Περιορισμός βάρους χειραποσκευής

• Thread starter Thread starter Luz
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

Luz

V.I.P.-Class-Member
Περιοχή
Περιστέρι
Website
www.luz.gr
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGAV
TWITTER
elspoterdeavion
Υπάρχει περιορισμός βάρους στη χειραποσκευή που μπορεί να πάρει κάποιος επιβάτης σε πτήση της Ο.Α;

επιτρεπεται μια χειραποσκευη οχι μεγαλυτερη των 115 cm ή (25χ45χ56 cm) ενω το βαρος δεν πρεπει να ξεπερνα τα 8 κιλα.
αλλα δεν μου χει τυχει ποτε να εχω προβλημα με τις χειραποσκευες ουτε μου τις εχουν ζυγισει ουτε τιποτα.εκτος και αν δουν βεβαια καμοια πολυ μεγαλη που σε βαζουν να την ζυγισεις αλλα παντα αναλογα τον υπαλληλο.

εντάξει είμαι μέσα στο όριο.Απλώς θα έχω την φωτογραφική μου τσάντα που θα ζυγίζει περίπου 4 κιλά.Και είναι πιο μικρή από το όριο.Οπότε εντάξει θα είμαι!

Σε εμένα πάλι ποτέ δεν έχει τύχει να ζυγίσουν τη χειραποσκευή σε πτήση της Ο.Α. ενώ είναι με σιγουρία πάνω από 8 κιλά και πολύ ογκώδης! Το μόνο που μου έχουν πει, είναι ότι θα πρέπει να την βάλω στο ντουλαπάκι επάνω και όχι στα πόδια μου επειδή είναι πολύ μεγάλη.
Προσωπικά πιστευώ πως είναι θέμα υπαλλήλου αν θα έχεις πρόβλημα ή όχι.

Στην περίπτωση που η χειραποσκευή είναι ογκώδης/ βαριά και δεν μπορεί να τοποθετηθεί στο ντουλαπάκι ή στα πόδια, δεν μπαίνει στο αεροπλάνο αλλά πάει με τις άλλες στα cargo holds αφού τοποθετηθεί χειρόγραφο tag από τον υπάλληλο.

στην Αιγαιου δε μου δεχτηκαν χειραποσκευη που ηταν δεκτη σαν ογκος αλλα +200 γρ. η τυπολατρεια ειναι θεμα υπαλληλου και δεν κανει καθολου καλο στην εταιρια. οταν μαλιστα το ανεφερερα σε φιλο μου που εργαζεται στην εταιρια μου ειπε οτι εχουν οδηγια σε τετοιες ψιλοασημαντες περιπτωσεις να ειναι φιλικοι προς τον επιβατη (εννοειται οτι δε θα πας με ελεφαντα και θα θελεις να τον περασεις χειραποσκευη).

Για 200γρ;Όσο ζυγίζει δηλαδή ο...ιμάντας της τσάντας!!!!

Πάντως είμαι μέσα στον περιορισμό με 4κιλά βάρος και μικρότερες διαστάσεις από αυτές που δώσατε.

Καλά έκαναν και απαγόρευσαν την τσάντα +200 γρ. Αφού ήταν εμφανέστατο ότι λόγω του εξτρά βάρους υπήρχε πρόδηλος κίνδυνος πτώσης του αεροσκάφους! :)

Ενα π.χ. 734 ή Α320 παίρνει γύρω στους 150 επιβάτες.Αν ο καθένας εμφανιστή μέ έξτρα 200γρ χειραποσκευή,φτάνουμε αισίως στά 30 κιλά επιπλέον.Ητοι,σάν να μπήκε ένα παιδίον επιβάτης επιπλέον.

Και άν πάμε σέ widebodies μέ γύρω στους 250-300 επιβάτες,τά έξτρα 200γρ τού καθενός μάς κάνουν γύρω στά 60 κιλά,ήτοι έναν (αδυνατούλη) ενήλικο επιπλέον.

Αρα δέν γίνεται όλη η ιστορία γιά τά 200γρ τού ενός επιβάτη,αλλά γιατί άμα αφήσουν τον ένα,θά θέλουν και οι άλλοι....

οπως ειπα και πριν ατομο μεσα απο την εταιρια μου ειπε οτι τετοιες μικροπεριπτωσεις εχουν οδηγια να τις αφηνουν. τη διαφορα δεν την κανουν τα +200γρ. στην καμπινα η στις αποσκευες, αλλα ο ογκος.
και για να ακριβολογουμε τη διαφορα στην τσαντα μου την ειχε κανει ενα κουτι γλυκα! οταν της ζητησα να μου επιτρεψει να την περασω μιας και σαν ογκος η τσαντα ηταν πολυ μικρη και για να μην περιμενω ιμαντα για 200 γρ. μου απαντησε ψυχρα 'προκειται για την ασφαλεια του αεροσκαφους και των επιβατων'. και για να ολοκληρωσει τη φιλικοτατη διαδικασια μου εδωσε εκεινη την ομορφη θεση στο Avro που εισαι window seat χωρις window. για να μαθω αλλη φορα να μη τα βαζω με στραβωμενη υπαλληλο που δουλευει κυριακη..