πιθανότητα ιου

• Thread starter Thread starter drakkar
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

drakkar

Low-Cost-Class-Member
Παιδια SOS
Υπάρχει περίπτωση να υπάρχει ιος στο φόρουμ και να μεταδιδεται, να περνάει στoν υπολογιστή???
Απο τοτε που γραφτηκα στο φορουμ(πρόσφατα δηλαδη)άρχισα να έχω προβλήματα με το laptop (μπορει και τυχαία). Επίσης απο προχτες και με κορύφωση χτες, τα έπαιξε το μηχανημα πλήρως και μου βγάζει ιο. Μου είπαν να δω μήπως μου ήρθε κατι απο φόρουμ.
Και απο άλλον υπολογιστη, που δεν είχε προβλημα, συνδεθηκα σήμερα στο φόρουμ και αρχισαν παλι να μου έρχονται προειδοποιήσεις για ιο.
Δεν ξέρω αν είναι τυχαιο, αν φταιει κατι άλλο, προσπαθω να αποκλεισω δια της ατόπου απαγωγής. Δεν είμαι ειδικός στους υπολογιστες και ψαχνω τα πάντα.
Παρακαλώ αν καποιος γνωρίζει, αν έχει παρόμοιο προβλημα ή μπορεί να με βοηθήσει, ας απαντησει.

Ναι το forum έχει ιο, ο μακεδόνας είναι hacker k ο elvis pressley ζει k βασιλεύει :D

Πέραν της πλακας, ιο από forum δεν μπορείς να κολλήσεις. Για να κολλήσεις ιο online πρέπει να κατεβάσεις κάτι (mp3, φωτό, video) είτε από forum(s) είτε από οτιδήποτε πηγή στο net.σου συνιστώ να κανεις τα ακόλουθα:
:arrow: Βάλε το antivirus να κάνει πρώτα update k μετά full scan το pc σου
:arrow: κατέβασε όλα τα updates για τα windows που υπάρχουν διαθέσιμα
:arrow: εάν όλα αυτά δεν δουλέψουν k ακόμα σου βγάζει ότι έχεις ιο τότε η μονη λύση είναι να πας σε έναν ειδικό να σου κάνει format

cheers

cavo_paradiso":1wr9ntxx said:
:arrow: Βάλε το antivirus να κάνει πρώτα update k μετά full scan το pc σου
:arrow: κατέβασε όλα τα updates για τα windows που υπάρχουν διαθέσιμα
:arrow: εάν όλα αυτά δεν δουλέψουν k ακόμα σου βγάζει ότι έχεις ιο τότε η μονη λύση είναι να πας σε έναν ειδικό να σου κάνει format
Φιλε τα έκανα αυτά, τζίφος. Μου μένει το φορματ, θα φωνάξω κάποιον ειδικό αυριο.
Απλά επειδή φαίνεται να ξέρεις απο υπολογιστές, αν μπορείς σε παρακαλώ μια απάντηση: Για ποιο λόγο το μήνυμα για τον ιο εμφανίζεται μόλις συνδέομαι στο φόρουμ? Είναι άσχετο?
Επίσης μου βγάζει ότι τα μολυσμενα files είναι locked και έτσι δεν τα κάνει delete. Μήπως έχεις κάποια λύση? Ρωτάω γιατί έχω έρευνα 5 ετών στο laptop, κάποια στοιχεία είναι και classified και δεν ξέρω 1. αν το format θα τα πειράξει 2. Aν υπάρχει περίπτωση λόγω του ιου να διαρρεύσουν. Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων. Δυστυχώς το ταλέντο μου στους υπολογιστες ειναι να τους χρησιμοποιώ μονο ως επεξεργαστες κειμένου...

Το Format τα σβύνει ΟΛΑ.........

ΠΡΙΝ λοιπόν επειχειρηθεί κάτι τόσο δραστικό καλό θα ήταν να το πας σε κάποιο ειδικό που να σου πάρει Back-up τα αρχεία σου.

Ποιό antivirus χρησιμοποιείς? Είναι ορισμένα που δεν ανιχνεύουν όλους τους ιούς, ειδικά αν ο ιός είναι πολύ καινούριος και δεν έχει βγει ακόμα το "αντιβιοτικό". Την είχα πατήσει κι εγώ όταν είχα το Norton! Τελικά έπρεπε να κατεβάσω manual απο τη σελίδα του Norton κάποια extra αρχειάκια για να το βρει :evil: .

:idea: Μια επίσης καλή ενέργεια (πριν το back up και το format) είναι να μπεις στο http://onecare.live.com/site/el-gr/default.htm και να κάνεις "Πλήρη σάρωση συντήρησης". Ειναι των windows live.
:!: Αν δεν βοηθήσει, μπορείς να δοκιμάσεις σαν ύστατη λύση να κατεβάσεις και το avast http://www.avast.com/eng/programs.html (το δεύτερο στη σειρά που είναι free) μηπως και το βρει αυτό...
:arrow: Αν βρεις ειδικό, πριν το format (που ούτως ή άλλως όλα θα σβηστούν), δοκίμασε να κάνεις delete τα μολυσμένα αρχεια manual, δηλαδή να δεις τη διαδρομή τους και να πας μέσα εκεί που υπάρχουν και να τα σβήσεις με delete. Δε χάνεις τίποτα να προσπαθήσεις

Καλή τύχη drakkar :roll:

κανε restore. Πηγαινε run γραψε restore και πηγαινε στο εικονιδιο rstrui και κανε επαναφορα συστηματος.

cavo_paradiso":1crgw9qu said:
... ο μακεδόνας είναι hacker ...

Θα το πληρωσεις που με φανερωσες... :P :P :P
(πως λεει η διαφημιση: θα το πληρωσεις πολυ ακριβα... λολ)

:mrgreen:

GP707":340dwwqv said:
Ποιό antivirus χρησιμοποιείς? Είναι ορισμένα που δεν ανιχνεύουν όλους τους ιούς, ειδικά αν ο ιός είναι πολύ καινούριος και δεν έχει βγει ακόμα το "αντιβιοτικό". Την είχα πατήσει κι εγώ όταν είχα το Norton! Τελικά έπρεπε να κατεβάσω manual απο τη σελίδα του Norton κάποια extra αρχειάκια για να το βρει :evil: .

:idea: Μια επίσης καλή ενέργεια (πριν το back up και το format) είναι να μπεις στο http://onecare.live.com/site/el-gr/default.htm και να κάνεις "Πλήρη σάρωση συντήρησης". Ειναι των windows live.

Καλή τύχη drakkar :roll:

Αυτο ειναι αντιστοιχο δηλαδη με antivirus ? και αν ναι κανει και real time protection ? η πρεπει να γινεται manual καθε φορα που θελω , το δευτερο λινκ που εχεις βαλει ειναι για real time αυτοματα ? ..............Ολα αυτα διοτι μου εβγαλε προβλημα το NORTON CORPORATE edition που ειχα και προσπαθωντας να το βγαλω τα εκανα μανταρα με αποτελεσμα να μην μπορω να το εγκαταστησω παλι και να ειμαι απο προχτες χωρις antivirus. :banana:

δεν ειναι realtime. Πρέπει να το κάνεις manual κάθε φορά. Οπότε προμηθεύσου antivirus...

... ή βάλε linux :great: