Πώς να κάνω το PC πιο γρήγορο ??

  • Thread starter alex2
  • Ημερομηνία δημιουργίας

alex2

First-Class-Member
Εγγραφή
21/04/2005
Μηνύματα
656
Likes
0
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
SWR
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
EDDV
eho ena PC ton opio ton agorasa prin 4 hronia, kai mehri simera eimai poly euharistimenos me auton. To problima pou eheo einai oti logo tou Firewall kai kai tou Anti Vir programmatos o PC ehei gini shetika argos.

Psahno kapia lisi gia na kano ton PC pio grogroro horis omos na
kataksodeuto entelos. Any ideas ???
 
Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά του; (CPU, RAM, Hard disk)? Με ένα σωστό λειτουργικό (Win2000 SP4 ή WinXP SP2) και ένα ελαφρύ antivirus-firewall (π.χ. trend micro internet security), μετά από μία καθαρή εγκατάσταση του λειτουργικού νομίζω θα λύσεις το πρόβλημά σου. :)
 
Εάν είχες βάλει τα χαρακτηριστικά του υπολογιστή σου θα ήτανε πιο εύκολα.. :p

Σε πρώτη φάση σούταρε το Norton, εάν αυτό έχεις, διότι σου τον φρενάρει πολύ. Πάρε το AntiVir, που είναι καλο, στα γερμανικά και δωρεάν! Έχει σχεδόν καθημερινά updates, και δεν κοστίζει τίποτα, εφόσον χρησιμοποιείται για προσωπικούς σκοπούς. Σβήσε ότι δεν χρειάζεσαι από την FP και μην ξεχνάς να κανεις defragmentierung μια φορα την εβδομάδα - ανάλογα με το ποσο τον φορτώνεις.


Συμφωνώ σε ότι αφορά το firewall, αλλα εάν έχεις ΧΡ, μπορείς να ενεργοποίησεις το δικό του firewall, το οποιο έχει και αυτό συχνά updates και σε συνδυασμό με το AntiVir που σου πρότεινα είναι μια αποτελεσματική λύση.
 
AMD Athlon XP 1800
1,54 GHz
224MD RAM
40 GB Festplatte skliros dyskos
XP SP2

Palia eiha to Norton to opio eitan sketi katastofi, o PC ehane polla. Meta dokimasa to programa Anti Vir pou mou eipe o Stefanos. Kalo eitan mehri pou mia mera i kopela mou kolise ena Trojaner(alogo tis Trias) me ton opio to Anti Vir den ta ebgale pera. Apo tote hrisimopio to G Data Anti Vir kai tin Firewall tis Mc Afee kai eimai euharisitmenos. I Firewall tou Windows pou bgike ligo poly strigla.
 
Βαααααααααααλλλλλλλλλλλλλλλλεεεεεεεεεεεεεε μνήμη!
Είναι πολύ λίγα τα 256
Το οτι είναι αργός είναι καθαρά θέμα μνήμης. Τι motherboard έχεις? Για να σου πω τι μνήμη παίρνει.
Θες στη χειρότερη 512 ΜΒ. Καλά θα ήταν να έβαζες 1 GB.
 
Κάτσε ρε Στελάρα.. Ο μεγάλος ο δικός μου (όχι το notebook δηλαδή) είναι P4 στα 2,0 GHz (Winjunk XP SP 2), με 256 MB, 60 GB HDD kai ATI Radeon 8500 LE 3,5 χρόνω παλιός και είναι τζιτζί στην ταχύτητα! (OK, στο internet παίζει ρολο και το γεγονός ότι έχω 2 MBit γραμμή, που εδώ στη Γερμανία θεωρείται και πολύ ξεπεσμένη! ;) ) Είναι πολλοί παράγοντες.. Μέσα σε αυτούς η ταχύτητα του HDD, η οποια δεν θα ήτανε καλο να είναι κάτω από 7200 rpm!

Κανε κανένα Defragmentierung ρε 'σύ Αλέξανδρε! (Ξέρεις εσύ.. Τον αντίστοιχο ορο στα ελληνικά δεν τον ξέρω.. :oops: )
 
Δε λέω κάνε ένα defrag ( καλύτερα θα ήταν ένα format), αλλά τη μνήμη σου την είπα δίότι από αυτή εξαρτάται το πλήθος των προγραμάτων που τρέχει ταυτόχρονα ο υπολογιστής. Εάν έχεις πολύ μνήμη δε χρειάζεται τα windows να χρησιμοποιήσουν εικονική μνήμη από το δίσκο. Άρα εάν έχεις μεγάλη μνήμη και αργο δίσκο σώζεται η κατάσταση! Δεν είμαι και απόλυτα ειδικός στο θέμα (κάποια απλά πράγματα ξέρω).
Εάν θες εγγυημένες απαντήσεις γράψου στο forum http://www.thelab.gr
Εκεί θα σε κατατοπίσουν απόλυτα!
 
Και μιάς και το έφερε η κουβέντα, εγώ έχω έναν AMD Sempron στα 2,8Ghz με 512ΜΒ RAM και Παραθύρα ΧΡ Πρό. Έχω δυνατή κάρτα γραφικών επάνω (Nvidia 5700 στα 256ΜΒ) και ερωτώ: άν κάνω την RAM μου 1024ΜΒ θα δώ σημαντική βελτίωση? (όχι μόνο στα παιχνίδια, και γενικότερα στην απόδοση του Η/Υ)
 
Γενικά περισσότερη ραμ σημαίνει πιο σμουθ λειτουργία του πισί.

Από εκεί και πέρα, Αλεξ, αν θες πραγματικά καλύτερες επιδόσεις πας σε ταχύτερο επεξεργαστή. Αν και η σύνθεση που βλέπω δεν ειναι καθόλου κακή
 
Άλεξ έχω πάνω κάτω το ίδιο σύστημα με το δικό σου αλλά με 1024 μνήμη. Σέ καθημερινή χρήση δεν θα δείς μεγάλη διαφορά (4%-5%). Η διαφορά φαίνεται μόνο σε βαριές εφαρμογές (FS2004, Photoshop κλπ). Το καλό είναι οτι τώρα πια βάζεις 512MB με 50 ευρώ
 
Top