Πετούσα για την Α3 πολλά χρόνια και θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τα ακόλουθα που γνωρίζω από αεροπορικούς κύκλους.Δεν τα καταθέτω ως διασταυρωμένες πληροφορίες,μόνο ώς βάσιμες:
Η ΟΑ απολύει οπότε μην περιμένετε πολλά.Εύχομαι να βγάλει τη χρονιά,για χάρη των παλαιών μου συναδέλφων που τώρα πετάνε εκεί.
Η Α3 και να προσλάβει ιπταμένους για ΑΤΗ,θα είναι είναι λίγα άτομα και για λίγο καιρό,καθώς έχει καθιερώσει το σύστημα των συμβασιούχων που πετάνε κάποιους μήνες,διακόπτουν,παραδίδουν ID αεροδρομίου,κρατάνε τις στολές και όποτε και αν τους χρειαστούν τους ξανακαλούν.Υπάρχουν γκρούπ που τα έχουν αποδεσμεύσει,δηλ. τους είπαν <<πιθανόν να μη σας ξαναχρειαστούμε,επιλογή σας να βρείτε άλλη δουλειά ή να περιμένετε>> και άλλα που είναι stand by.Με το παραπάνω σύστημα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ,αρκεί να μη βασίσετε εκεί τη ζωή σας,το μέλλον σας και τα οικονομικά σας.Τo να πετάς είναι μια ολοκληρωμένη εμπειρία που αξίζει να τη ζήσει κανείς αν του παρουσιαστει η ευκαιρία.
Τώρα,για Hellenic Imperial(απλήρωτος κόσμος),Sky wings(απλήρωτος κόσμος),Hermes(δεν τους βγήκε όπως υπολόγιζαν,έρχονται μαντάτα...),Omega(έψαχνε πληρώματα και ακόμα δεν έχει πάρει ούτε άδεια για το πτητικό της έργο),τι να πω....εν μέσω κρίσης και έπειτα από μικρή έρευνα που μπορείτε να κάνετε,τα συμπεράσματα δικά σας......
Η Astra κρατιέται αλλά δεν έχω feed back και συνεπώς ούτε άποψη.
Επίσης ,για όλους εκείνους που ονειρεύονται να κάνουν μια αρχή ως ιπτάμενοι/ες συνοδοί,παρακαλώ μην πετάτε τα χρήματά σας σε σχολές που σας εκμεταλλεύονται!!!! Δεν υπάρχει τίποτα που να σας χρειάζεται και να μην το διδάσκει η ίδια η εταιρεία.Τα πτυχία που σας μοιράζουν οι σχολές δεν προσθέτουν τίποτα,ούτε σε γνώσεις αλλά ούτε και στο βιογραφικό σας!Υπήρξα προισταμένη καμπίνας,πέρασαν νέα και νέα παιδιά από το πλήρωμά μου,μυαλό χρειάζεται και διάθεση.Ολα τα άλλα θα τα μάθετε δουλεύοντας και μελετώντας εταιρικά manuals.Ακόμα και στην εποχή μου,που δίναμε εξετάσεις στην ΥΠΑ(νομοθεσία,αεροϋγειονομία,γεωγραφία,αγγλικά και σωστικά)τα μαθήματα μας τα έκανε η εταιρεία.
Προσωπική,εντελώς προσωπική μου άποψη:Αν είχα να διαλέξω ανάμεσα σε δύο υποψήφια μέλη πληρώματος ,θα διάλεγα ως πιο ορθά σκεπτόμενο,το άτομο που επέλεξε να πληρώσει να μάθει ακόμα μια ξένη γλώσσα,από αυτό που πλήρωσε για να πάρει ένα άχρηστο δίπλωμα ιπταμένου.