ομοφυλοφιλία και θρησκεία

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
aakunz":hozsez8z said:
Ομολογώ πως με εκπλήσσει και με λυπεί η αντίδραση ορισμένων μελών, με αφορμή το συγκεκριμένο topic. Ο συντάκτης ζήτησε απλά και μόνο μία βοήθεια για τη διπλωματική του και ορισμένοι εδώ μέσα πέσατε να τον φάτε ή να πείτε την εξυπνάδα σας. Από τη στιγμή που βρισκόμαστε στα off-topic και δεν υφίσταται κανενός είδους παράβαση των κανονισμών του φόρουμ (trolling, έκθεση, προσβολή μελών κλπ.) δεν καταλαβαίνω γιατί το συγκεκριμένο και μόνο τόπικ έπρεπε να αντιμετωπιστεί με τόσο συμπλεγματικές συμπεριφορές εκ μέρους κάποιων μελών, που υποθέτω (και για κάποια είμαι σίγουρος) ότι έχουν περάσει την εφηβεία εδώ και τουλάχιστον μία δεκαετία.

Ο άνθρωπος ζήτησε τη εθελοντική συνδρομή μελών με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και προτιμήσεις, πιστεύοντας ότι απευθύνεται σε ώριμους ανθρώπους και γράφοντας στην κατηγορία "Off Topıc". Δε σας υποχρέωσε, δε σας εξέθεσε και δε σας το ζήτησε επιτακτικά. Γιατί λοιπόν προσπαθείτε να τον γελοιοποιήσετε ή να το παίξετε θιγμένοι; Ούτε ομοφυλόφιλους σας αποκάλεσε, ούτε χριστιανούς.

Μάλλον οι αντιδράσεις ορισμένων εδώ μέσα, θα έπρεπε να αποτελέσουν αντικείμενο μελέτης.

Κι εγω συμφωνω απολυτα με το ποστ του aakunz, τα ειπε ολα μεσα σε εξι αραδες!
Ενημερωτικα να αναφερω για τους μη γνωρίζοντες οτι: "Η 17η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, επειδή αυτή την ημέρα το 1990 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αφαίρεσε την ομοφυλοφιλία από τον κατάλογο των ψυχικών διαταραχών"

Όλοι στέκεστε και αναλύετε το δίπολο "θρησκεία-ομοφυλοφιλία" αλλα κανεις δεν στάθηκε σε κάτι βασικό. Το "πως" και "που" τέθηκε το αρχικό ερώτημα.

Κάνω μια έρευνα σχέτικα με gay άντρες που είναι χριστιανοί και ψάχνω άτομα να πάρουν μέρος στην έρευνα μου.
Δεν ειπώθηκε πουθενά ότι πρόκειται περί διατριβής κλπ, κλπ. Πιο πολύ σαν "πρόσκληση ενδιαφέροντος" ακούγεται... Εκεί πάει και το
Πλεον τι άλλο θα διαβάσουμε εδώ μέσα....

Αφού λοιπόν, μετά τον αρχικό ντόρο, ο φίλος ερευνητής φανερώνει πολύ σωστά το λόγο που ένοιξε το θέμα, έρχομαι εγώ και το ψειρίζω πολύ, μα πάρα πολύ...

Ζητείται από κάποιον, σε ένα "ανώνυμο" forum να δηλώσει , έστω με ΠΜ, ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα (σεξουαλικότητα και θρησκεία). Βρίσκονται λοιπόν, ο Χ, Ψ, Ω του forum και στέλνουν στον ermis ή τον οποιονδήποτε ermis αυτά τα δύο χαρακτηριστικά τους.
Ποιος μας διαβεβαιώνει ότι ο ermis ή ο Χ-ermis, δε θα βγει μετά από λίγο στο off-topic sub-forum και θα διατυμπανίσει "ο Χ,Ψ,Ω τον παίρνουν και κάνουν τον σταυρό τους" ?

Ακόμα και το "Χ,Ψ,Ω" που είναι ψευδώνυμα, στα χέρια ικανών και γνώστεων της πληροφορικής μπορούν να αποκαλύψουν τα πραγματικά στοιχεία. Οι IP των χρηστών είναι γνωστές στους υπεύθυνους του forum, κάθε IP αντιστοιχεί σε έναν μοναδικό υπολογιστή-μοναδικό χρήστη, άρα με το μικρό μου μυαλό μπορώ να συμπεράνω ότι ο X-ermis με τη βοήθεια των διαχειριστών θα με κάνει βούκινο.

Πολύ σωστά από τον ILZs τέθηκε το θέμα
Πάντως στον συμφορουμίτη που κάνει την έρευνα θα πρότεινα να χρησιμοποιήσει κάποιο από αυτές τις σελίδες (δε θυμάμαι τη διεύθυνση) όου συμπληρώνονται ερωτηματολόγια ανώνυμα. Να δώσει το Link και όποιος θέλει να συμπληρώσει.
.

