations+ ψυχολογία+ ηλικία +επί πλέον κόστος κλπ ) , οδηγεί πολλούς που έχουν την οικονομκή δυνατότητα είτε δανείζονται για να την αποκτήσουν να προχωρούν σε εκπαιδεύσεις type rating , πιστεύοντας ότι θα προτιμηθούν. Είναι αλήθεια ότι στην Α3 απέτυχαν παιδιά όχι μόνο με τύπο στα 320 αλλά και εμπειρία ως Κ2.
Επειδή οι περισσότεροι στο παρόν φόρουμ είστε νέοι κι αυθόρμητοι ,ιδαίτερα στο συγκεκριμένο θέμα περί προσλήψεων κλπ , να προσπαθείτε να είστε ευγενικοί με επιχειρήματα και αλληλέγγυα κατανόηση χωρίς τριβές και προσωπικές προσβολές!

Αν και διαφωνω με τον τονο που απαντησε στο πρωτο ποστ ο Mile High Club , κατα τα τ'αλλα εχει ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ....σε οτι λεει!!!

Το ΤR ειναι υποχρεωση της εταιριας ειται με συμβολαιο ειται δωρεαν....
Και ΤR χωρις line ειναι αχρηστο!!!

Ας μην βγαλουμε τα ματια μονοι μας....και αντιστρεφουμε τους ορους της αγορας εναντιον μας!!!

Αρκετα μας στοιχιζει ηδη ενα ΑΤPL....

Το τραγικο σε ολο αυτο το θεμα .. ειναι οτι ο cherokee ουτε ΜΙΑ ΩΡΑ δεν εχει στο A320 !!!

Παιδια συγνωμη δεν ξερω ποσες ωρες εχει βαλει ο καθενας απο εσας και ουτε που με ενδιαφερει.
Απλα το ειδα καπως επιθετικη την απαντηση σου
Τωρα οσο για το type rating δεν μπορω να εκφρασω γνωμη και ηταν λαθος μου αλλα ειστε σιγουροι πως καμια εταιρια δεν θα σε κοιταξει με διαφοερτικο ματι εαν τους πεις οτι εχεις το 320/737κλπ????
Ειμαι στην φαση να αρχισω και εγω το προγραμμα frozen ATPL και απο τα διαφορα τοπικς που διαβαζω εδω στο φορουμ εχω παρει αρκετες πληροφοριες.
Και παλι συγνωμη

ΛΟΙΠΟΝ .. δεν ηταν ΕΠΙΘΕΣΗ .. μεσο ιντερνετ δεν γινεται αυτο .. ουτε εχω κατι με τον Cherokee .. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΡΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΝΑ ΕΧΕΙ.

Καμία εταιρια που ζηταει CPL/IR κα 250 ωρες δεν θα σε κοιταξει διαφορετικα αν ερθεις με τυπου A320/737 ... ειδικα αν δεν εχεις ουτε ΜΙΑ ΩΡΑ στο τυπο!! Δεν τους ενδιαφερει .. μπηκαν προσφατα ατομα στην AEGEAN με Α320 τυπο (αλλα ειχαν τελειωσει το line training) μαζι με παιδια που ουτε το ΜCC δεν ειχαν και 200 ωρουλες στο CESSNA !! Eδω γελαμε ..:D ... τι να πει αυτος που πληρωσε Α320 ΤΥΠΟ στον 200 ωρουλες χωρις MCC Πιλοτο που τωρα ειναι Γαλλια και παιρνει ενα ΤΣΑΜΠΕ ΤΥΠΟ A320 :great: MAΓΚΙΑ ΤΟΥ !

Ζητώ συγνώμη για το off topic.
Προς εκτόνωση του κλίματος αρνητικής αντιπαράθεσης στο συγκεκριμένο ποστ ,με αφορμή την ορθογραφία του γραπτού λόγου κάποιων μελών,επειδή μου σηκώνεται η τρίχα κάγκελο , θα επικαλεστώ πρώτον τον Akis ,ο οποίος πάντα ευγενικά υπενθυμίζει σε όλα τα μέλη για την σωστή ορθογραφία των γραφομένων σε όλα τα ποστς του φόρουμ και δεύτερον το Λαζόπουλο, που πολλές φορές σατιρίζει ανάλογα ,τα μαργαριτάρια αρκετών δημοσίων προσώπων,εκφράζοντας την απογοήτευσή μου για κάποιους εξ υμών οι οποίοι είναι τουλάχιστον απόφοιτοι Λυκείου, να εκφράζονται σωστότερα στην Αγγλική γλώσσα και τραγικά στην Ελληνική γλώσσα /Μητέρα όλων/, είναι λυπηρό και απαράδεκτο!! Σε άλλες εποχές υποψήφιοι είτε για την Ικάρων είτε για οποιαδήποτε άλλο ΑΕΙ ή Ακαδημία ,δεν θα περνούσαν καν την πόρτα με ανάλογο ανορθόγραφο γραπτό λόγο!!

Mile High, καταλαβαίνω την αγανάκτησή σου, αλλά φαίνεται πως εσύ δεν καταλαβαίνεις την απόγνωση των άλλων. Λογικά, ψάχνεις κ εσύ δουλειά, όπως κ ο Cherokee. Το τι κάνει ο καθένας σας, ίσως να είναι αθέμιτος ανταγωνισμός μεταξύ σας, αλλά παρόλα αυτά, είναι δικαίωμά του. Όλοι, ή σχεδόν όλοι, διαφωνούμε με το βύσμα, το μέσο, το ρουσφέτι. Όλοι, οι σχεδόν όλοι όμως, το χρησιμοποιούμε αν μας δοθεί η ευκαιρία. Όλοι διαφωνούν με το γλύψιμο. Το κάνεις όμως για μια προαγωγή. Στο φινάλε, δεν επιβάρυνε την τσέπη σου, ούτε επιδείνωσε τη θέση σου με το TR που έβγαλε. Όπως λες, οι εταιρίες θα αδιαφορήσουν, αφού έχει 0 ώρες στον τύπο. Γιατί επιμένεις λοιπόν? Έκανε το λάθος του, τού το επισήμανες, τέλος. Αν συνεχίσεις έτσι, το θέμα αυτό και μαζί αυτό που ήθελες να πεις θα καταλήξει στα σκουπίδια...
ΥΓ. Μια φίλη μου επιχείρησε να προσληφθεί σε τυροπιτάδικο στη Λέσβο, αλλά δεν την δέχτηκαν, αφού ο ιδιοκτήτης ήθελε η πωλήτρια να έχει lower στα Αγγλικά. Τί πάνε κ κάνουν μερικοί.... Χαλάν την πιάτσα, παίρνουν lower κ μετά ζητάν δουλειά. Και εμείς που δεν έχουμε lower, θα πεθάνουμε στην ψάθα....

Aγανάκτηση δεν είναι ... και δεν ψάχνω δουλειά, την έχω εδω και αρκετό καιρό ... κάπου μπερδέυτηκες φίλε :cool:

Καλησπερα παιδια. Ειδα σημερα τα σχολια σας. Σε αυτο που λεει ο Mile High δεν εχει αδικο. οτι μπορει μια εταιρεια να μην σε προτιμησει επειδη εχεις τον τυπο.
το θεμα ομως ειναι οτι αμα εχεις τεσσερα χρονια τα πτυχια σου και δεν εχεις καταφερει να βρεις μια δουλεια πρεπει σιγα σιγα οσο μπορεις να βελτιωσεις το βιογραφικο σου. Οσο για το θεμα που λεει για το line παλι δικιο εχει. απο καπου ομως πρεπει να ξεκινησουμε οσοι δεν εχουμε καταφερει να βρουμε καποια δουλεια και αναλογα τις δυνατοτητες μας να προχωραμε ειτε σε τυπο ειτε σε line στη συνεχεια μιας και γνωριζουμε οτι ο τομεας ειναι πολυ ανταγωνιστικος στην ελλαδα και αν δεν καταφερουμε να κανουμε κατι, τουλαχιστον με 300 ωρες σε εναν τυπο ισως καταφερουμε να εργαστουμε στην ευρωπη. Αυτα παιδια καλημερα, και αν εχετε κανενα νεο για δουλειες στη ελλαδα λιγο νωριτερα πριν βγαινουν να το λετε. εγω ειμαι υπερ αυτης της γνωμης μιας και καποια στιγμη παντα το μαθαινουνε ολοι και ετσι δεν εχετε να φοβηθειτε τιποτα μηπως σας παρει κανεις τη θεση. εσυ mile high που εργαζεσαι ?

Mile High Club":cb0v3jmb said:
Τι πιλότος είσαι εσυ;;
Πλάκα μας κάνετε μερικοί;; Πάτε και αγοράζετε type rating Airbus 320 τύπο για να βρείτε δουλειά;; Εκεί έχει καταντήσει η αεροπορία;; Το βλέπω εδω και ποιο συχνα απο ΝΕΟΥΣ πιλοτους να νομιζουν οτι με ενα type rating ειναι ΑΕΡΟΠΟΡΟΙ και οτι ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ.
Μαγκια σε ολους τους πιλοτους που μπηκαν με το CPL/IR και 250 ωρες χωρις να χρειαστουν να δανειστουν 40,000 ευρω για ενα τυπο .. ξεφτιλα εντελως.[.....]
ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΧΑΛΑΤΕ ΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ .. Η ΑΕGEAN ΔΕΝ ΖΗΤΑΕΙ AIRBUS 320 ΖΗΤΑΕΙ CPL/IR ... ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ...

Φιλε μου συγνωμη, αλλα μεσα σε αυτο το φορουμ ΟΛΟΙ μιλανε για ελευθερο ανταγωνισμο. Ε αυτος ειναι ο ελευθερος ανταγωνισμος. Αμα του αρεσει του αλλου θα κανει 5000000 type ratings και αμα θελει η Α3 θα τον παρει. Αμα εσυ, ο Χ, ο γειτονας δεν εχει, ε ας βρει αλλη δουλεια η ας κατσει σπιτι του, η ας προσπαθησει στη τελικη και ας γινει οτι θελει.
3. Πως να το πουμε ... χαλας την αγορα ... αμα ολοι σιγα σιγα ερχονται με TYPE RATING στην ΑΕGEAN στο τελος θα αρχισει να ζηταει TYPE RATING σαν MINIMUM .. τι θα κανει ο φουκαρας ο πιτσιρικος η ο φτοχος που δεν μπορει να βγαλει δανειο 30,000-40,000 για να το κανει αυτο;;
Χαλας την αγορα???Οταν δηλαδη η χ εταιρια "χαλαει" την αγορα μας αρεσει, αλλα οταν καποιοι "χαλανε" την αγορα εργασιας που ειμαστε κι εμεις μας ποναει???Ακου λογικη!Οτι μας συμφερει??!Αμα θελεις να διεκδικησεις κατι, μη τα βαζεις με τους αλλους που εχουν τα χρηματα να το κανουν. Μαγκια τους.