Overfly-Spotting

• Thread starter Thread starter Hristos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Αγαπητά μέλη, αυτό το υπέροχο φθινωπορινό απόγευμα, μία βόλτα μου έφερε όμορφ καλούδια.

δικά σας

[album]20514[/album]

[album]20516[/album]

[album]20517[/album]

[album]20518[/album]

Καλημέρα

Έχω μια απορία αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει.

Εχθές είχα πάει στον Βενιζέλο στην θέση μπετά όπως γνωρίζουν οι περισσότεροι

Ξαφνικά και μετά τις έξι στον 03L υπήρξε ένα κενό στις προσγειώσεις και μια υπερπτήση του Lufthansa A330-343E D-AIKO.

http://www.flickr.com/photos/casius/501 ... 570121974/

Είναι κάτι φυσιολογικό να γίνεται υπερπτήση σε τέτοιο χαμηλό ύψος πάνω απο το αεροδρόμιο?

Τώρα είδα το μήνυμά σου... Ενδιαφέρον! Θα το ερευνήσω και θα επανέλθω σε λίγο.

-edit-

Πόσο σίγουρος είσαι για το νηολόγιο; Εχεις καμία φωτογραφία σε μεγαλύτερη ανάλυση για να το δούμε καλύτερα; Γιατί το συγκεκριμένο αεροπλάνο στις 23 του μήνα έκανε το δρομολόγιο MUC-BOM και είχε φύγει κανονικά στην ώρα του (11:30 ώρα Γερμανίας, 12:30 ώρα Ελλάδας).. Και δεν δικαιολογείται έστω οτι πήγαινε προς BOM να βρίσκεται στις 18:00 κοντά στον Βενιζέλο.. Αν μου έλεγες 14:00-15:00 μπορεί να πέρναγε κοντά και να είχε κάποιο πρόβλημα αλλά 5:30 ώρες από την αναχώρηση απο Γερμανία πρεπει να ήταν πολύ μακριά από Ελλάδα... Και το θέμα είναι οτι έφτασε και ontime στον προορισμό του, οπότε αν έκανε έστω κάποια "παράκαμψη" για να περάσει από Βενιζέλο, θα έπρεπε να είχε μεγάλη καθυστέρηση στην άφιξη...
Για έλεγξε πάλι το νηολόγιο και την ακριβή ώρα που το έβγαλες και πες μου.

-edit2-
Αυτό που έχεις βγάλει btw είναι 321... :) Και εγώ δεν πρόσεξα την φωτογραφία και επικεντρόθηκα στο τι πτήση έκανε το D-AIKO εκείνη την μέρα... :wall: Και προφανώς αυτό που έχει βγάλει είναι το D-AISΟ που έκανε το Μόναχο-Αθήνα (άφιξη 18:10). Τώρα αυτό που είδες, το πιο πιθανό να ήταν go around για κάποιο λόγο...

Mer

Μαλλον εχεις δικιο.....17.58 έχω βγαλει την υπερπτήση και 18.15 φωτογράφισα την προσγείωση του AISO , βέβαια η ουσία της σκέψης μου είναι η υπερπτήση πάνω απο τον αεροδιάδρομο

casius":1j0kzs87 said:
υπερπτήση πάνω απο τον αεροδιάδρομο

Κατ' αρχήν μιας και σου αρέσει το hobby αυτό, μάθε τα σωστά από την αρχή... Ο διάδρομος προσγείωσης/απογείωσης του αεροδρομίου δεν λέγεται αεροδιάδρομος. Λέγεται διάδρομος προσγείωσης/απογείωσης. Οσον αφορά την υπερπτήση τώρα... Απ' ότι κατάλαβα το αεροπλάνο ερχόταν κανονικά για προσγείωση αλλά σε κάποια στιγμή αντί να συνεχίσει να κατεβαίνει, άρχισε να ανεβαίνει πάλι και συνέχισε να πετάει στην ευθεία του διαδρόμου (έκανε στροφή και ξαναγύρισε για προσγείωση). Αυτό λέγεται "go around" (ή "επανακύκλωση" στα ελληνικά %#@%#@). Για οποιοδήποτε λόγο (τεχνικό, καιρικό ή οποιοδήποτε άλλο εσωτερικό η εξωτερικό παράγοντα που επιρρεάζει την ασφάλεια της προσγείωσης) ο πιλότος ματαιώνει την προσγείωση και κάνει έναν "κύκλο" και ξανάρχεται για νέα προσγείωση. Αυτό είδες. Τίποτα ασυνήθιστο, περίεργο ή ανησυχητικό.

Καταρχήν φαντάζομαι πως όλες τις πλούσιες γνωσεις που έχεις δεν της είχες φυτεμένες στο μυαλό σου αλλά τις έμαθες εν καιρώ μέσα απο το χόμπυ σου ή την επαγγελματική σου ενασχόληση....φαντάζομαι λοιπόν πως δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε τόσο θέμα μια λάθος λέξη....

Σε κάθε περίπτωση ευχαριστώ και για τις πληροφορίες αλλά και την διόρθωση.......

Μα δεν στην "είπα", ούτε το έκανα θέμα αλλά έκατσα και σου εξήγησα πως είναι το σωστό και αναλυτικά τι είδες... Αλλιώς θα σου έλεγα απλά "ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΕΡΟΔΙΑΔΡΟΜΟΣ.-".
Παρακαλώ πάντως :)

Πρώτα απ' όλα μην είσαι ερριστικός απέναντι σε ανθρώπους που ξέρουν κάτι παραπάνω από σενα και σε διορθώνουν για το καλό σου. Αν αποφάσισες να ασχοληθείς σοβαρά με το planespotting τότε καλό είναι να μάθεις από την αρχή κάποια πράγματα. Το παρακάτω group θα σε βοηθήσει σίγουρα
http://www.facebook.com/home.php?#!/gro ... 1498268487

Φιλικά (και χωρίς νεύρα)

Aγαπητά μέλη, εκεί που καθόμουν στο μπαλκόνι και περίμενα να φανεί καμιά Αιγαίου-Πολιτισμός να την καταγράψω για να αγαλιάσει λίγο η ψυχή μου..., πέρασε ο αρχηγός του σμήνους των ψεκαστικών της 666Μοίρας Ανθρωποϋπνωτισμού από το Ελ Αλαμέιν.

δικό σας

[album]20692[/album]