Τα λοιπά περί ομοφυλοφιλίας, πίστης, ομοφοβίας , αεροπορίας είναι πασατέμπος για να περνά η ώρα ευχάριστα εδώ μεσα.

Γιατρέ,

Δε διαφωνώ με το σκεπτικό σου, όπως το ανέλυσες. Συμφωνώ ότι θέματα σεξουαλικού προσανατολισμού ή θρησκείας δε θα έπρεπε να συζητιούνται δημοσίως, χωρίς να προστατεύονται οι άμεσα εμπλεκόμενοι και πως δεν είναι σωστός ο τρόπος με τον οποίο αρχικά το μέλος Ermis ζήτησε τη συνδρομή των μελών του φόρουμ. Συνήθως, όταν διεξάγονται έρευνες, ο ερευνητής οφείλει να ξεκαθαρίζει εκ των προτέρων το ζητούμενο και τον τρόπο της συγκέντρωσης των πληροφοριών, για να μην δημιουργούνται ασάφειες και παρεξηγήσεις. Επίσης, οφείλει να προσέχει τον τρόπο και την παρουσία του αιτήματός του: ορθογραφημένα και όσο το δυνατόν με περισσότερες λεπτομέρειες. Έχω κληθεί να απαντήσω σε αρκετά ερωτηματολόγια φοιτητών και σπουδαστών, αναφορικά με το αντικείμενο εργασίας μου και θεωρώ ότι η αρχική προσέγγιση ήταν εκείνη που έδρασε καταλυτικά στο να αποφασίσω να απαντήσω ή όχι. Με λίγα λόγια: το invitation letter θα έπρεπε να είχε αναρτηθεί εξ αρχής για να ξεκαθαριστούν οι προθέσεις. Τι να το κάνω, γιατρέ μου, το ότι έπρεπε να δημοσιευτούν 30 posts, για να πεις αυτό που έπρεπε αρχικά να πεις, όταν η πρώτη απάντησή σου ήταν η αφορμή για να ξεκινήσει ένας κύκλος αντιπαραθέσεων ή που έπρεπε να γίνουν όλα αυτά για να μας πει ο ermis το αντικείμενο της έρευνάς του.

Αυτό που πραγματικά με ενόχλησε στη συγκεκριμένη περίπτωση, ήταν η αντιμετώπιση της οποίας έτυχε το αίτημα του συγκεκριμένου μέλους. Το να αρχίζουμε το δούλεμα το θεωρώ προσβλητικό. Το έχω κάνει κι εγώ στο παρελθόν σε νέα μέλη και ειλικρινά το έχω μετανοιώσει. Το να δηλώνουμε θιγμένοι ή εξοργισμένοι για την "κατάντια" του φόρουμ (όταν βρισκόμαστε στα offtopic) το θεωρώ υποκριτικό.

flying Doc":2duy3yg9 said:
Πολύ σωστά από τον ILZs τέθηκε το θέμα
Πάντως στον συμφορουμίτη που κάνει την έρευνα θα πρότεινα να χρησιμοποιήσει κάποιο από αυτές τις σελίδες (δε θυμάμαι τη διεύθυνση) όου συμπληρώνονται ερωτηματολόγια ανώνυμα. Να δώσει το Link και όποιος θέλει να συμπληρώσει.
.

Ορίστε και το link. Είναι αρκετά διαδεδομένο, δωρεάν, ασφαλές και σου βγάζει και αποτελέσματα (για πιο εξειδικευμένα πληρώνεις). Ermis χρησιμοποίησέ το.

flying dog μαζί με το invitation letter στέλνω και την υπεύθυνη δήλωση. Αν, όπως λες βγώ και πώ ποιός και γιατί μπορούν οι συμμετέχοντες να επικοινώνησουν με τον καθηγητή μου και μετά απο εκέι η επιτρόπη δεοντολογίας και ηθικής θα με αποβάλλει. Χώρια που μπορώ να περάσω πειθαρχικό απο την ένωση ψυχολόγων. Δέν έκανα copy and paste το invitation letter γιατι είναι πολυ συγκεκριμενο και έχει όλες της πλήροφορίες. Το στέλνω μονο στα άτομα που ενδιαφέρονται.

spy1":1h8nzey7 said:
Κι εγώ με την σειρά μου επισημαίνω ότι είναι τελείως άσχετο με το χώρο της αεροπορίας
Καλή σας διασκέδαση
Τελείως άσχετο με το χώρο τής αεροπορίας δεν είναι.Πρίν από πολλά χρόνια μού είχε διηγηθεί ένας φίλος μου ότι είχε πετάξει με Κουάντας γιά Μπανγκόκ και ότι το πλήρωμα αποτελείτο από αγόρια πού σε κοίταγαν "έτσι" και μία προϊσταμένη σαν "mother superior".Κολλάει;

