Ολυμπιακή και MIG

• Thread starter mxnk
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Re: συνέντευξη olympic air

mxnk":1fdd84yz said:
MerNion":1fdd84yz said:
Μέχρι 1/10 θα έχουν έρθει 21 αεροπλάνα.. Μέχρι 1/11 τα υπόλοιπα..

Στο παρακάτω άρθρο του Capital αναφέρει ότι "ο στόλος της νέας εταιρείας αποτελείται σύμφωνα με τον προγραμματισμό από 16 Airbus 319 και 320, δέκα Bombardier Q400, πέντε Dash 100 και ένα ATR 42"

Και 5ο Dash 100;;;

http://www.capital.gr/Articles.asp?id=815037

Kαι επειδη το ειπε, παει να πει οτι ετσι ειναι?

Όπως και να έχει το πράγμα (σε καθένα από τα θέματα που έθιξε στη συνέντευξη τύπου, π.χ. είσοδος της Α3 στην IST, "επιλογή αργομισθίας" από όσους δεν αποδέχθηκαν πρόσκληση εργασίας στην νέα ΟΑ, αύξηση ανταγωνισμού με τη δραστηριοποίηση της OAir κλπ κλπ), το θέμα είναι ότι με αυτή τη συνέντευξη προσπάθησε βασικά δύο πράγματα:
1. να δημιουργήσει εντυπώσεις προς όφελός του
2. να συσπειρώσει το σύνολο των εργαζομένων του.

Αν και έχω αρκετές διαφωνίες για πολλές από τις πτυχές των όσων δήλωσε, πιστεύω ότι μάλλον τα έχει πάει καλά και στα δύο.

Δεν ξέρω αν αναφέρθηκε, αλλά στη συνέντευξη είπε ότι η Olympic Air αποφάσισε, χωρίς να έχει υποχρέωση, να παρέχει δωρεάν εισιτήρια στους συνταξιούχους πιλότους της ΟΑ. Δηλαδή, τους έδωσε τα προνόμια που είχαν μέχρι σήμερα, από σεβασμό στην παράδοση, όπως είπε χαρακτηριστικά!
Θα κλείσει πολλά στόματα έτσι και θα έχει τους συνταξιούχους με το μέρος του!

Το δελτίο τύπου που μοίρασαν μαζί με ένα αναμνηστικό... προσωπικό γραμματόσημο (σαν αυτά που μπορεί να βγάλει ο καθένας με την αφεντομουτσουνάρα του σε ξεχωριστό χαρτάκι, που δεν είναι μέρος του επίσημου γραμματοσήμου για να μην νομίζει κανείς ότι τα ΕΛΤΑ βγάλανε γραμματόσημο για την νΟΑ) αναφέρει ξεκάθαρα 5 Dash 100, μπορεί να κάνανε λάθος βέβαια!

99% of business is "show business' ... period

makedonas":2exq3at9 said:
Οτι:
1. το προγραμμα συνεχιζεται,
2. δεν χανονται τα μιλια
3. αλλαζει το ονομα
4. (και μαζι του οι οροι και αποδοσεις ισως)
Πάντως εγώ σχεδίαζα κάποιο ταξίδι με τα μίλια που μου είχαν απομείνει και ενώ είχα κάνει κρατήσεις κλπ, με πήρε μια ευγενέστατη κοπέλα από την ΟΑ λέγοντάς μου ότι "τελικά το πρόγραμμα (ίκαρους) λήγει στις
28/09 (επιστροφή)".
'Οταν διαμαρτυρήθηκα ότι και στο μέιλ τους, αλλά και στην σελίδα τους γράφει για 30/09, μου απάντησε ότι θα το διορθώσουν και επέσπευσαν τις διαδικασίες λόγω εκλογών! :wall:
Είναι πολύ άσκημο να τελειώνει το πρόγραμμα και να μηδενίζουν τα μίλια και για την αυριανή νέα ΟΑ...

Μαλλον το εχω παρακανει με τα αρθρα, αλλα ειναι που διαβαζω πολυ eΤυπο τελευταια...!
Αρθρο απο την ηλ. εκδοση του Βηματος οπου εχει και δηλωσεις κομματων για το θεμα της Κων/Πολης, οπως και τον νομο τον οποιο επικαλειται η Α3 προκειμενου να πεταει εκει:
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=16&artId=289077&dt=18/09/2009

Έχω την αίσθηση ότι η προσπάθεια του Mr MIG είναι απλά και μόνο η δημιουργία "θέματος" και μάλιστα προεκλογικά ώστε να παίξει δυνατά και δωρεάν η είδηση της έναρξης της νΟΑ. Ξέρει καλά ότι δεν έγινε κάτι στραβό που δεν είναι σύνηθες στο επιχειρήν.....
Απλά εν μέσω προεκλογικής περιόδου πρέπει να γίνει το Launch της νέας ΟΑ. Βασική αρχή marketing "δημιούργησε όσο μπορείς μεγαλύτερο θόρυβο".... Αν έκανε μια απλή ΣΤ θα έπαιζε σχεδόν τελευταία είδηση... Ενώ τώρα έμπλεξε Υπ. Εξωτερικών, ΥΠΑ , ΥΜΕ αφήνει και υπόνοιες διαπλοκής (ντόρα - βασιλακέικο) κλπ και είναι έτσι σήμερα πρωτοσέλιδο σε όλες τις εφημερίδες, sites Κλπ.
Well done Mr Mig....

