Olympic leased aircraft 2007

jerry εγραψε

Να πούμε πως αυτή την περίοδο πετάει για ΟΑ σταθερά το 320 της Hellas Jet.

απο'τι φαινεται το Α320 της HEJ κανει καθημερινα 2-3 συγκεκριμενες πτησεις οπως π.χ. Ρωμη,Παριση,Μανστεστερ κ.α.
Το εχουν νοικιασει για ολη την καλοκαιρινη σεζον,τουλαχιστον μεχρι τον Αυγουστο...

Παντως απο αυτο το Σαββατοκυριακο αυξανονται τα δρομολογια του Α340 καθως μπαινουν επιπλεον NEW YORK( πρωινη καθε Παρασκευη-Σαββατο) και Toronto( καθε Κυριακη)

Θα χρειαστουν εξτρα 737αρια για να καλυψουν τα κενα στις πτησεις...

George":2rpgsdeb said:
Το δεύτερο 757 της ημέρας είναι η γνωστή Gadair!
Με το οποίο EC-JRT πέταξα πριν από 3 ημέρες. Η πτήση ανακοινώθηκε σαν Hola Airlines και όχι Gadair (και από τις ΟΑ και από το πλήρωμα καμπίνας). Από τα ενδιαφέροντα της πτήσης είναι πως στους επιβάτες επιτράπηκε να χρησιμοποιηθούν οι σειρές μόνο μέχρι την 28 ή 29 (δηλαδή μέχρι τις τουαλέτες) και όχι παραπάνω. Υποθέτω πως αν χρησιμοποιούνταν όλες οι σειρές (μέχρι τις σειρές 38 ή 39 που είχε το αεροπλάνο) ίσως χρειαζόταν ένα επιπλέον μέλος για το πλήρωμα καμπίνας (υπήρχαν 4 - ξέρει κανείς τι αριθμός προβλέπεται για το 757-200; ). Το αεροπλάνο δεν έχει configuration για first-class. Άλλο παραλειπόμενο ήταν πως η κάρτα ασφαλείας έχει τυπωμένο με ελληνικά "για την άλειά σας" (αντί "για την ασφάλειά σας"). Τέλος, όπως μου είπε μέλος του πληρώματος (όλοι ισπανόφωνοι, αλλά με σχετικά καλά αγγλικά - έχω πετύχει χειρότερα στην IBERIA :D ), υπάρχουν 3 πληρώματα που εναλλάσσονται στις πτήσεις των ΟΑ αυτή την περίοδο με το συγκεκριμένο αεροπλάνο και εδρεύουν στη Μαγιόρκα.

Η ακόλουθη ανακοίνωση τύπου, σε σχέση με τα νοικιαζόμενα αεροσκάφη των ΟΑ, δεν νομίζω πως έχει ήδη αναφερθεί από κάποιον:
http://www.ana-mpa.gr/anaweb/user/showp ... oc=5431614

Με βάση την ανακοίνωση, την εβδομάδα 28-5 έως 3-6-2007 χρησιμοποιήθηκαν τα αεροπλάνα:

§ OK-SWU, τύπος Β737-500 της εταιρείας TRAVEL SERVICE.
§ F-GIXG , τύπος A320 της εταιρείας AXIS AIRLINES.
§ ΟΕ-LMH, τύπος ΜD-80 της εταιρείας MAP AIRLINES.
§ EI-CZH, τύπος B767 της εταιρείας BLUE PANORAMA.
§ EI-DNA, τύπος B757 της εταιρείας BLUE PANORAMA.
§ EC-GMU ,τύπος A310 της εταιρείας AIR COMET.
§ OK-WGY, τύπος B737-400 της εταιρείας CSA AIRLINES.
§ ΟK-SWU, τύπος B737-300 της εταιρείας CSA AIRLINES.
§ SX-BVD, τύπος A320 της εταιρείας HELLAS JET.
§ EC-JRT, τύπος B757 της εταιρείας HOLA AIRLINES.
§ EC-KBO, τύπος B737-400 της εταιρείας HOLA AIRLINES.
§ EC-JTV, τύπος B737-300 της εταιρείας HOLA AIRLINES.

aakunz":28wyq2g8 said:
Έχεις κανένας το κείμενο που λένε ότι μοιράζουν στο check-in, αναφορικά με την αντικατάσταση του αεροπλάνου με αεροπλάνο άλλης εταιρίας;
Έχω πετάξει δύο φορές με ενοικιασμένο της Ολυμπιακής (πέρυσι με Air Adriatic και φέτος με την Gadair) και ούτε στη μία ούτε στην άλλη περίπτωση μου έδωσαν κάποιο κείμενο, ούτε μου είπαν τίποτα στο check-in.

Πάντως στις 23/5 που πέταξα με το EC-JTV για Αλεξανδρούπολη το πλήρωμα ήταν ελληνικότατο ενώ βέβαια τα έντυπα ασφαλείας και οι επιγραφές μέσα στο αεροπλάνο στα ισπανικά (και αγγλικά).

d|m|tr|s":1tsl1kf4 said:
Πάντως στις 23/5 που πέταξα με το EC-JTV για Αλεξανδρούπολη το πλήρωμα ήταν ελληνικότατο ενώ βέβαια τα έντυπα ασφαλείας και οι επιγραφές μέσα στο αεροπλάνο στα ισπανικά (και αγγλικά).
Τα αεροσκάφη που φέρουν τα χρώματα των ΟΑ, πετούν με πληρώματα των ΟΑ.

Fantasma337":2sok9u61 said:
Yia buyurum!
http://www.airliners.net/open.file/1228408/M/
Boeing 737-8F2 TC-JFO (cn 29777/309) "Edirne" (Αδριανούπολις)

Άρα η ΟΑ έχει και 737-800 στο στόλο της! Για να μη γκρινιάζουμε ότι δεν έχει νέας τεχνολογίας αεροσκάφη! :p

Το airliners.net προφανώς ελέγχει μονό τη ποιότητα μιας φωτογραφίας και όχι και το αν τα στοιχεία που την συνοδεύουν είναι πραγματικά!

Δεν ξέρω ποιος παίρνει στοιχεία από ποιον αλλά και στο planespotters.net το TC-JFO είναι ένα 737-800 απλά οχι αυτό που βλέπουμε στη φώτο.

http://www.planespotters.net/Production_List/search.html?searchtext=TC-JFO&search=2

Αεροπλάνα με διχασμένη προσωπικότητα! :D

plekkas":2s13i6kq said:
Fantasma337":2s13i6kq said:
Yia buyurum!
http://www.airliners.net/open.file/1228408/M/
Boeing 737-8F2 TC-JFO (cn 29777/309) "Edirne" (Αδριανούπολις)

Άρα η ΟΑ έχει και 737-800 στο στόλο της! Για να μη γκρινιάζουμε ότι δεν έχει νέας τεχνολογίας αεροσκάφη! :p

Και προφανώς για όποιον δεν κατάλαβε, πρόκειται για το TC-JEO (νυν-SXBKT) και όχι για το TC-JFO ;)

Για το screening του a.net ουδέν σχόλιον

Αυτό το ΕΟS που αναφέρεται στο online της ΟΑ ότι κάνει την 248 από Μαδρίτη σήμερα, ποιο είναι; Το Volkswagen Eos;