Κάποιες μικρές επισημάνσεις:
1.Ο Travolta έχει μέν δικό του 707 (μάλιστα μέ νηολόγιο N707JT) καθώς καί ένα άλλο αεροπλάνο -που αυτή τη στιγμή δέν θυμάμαι τί είναι- όπως επίσης καί αεροδρόμιο στό σπίτι του,αλλά δέν είναι επαγγελματίας πιλότος σέ αεροπορική εταιρεία.
2.Εστω οτι ο κ.Μακεδόνας επιλέγεται μαζί μέ κάποιους άλλους Κ2 γιά μετεκπαίδευση π.χ.στά AVRO,η οποία ώς γνωστόν απαιτεί κάποιο χρονικό διάστημα καθώς και μετάβαση/παραμονή στό εξωτερικό.Εχει όμως πρόταση γιά καμμιά δεκαπενταριά εμφανίσεις σέ γνωστό μαγαζί τής Αθήνας,τό ίδιο χρονικό διάστημα.
---Μπορεί να πή στόν ΔΠΕ τής Aegean "ξέρεις φίλε,δέν μπορώ αυτή την εποχή νά κάνω training γιατί μέ θέλουν γιά δεκαπέντε εμφανίσεις μέ τήν τάδε φίρμα στό τάδε μαγαζί";
---Μπορεί να πή στόν μαγαζάτορα ή στόν μαέστρο "ξέρεις φίλε,δέν μπορώ νά κάνω πρόβες καί εμφανίσεις αυτή την εποχή γιατί πρέπει να πάω στό εξωτερικό γιά training σέ νέο τύπο αεροπλάνου καί ο αρχιπιλότος μας είναι τζώρας και δέν σηκώνει αντιρρήσεις;"
Οπως έγραψε πιό πάνω και ο AOA,"Η επαγγελματική ιδιότητα και υπευθυνότητα του πιλότου, οι ρυθμοί εργασίας, εκπαιδεύσεων κλπ, δεν είναι υπόθεση χόμπυ..., π.χ τραγουδάμε και τον ελεύθερο χρόνο μας πάμε στην αερολέσχη
Η π.χ. τραγουδάμε τό ΠΣΚ στό μαγαζί και την Δευτέρα τό πρωϊ πάμε ξενυχτισμένοι στο Ελ Βεν γιά γαλατάδικο (γιατί ο προγραμματισμός πτήσεων δέν είχε απογευματινό δρομολόγιο να μάς βάλη).
Εκτός άν ο προγραμματισμός πτήσεων μάς βάλη σέ απογευματινό καί χώση κανέναν νεούδιο στό γαλατάδικο επειδή εμείς τραγουδάγαμε τό προηγούμενο βράδυ.
Νά σημειώσω δέ οτι προσωπικά έχω εμπειρία από συνεργασία μου -έστω και όχι σέ επαγγελματικό επίπεδο- μέ πιλότο ο οποίος -καί αυτός σέ ερασιτεχνικό επίπεδο- είναι και μουσικός (έχει καί δισκογραφία στόν χώρο τού Ελληνικού underground) η οποία δέν ευοδώθηκε ακριβώς γιατί οι υποχρεώσεις τού συγκεκριμένου ατόμου στό επάγγελμά του δυσκόλευαν την συνεργασία μας.Καί τονίζω οτι η ενασχόλησή του μέ την μουσική δέν ήταν (καί απ'όσο ξέρω ούτε τώρα είναι) επαγγελματική,οπότε είχε/έχει μεγαλύτερη ευχέρεια νά ρυθμίζη το πώς θά συνεργάζεται μέ άλλους.
3.Ναί,ο Bruce Dickinson είναι πιλότος στην Astraeus,η οποία διαθέτει ένα B757 μέ τό "λογότυπο" τών Iron Maiden (τό γνωστό ED FORCE ONE) γιά τίς περιοδείες τού εν λόγω συγκροτήματος (ο δέ νοών νοείτω).Η οποία Astraeus ώς γνωστόν είναι εταιρεία charter καί όχι scheduled.
Αυτά τά ολίγα.