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και πολύ καλά κάνει αρκεί να μην το παρατραβήξει.
Πολλά γίνονται παράλληλα με τις εκλογές και πρέπει να παραμείνει κοντα στα πρωτοσέλιδα.
Χρειάζεται τη διαφήμηση και το ενδιαφέρον του κόσμου ώστε με το που βγαίνει και ανακοινώνει κάτι να τον περιλαμβάνουν στα δελτία ειδήσεων.
Γάτα ο Βγενό!

Και να προσθέσω οτι παίζει και το παιχνίδι του ΠΑΣΟΚ μυριζόμενος την μετά 4ης Οκτωβρίου εποχή

Και επειδη δεν εχει πλεον να κανει με τις αγονες, το συνεχιζω απο εδω.

Mr. MIG":2ct7dzk0 said:
"Είναι γνωστό σε όλους όσους ασχολούνται με τον χώρο των αερομεταφορών, και όχι μόνο, ότι η AEGEAN ενισχύθηκε και «ανδρώθηκε» θεαματικά τα τελευταία χρόνια εις βάρος της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τη σημαντική διεύρυνση των ζημιών της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ και την επιβάρυνση με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ του Δημοσίου, δηλαδή όλων των Ελλήνων πολιτών. Και εάν μεν η δραστηριότητα της AEGEAN ήταν απόλυτα σύννομη, οι ζημιωμένοι Έλληνες πολίτες μπορούν να κρίνουν απλώς τα επιχειρηματικά ήθη και τις πρακτικές της εταιρείας. Εάν όμως η ανάπτυξη της AEGEAN βοηθήθηκε από κρατικούς μηχανισμούς κατά τρόπο αθέμιτο ή/και παράνομο, το όλο ζήτημα έχει άλλες διαστάσεις.
(οι υπογραμμισεις δικες μου)

Θα μας πει ο κ. Βγενοπουλος τοτε εαν ειναι ετσι πως καταφερε και πηρε την ΟΑ, οταν μαζι του η ΑΕΕ ειχε κανει προταση σχεδον στο διπλασιο απο τη δικια του; Βεβαια τα ερωτηματα που προκυπτουν απο τις δηλωσεις του (και εδω ειναι ενα μερος, ολο το κειμενο βρισκεται εδω) εχουν αναφερθει σε αλλο τοπικ του φορουμ. Αλλα δε μας λεει τι εταξε και το κρατος πηρε μια για αυτο τοσο ζημιογονα αποφαση; Γιατι αλλο να σε δωσουν 100 φραγκα και αλλο 200. Για να διαλεξεις τα 100, αυτος που στα δινει κατι εχει ταξει, δεν μπορει. Δεν θα σχολιασω τις γραφικοτητες του, για το ζημιωμα των Ελληνων απο την ΟΑ επειδη αναπτυχθηκε η AEE, γιατι θα παρακαλουσα τον κ. Βγενοπουλο να παραιτηθει απο τη θεση του και να παει να αναλαβει καμμια εταιριουλα στη Β. Κορεα! Βεβαια το να εμπλεκει και υπουργους.. Αυτο παει πολυ.. Μας λεει δλδ οτι το κρατος οχι μονο απομυζησε το κτημα του (λες και επι ΝΔ η ΟΑ επηλθε στην τραγικη κατασταση), αλλα ευνοησε και τον ανταγωνισμο να αναπτυχθει! Δλδ, εχεις (θελει να μας πεισει) ενα σπιτι, και οχι μονο δεν το φροντιζεις, δεν το περιποιησαι, δεν το βαφεις, δεν το καθαριζεις, αλλα βαζεις και ταμπελα απεξω και λες: ΜΠΑΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ! Λιγη σοβαροτητα δεν βλαπτει κ. Βγενοπουλε. Ειναι δυσκολη η αρχη σας. Το κατανοουμε. Δεν κατανοουμε γιατι παιζετε με τη νοημοσυνη μας. Καλα κανει ο κ. Βασιλακης (που οκ, λογικο ειναι και αυτος πατησε επι πτωματων για να φτασει την εταιρεια του ως εδω, αλλα δεν βγηκε να κατηγορησει κανεναν) και σας ειρωνευται με το ιδιο νομισμα.

Περαστικα μας.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.