Olympic B717

• Thread starter Thread starter john
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
αυτο για το sim δεν το ηξερα(thanx daedalusgr)

παντος λογικο μου ακουγεται να μην υπαρχει μιας και δεν υπαρχουν πολλες εταιριες που να πετανε Β717 στην ευρωπη...
Ας ελπισουμε οι φημες να βγουν αληθινες και να μην φυγουν τα αεροπλανα

daedalusgr":2cucbd6b said:
ακουγεται κατι για καποια κινηση εξαγορας ;; του κατασχεμενου MD-82 της MAP που βρισκεται παρκαρισμενο κοντα στο υποστεγο της Aviation.

Σχετικα οφ τοπικ, αλλα να σε ρωτησω, αυτο το MD80 της MAP γιατι εχει κατασχεθει? Ξερουμε κατι? Ειναι κατω ακινητοποιημενο απο πριν το Champions League...

Για αύριο είδα αυτά στις αναχωρήσεις/αφίξεις:
DEP: 10:00 ? ? XXX 717 SXBOB ?
ARR: 14:00 XXX717 K XXX 717 OAHH

Τώρα τι είναι αυτό που έρχεται δεν ξέρω.. πάντως φεύγει το bob για άγνωστο προορισμό και έρχεται ένα 717 από άγνωστο προορισμό για το hangar της OA (OAHH?). Αν ήταν το ίδιο δεν θα είχε νηολόγιο και στην άφιξη; Και γιατί XXX?

MerNion":1k9th4h7 said:

Τώρα τι είναι αυτό που έρχεται δεν ξέρω.. πάντως φεύγει το bob για άγνωστο προορισμό και έρχεται ένα 717 από άγνωστο προορισμό για το hangar της OA (OAHH?). Αν ήταν το ίδιο δεν θα είχε νηολόγιο και στην άφιξη; Και γιατί XXX?

XXX, XXY, XXZ και δεν συμμαζευεται, βαζουν στο συστημα οταν το αεροπλανο δεν παει σε καποιον προορισμο. LGAV-LGAV σαν να λεμε. Για το συγκεκριμενο, 99% test flight θα ειναι. :wink:

seven4seven":mh4imq4l said:
XXX, XXY, XXZ και δεν συμμαζευεται, βαζουν στο συστημα οταν το αεροπλανο δεν παει σε καποιον προορισμο. LGAV-LGAV σαν να λεμε. Για το συγκεκριμενο, 99% test flight θα ειναι. :wink:

Μάλιστα.. σαν την άλλη φορα που πετούσε μια spanair DDM-KEA επί 3-4 ώρες..

MerNion":zjn04tlw said:

Ειναι το πρωην SX-BOB και νυν EC-KHX το οποιο θα εκτελεσει test flight ATH-ATH για 4 ωρες απο τις 10:00 τοπικη ωρα.

Re: Olympic leased aircraft 2008

Είμαι νέος και στην ηλικία αλλα και στα αεροπορικά. Θέλω να κάνω μια ερώτηση όπου μπορεί να θεωρηθεί ''κουφή'' και δεν ξέρω αν έχει ξανασχολιαστεί..αλλά για ποιο λόγο έφυγαν από το στόλο της ΟΑ τα B717? Πρωσοπικά έιχα ταξιδέψει με ένα απο αυτά της ΟΑ και έχω πολύ καλές εντυπώσεις..και ήταν ολοκαίνουργια..για ποιο λόγο έφυγαν και τώρα η ΟΑ βρίσκει κάθε καλοκαίρι αεροσκάφη για leasing ??

manos_p":3rkoam2l said:
Προσωπικά έιχα ταξιδέψει με ένα απο αυτά της ΟΑ και έχω πολύ καλές εντυπώσεις..και ήταν ολοκαίνουργια..για ποιο λόγο έφυγαν και τώρα η ΟΑ βρίσκει κάθε καλοκαίρι αεροσκάφη για leasing ??
Η ΟΑ έδιωξε τα 717 γιατί πίστευε πως δεν της χρειάζονταν και τα είχε για αρκετό καιρό σταματημένα μπροστά από τη τεχνική βάση. Μακάρι να τα είχε κρατήσει ώστε να είχε και μια ποικιλία αεροσκαφών όπως το παλιό καιρό (707,720,727,737,747) και όχι (737,737,737,737)...

Η ποικιλία ΑΦ κάθε άλλο παρά αυτοσκοπός μιας αεροπορικής εταιρείας πρέπει να είναι. Σε συνδυασμό, πάντα, με την καταλληλότητα με το δίκτυο προορισμών. Στην περίπτωσή μας με τρείς τύπους ΑΦ μια χαρά θα τα πάει η ΟΑ - ένα Heavy, ένα Μεσαίο και ένα μικρό.
Το πρόβλημα είναι ότι εκτός από τα 340, όλα τα άλλα είναι πολύ ηλικιωμένα - κοντεύουν να 20ρίσουν. Και ως τύποι, και ως συγκεκριμένα ΑΦ.

ακόμα η ΟΑ αποφάσισε να αποσύρει τόσο σύντομα τα 717 γιατί είπε πως δε μπορούσε να βρει εύκολα ανταλλακτικά υπήρχε μόνο ένας προμηθευτής (η δικαιολογία των ΟΑ)