Πάρνηθα - Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου

Δείτε μόνο το εξώφυλλο της Ελευθεροτυπίας σήμερα :evil:

Δεν έχω λόγια!Νιώθω πολύ άσχημα για τη δολοφονία που έγινε στην Πάρνηθα...Ειδικά όταν ακούς, στη ΝΕΤ, ότι οι εποχικοί δασοπυροσβέστες της περιοχής ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ!! :evil: Και βρισκόμαστε στον Ιούλιο!!!Οπότε όλο και κάποιος έχει ευθύνη...Μη μας το παίζουν Παναγίες οι πολιτικοί μας...
Είχα την τεράστια τύχη να βρεθώ στην Πάρνηθα το καλοκαίρι του 2004.Παιδιά παράδεισος πέφτει πολύ "λίγη" σα λέξη για να σας περιγράψω το τοπίο...
Είδαμε και 2 Ελάφια, να μας κοιτούν ανήσυχα!, λές και γνωρίζανε 'οτι το σπίτι τους είναι σε κινδυνο, και η χθεσινή μέρα ότι δε θα αργούσε...Κρίμα κρίμα κρίμα, ενώ η Αθήνα ψηνότανε(40+) εκεί έκανε σχεδόν κρύο...
Όσο γι αυτό το τζιμάνι που είπε (το ανέφερε ένας φίλος) "Ευτυχώς σώθηκε το καζίνο και το ξενοδοχείο".Δεν έχω σχόλιο!
Η ζημιά είναι ανυπολόγιστη, και απ' 'οτι λένε θα χρειαστεί ένας αιώνας για να ξαναεπανέλθει το δάσος στην μορφή που είχε πριν 3 μέρες...

landlover":33rkjzu0 said:
Σχετικά με το ερώτημα μου στο δευτερο post ( για το BERIEV 200) έχει κάποιος φίλος άποψη?

Την (θετικη) αποψη μου την εχω εκφρασει στο παρελθον για τα εν λογω αεροσκαφη. Εδω μπορειτε να δειτε συνοπτικα τις ικανοτητες και του Be-200 αλλα και του CL-415

Στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ (άν θυμάμαι καλά) σήμερα είχε πρωτοσέλιδο την είδηση οτι η κυβέρνηση "διαπραγματεύεται" την αγορά 1-2 "μεγαθηρίων" (δηλαδή Beriev) από την Ρωσία.

Επίσης στην ΕΣΤΙΑ είχε άρθρο στο οποίο αναφερόταν οτι και παλιότερα είχε ξεκινήσει διαδικασία γιά την αγορά τέτοιων πυροσβεστικών αεροπλάνων -μάλιστα είχαν πάει και αξιωματικοί τής ΠΥ στην Σιβηρία στο εργοστάσιο κατασκευής τών Beriev γιά να δούνε επίδειξη- αλλά το θέμα κόλλησε (πού άραγε;)

Ετσι όπως το πάνε,στο τέλος θά φτιάξουμε στόλο από 40 Beriev καί καμμιά δεκαριά 747 Tanker,αλλά εν τώ μεταξύ θά έχουν καεί ακόμα και οι θάμνοι τού Ζαππείου.....

Και να ταν μόνο η Πάρνηθα!!!!

"Καλά" θα ήταν αν καιγόταν μόνο η Πάρνηθα!
Εδώ κάηκε σχεδόν όλη η Ελλάδα!!! :evil: 3500 φωτιές απ΄το Μάιο λένε τώρα... Το χειρότερο δέ σενάριο είναι ότι πολλές, είναι "επιτεύγματα" εμπρηστών!Δε μπορώ να καταλάβω αν έχουν λίγο μυαλό και λίγη λογική πολλοί ανθρωποι ρε παιδιά.Πρέπει άμεσα να ποινικοποιηθεί το έγκλημα...Φτάνει πιά.Αν δέ αναλογιστεί κανείς ότι είμαστε στη μέση του καλοκαιριού, είναι να τρελλαίνεσαι!Πάει και η πανέμορφη Ναύπακτος λέει τώρα η Νετ....

d

μια απορια εχω:οι ανθρωποι που βαζουν τις φωτιες το βραδυ αληθεια μπορουν να κοιμηθουν?

Χτές είδαμε το Be-200 να προσγειώνεται στην 112 και μπορώ να πω οτι αιστάνθηκα μια ικανοποίηση. Βέβαια ένας κούκος δεν φέρνει την Ανοιξη αλλά τουλαχιστον αν αποδείξει οτι αξίζει ίσως στο μέλλον να έχουμε και άλλα όπλα στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Εμεινε και τιποτα ακαυτο για να χρησιμοποιηθουν τα Beriev? :? :(

σ

επιπλεον,οταν βλεπεται στην τν οτι οι ρωσοι εστειλαν βοηθεια,μην νομιζεται οτι ειναι τσαμπα,και οτι μας λυπηθηκαν,θα μας στοιχισει αρκετα εκκατομυρια ευρουλακια.Ας μην ειχαμε εκδηλωσει ενδιαφερον για τα beriev,και θα σας ελεγα τι θα μας εστελναν οι ρωσοι...