Πραγματικά έχω κουραστεί με αυτήν την αντίληψη. "Μόνο με βύσμα, δεν γίνεται αλλιώς, ξεχάστε την αξιοκρατία"...
Πως ακριβώς το έχετε στο μυαλό σας δηλαδή; Οτι οι ιδιωτικές εταιρίες είναι σαν το δημόσιο; Σαν την πυροσβεστική, την δημοτική αστυνομία, τους ελεγκτές, όπου η συντριπτική πλειοψηφία είναι "πολυκάναλοι ενισχυτές"; Είναι ΕΤΑΙΡΙΕΣ και σε αντίθεση με το δημόσιο αποσκοπούν στο να προσλάβουν ικανά άτομα και να παραμείνουν λειτουργικοί, και όχι απλά να ικανοποιήσουν πελατειακές σχέσεις. Φυσικά θα πάρουν και γιους χειριστών ή στελεχών των εταιριών τους και είναι λογικό. Δηλαδή αυτοί νομίζετε πως μπαίνουν αυτόματα; Ή πως αν ειναι ανίκανοι ή επικίνδυνοι, θα προσληφθούν όπως και να έχει; Και πόσοι είναι πια αυτοί οι "γνωστοί"; Αν η ολυμπιακή είχε 30 κενές θέσεις και η αιγαίου άλλες 25 ή 11 όπως λέγεται, θα καλυφθούν όλες από γνωστούς;;
Μιλάμε για 40-50 θέσεις και 100 υποψήφιους, δεν είναι και τόσο τραγικές οι πιθανότητες. Και αν κάποιος αποτύχει, το καλύτερο για αυτόν θα είναι να σκεφτεί τι έκανε λάθος, που υστερεί και να τα διορθώσει στο μέλλον. Το να αποδίδει ευθύνες σε τρίτους αυτομάτως, μπορεί να κάνει καλό στον εγωισμό του αλλά σίγουρα δεν θα τον κάνει καλύτερο χειριστή.
Τώρα για την ενημέρωση από την Aegean, γιατί κάποιος που ενημερώθηκε να μην το αναφέρει και εδώ για να σταματήσει την αγωνία κάποιων δεν το καταλαβαινω. Για να τους αποθαρρύνει; Για να ψάξουν δουλειά στο εξωτερικό και να μείνουμε λιγότεροι μνηστήρες; Είναι ΤΕΛΕΙΩΣ χαζός τότε γιατί απλά δεν γίνεται αυτό!
Και εγώ αλλά και όλοι μας είμαστε αποφασισμένοι να εξαντλήσουμε το ενδεχόμενο να δουλέψουμε στην χώρα μας. Μόνο όταν ακούσουμε από επίσημα χείλη οτι αυτό δεν θα γίνει, τότε θα στραφουμε σε ξένες αγορές.
Και τελειώνω το παραλήρημα μου: όλοι μας έχουμε καθησυχαστεί ή απλα πληροφορηθεί από εδω μέσα πολλές φορές, η μικροπρέπεια είναι μάταιη, όποτε αν κάποιος μπορεί να καθησυχασει τα παιδιά που περιμένουν απο χθες ένα νέο, δεν υπαρχει πραγματικά κάποιος λόγος να μην το κάνετε.