<< οι συμμετέχοντες να επικοινωνήσουν με τον καθηγητή μου και μετά από εκεί η επιτροπή δεοντολογίας και ηθικής θα με αποβάλλει.
Χώρια που μπορώ να περάσω πειθαρχικό από την ένωση ψυχολόγων. >>

Βέβαια έχεις χάσει κάθε μέτρο λογικής, ανακάτεψες τους ομοφυλόφιλους με την θρησκεία και με τα αεροπλάνα που είναι το λογικό??????
Τους χομπιστεs των αεροπλάνων τους εκμεταλλεύτηκες και πάρα πολλοί τσίμπησαν, λίγοι ομοφυλόφιλοι να υποστηρίξουν, λίγοι θρησκόληπτοι να υπερασπιστούν την θρησκεία.
Κανονικά έπρεπε να το διαγράψουν το θέμα από το φόρουμ.
Δεν θα σε αποβάλει ο καθηγητής σου, έχει δει πολλά, δεν είσαι ο πρώτος.
Δεν θα σε περάσει πειθαρχικό η ένωση ψυχολόγων, δεν πέρασες ούτε από κοντά.

Φίλε ermis177 κατά τη γνώμη μου ήδη αυτό το τόπικ είναι πολύ σπουδαίο για την έρευνα σου, αν για έρευνα φυσικά πρόκειται.
Γιατί δείχνει ότι παρότι είμαστε στο 2013, κάποια θέματα που έχουν να κάνουν με οποιουδήποτε είδους διαφορετικότητα, παραμένουν ακόμα στη χώρα μας, σε αντίθεση με άλλες χώρες, μεγάλα ταμπού. Όχι ότι δεν το γνωρίζαμε, απλά επαληθεύτηκε για νιοστή φορά σε ένα off topic αεροπορικού φόρουμ...
Πάντως, προσπάθησε να βελτιωσεις λίγο την ορθογραφία σου και να εξηγείς λίγο σωστότερα αυτό που θέλεις να μάθεις. Μεταπτυχιακό κάνεις, επιβάλλεται. Κι εγώ εξωτερικό χρόνια μένω, αλλά κάνω ότι μπορώ για να μην ξεχνάω τη γλώσσα μου. Αυτό που λες για αποβολές και πειθαρχικά μου φαίνεται λιγάκι τραβηγμένο, αλλά τέλος πάντων.

Καλή επιτυχία στο μεταπτυχιακό σου και καλή σταδιοδρομία! ;)

μια έρευνα κάνω ο άνθρωπος και πέσατε να με φάτε. έλεος! όχι αλλο κράξιμο. Δεν εχώ σκοπό ουτε να θίξω κάποιον, ούτε να 'καρφώσω' gay άτομα, ουτε να προσβάλω. όποιος ενδιαφέρεται μου στέλνει προσωπικό μήνυμα. απλά πράγματα. Εγώ κατάλαβα πως μερικούς σας πείραξε το θέμα μου και όχι οτι είναι off topic.

Γιώργος Μάναρης":32463dqt said:
spy1":32463dqt said:
Κι εγώ με την σειρά μου επισημαίνω ότι είναι τελείως άσχετο με το χώρο της αεροπορίας
Καλή σας διασκέδαση
Τελείως άσχετο με το χώρο τής αεροπορίας δεν είναι.Πρίν από πολλά χρόνια μού είχε διηγηθεί ένας φίλος μου ότι είχε πετάξει με Κουάντας γιά Μπανγκόκ και ότι το πλήρωμα αποτελείτο από αγόρια πού σε κοίταγαν "έτσι" και μία προϊσταμένη σαν "mother superior".Κολλάει;

Που σε κοίταγαν.."Ετσι"..(λάγνα,φιλήδονα,για πόθους στον καταραμένο βάλτο;)...και γιουβέτσι..Αντε να μας πείτε για τοιούτους και ντιντήδες σε λίγο να νομίζω ότι παρακολουθώ ελληνική ταινία του '60..Εξάλλου γνωστή "αδερφομαζώχτρα" η Qantas, ενώ στις πτήσεις για Μπανγκόκ η γκέι μαφία--αυτή στο Βατικανό--σε ποτίζει/ψεκάζει/υπνωτίζει και καταλήγεις ladyboy με την νέα κολεξιόν της Ντονατέλλα..Τάτσι μίτσι ταχουν κάνει,γιατί με την κρίση που να προωθήσει κι αυτή τα φορέματά της.. :rant: Τι λέτε μωρεεεε...Ειλικρινά σταματήστε,θα πηδηχτώ απ'το παραθυρο... :wall:

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.