Ονοματοδοσία αεροσκαφών Aegean

Re: Βοήθησε μας να βαφτίσουμε τα Α320

MerNion":3jujhycx said:
Ολα εκτός από τα G,H,I,J,W (δεν εχει γραφτει το ονομα ακομα πανω στο αεροπλάνο)
Και ένα Α321 δεν είχαν ονομάσει στην Θεσσαλονίκη;

Μήπως ήταν απλά μια κίνηση marketing της εταιρείας?
"Βοηθήστε μας να βαφτήσουμε τα ΝΕΑ Airbus" :arrow: (Μέσος επιβάτης) Ααααα, η Aegean έχει καινούρια αεροπλάνα, με αυτήν θα πετάω.
Γιατί να ασχοληθούν περαιτέρω αφού ποιός τα προσέχει αυτά έτσι και αλλιώς...

grX":2eeikvfs said:
MerNion":2eeikvfs said:
Ολα εκτός από τα G,H,I,J,W (δεν εχει γραφτει το ονομα ακομα πανω στο αεροπλάνο)
Και ένα Α321 δεν είχαν ονομάσει στην Θεσσαλονίκη;

Ναι, το SX-DVO το οποιο ονομαστηκε philoxenia. Φώτο εδώ:
http://athensairport.blogspot.com/2009/ ... xenia.html

Επανέρχομαι μετά δυο χρόνια να ρωτήσω τι έγινε με τα «βαφτίσια» των υπολοίπων α/φ της Α3 μετά από τόση « διαφημιστική καμπάνια» που είχαν κάνει με τον περίφημο διαγωνισμό το 09 και τη λίστα άπειρων ονομασιών που είχαν δημοσιεύσει και σταμάτησαν στο "Philoxenia". Μήπως ένεκα αναμονής για την συγχώνευση, διότι και τα α/φ της νΟΑ νομίζω δεν φέρουν καμία ονομασία.

Κοστίζουν αυτά τα πράγματα: τελετές, ταρατατζούμ, δελτία τύπου, σημαίες, κορδέλες, σαμπάνιες, διαγωνισμοί. Εδώ κολλούν τα stickers μόνο από τη μία πλευρά και μόνο σε αεροσκάφη μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού, αν αρχίζουν να τα βαφτίζουν ζήτω που καήκανε.

(Το μόνο τζάμπα πράγμα σε αυτήν την εταιρεία είναι οι φωτογραφίες της, αλλά και γι' αυτό δεν είμαι σίγουρος. Το ελαιόλαδο και λοιπά είδη μεσογειακής διατροφής κοστίζουν...)

Κοστίζουν μέν,σύντροφε υπερπράχτωρ,διαφημίζουν δέ.Αλλωστε,δέν νομίζω να κοστίζη τόσο πολύ μιά απλή και σεμνή τελετή "βάπτισης"-ούτε την μπάντα τού δήμου Σπάτων θα φέρνουν κάθε φορά,ούτε θα κουβαλάνε τον Ευάγγελο (αυτόν που είναι ασορτί με το αεροδρόμιο :D ).Με την παραλαβή τού κάθε α/φους,μιά απλή συγκέντρωση τών στελεχών στο υπόστεγο,μερικά γλυκάκια από το πλησιέστερο ζαχαροπλαστείο (έχει και στο LGAV ένα,νομίζω) και τελειώσαμε.Εδώ άν δής βάπτιση πλοίου πώς γίνεται,που μαζεύεται όλο το προσωπικό τού ναυπηγείου+τής πλοιοκτήτριας εταιρείας+πλήθος κόσμου και έρχεται και η τοπική φιλαρμονική και ο αρχιεπίσκοπος-ή ο παπάς τού χωριού-,χώρια την σαμπάνια που σπάνε στην πλώρη τού βαποριού (στό αεροπλάνο δέν χωράνε τέτοια,θα τού κάνουν βαθούλωμα και μετά θα τρέχη η τεχνική βάση...).Οσο γιά τα δελτία τύπου,γιά διαφημιστικούς λόγους δέν εκδίδονται; (καιη ενημέρωση,έμμεση διαφήμιση είναι...).

Μετά από σιωπή 9 χρόνων στο παρόν θέμα, θεωρώ ότι είναι μια καλή ευκαιρία για την εταιρία, με την ανανέωση του στόλου, να δώσει ονόματα στα αεροσκάφη της. Σχεδόν όλες οι μεγάλες εταιρίες το κάνουν εδώ και δεκαετίες. Στην ΟΑ ήταν ένα μεγάλο συν τα ονόματα μιας και άκουγα πολλούς επιβάτες που έλεγαν ότι πχ πέταξα με τον Ήφαιστο ή πετάω με τον Όλυμπο ή ήρθα με την Πάρο κλπ. Κάνει το κάθε αεροπλάνο πιο προσωπικό για τον επιβάτη και απομακρύνει το... απρόσωπο ενός μεταφορικού μέσου.

Αν μας διαβάζει κανείς από την εταιρία θα μπορούσε να το μεταφέρει στους ανωτέρους. Πιστεύω ότι σαν brand name Aegean, θα ήταν ιδανικό να έμπαιναν ονόματα Ελληνικών νησιών (και όχι απαραίτητα μόνο του Αιγαίου). Δόξα το Θεό έχουμε πληθώρα. Παράλληλα δε, θα διαφήμιζαν ακόμα περισσότερο τα Ελληνικά νησιά στο εξωτερικό.
Ναι, έχει κάποιο έξτρα κόστος το εγχείρημα αλλά έχει και πλεονεκτήματα!

Στην Ελλαδα ειναι ταμπου να δινεις ονοματα. Bad luck! Οποια εταιρια το εκανε εκλεισε! :D

Η Aegean έχει κάποια με ονόματα. Δεν έκλεισε ακόμα :D

Εγω ακομα θυμαμαι τον Αιαντα, τον Τριτωνα, το Mountain Menalon, το Μακεδονια, το Μαραθωνα την Επιδαυρο κτλ απο παιδι.

Τα βλεπω σε φωτο και θυμαμαι το ταξιδι..

Αντε να θυμηθεις το SX-DNA