Norse airlines

Γιατί για την Norse από Αθήνα η διαφορά είναι μικρή, μερικές φορές πολύ μικρή. Π.χ. τον Μάιο είναι πιο φτηνή η ΑΑ (και δίνει και φαγητό και μίλια) ATH-NYC. Και η ΑΑ έχει ένα δίκτυο ανταποκρίσεων τέρας από πίσω.
Επίσης αν πηγαίνεις Νέα Υόρκη για διακοπές, το κόστος της πτήσης είναι το πιο φτηνό κομμάτι της εξίσωσης. Οπότε ίσως τα 50-100€ παραπάνω για να πας με μια αεροπορική που έχεις ξανακούσει τα δίνεις πιο άνετα όταν έχεις να δώσεις 1000+ για μια βδομάδα ξενοδοχείο στο Μανχάταν.
Εξαίρεση θα ήταν αυτός που απλά κλικάρει την πιο φτηνή πτήση και δεν τον ενδιαφέρει τίποτα άλλο. Αλλά φαντάζομαι λιγότεροι θα πάνε υπερατλαντικό στα τυφλά απ'ότι κάπου στην Ευρώπη.
Η Scoot παίζει μόνη της για Σιγκαπούρη απευθείας, και αν πίστευε η SQ ότι θα είχε περισσότερο premium traffic από Αθήνα θα έκανε η ίδια την πτήση. Οπότε δεν υπάρχει σύγκριση imho.

Τι να πω, με την Norse δεν έχω ταξιδέψει αλλά μακάρι να επιβιώσει. Περισσότερες επιλογές πάντα βοηθάνε.
Απλά δεν ξέρω αν το niche της Norse είναι αρκετό. CASM (σχετικά) υψηλό, και δεν έχει ιδιαίτερες premium θέσεις να βοηθήσουν το RASM.

Δεν αντιλέγω,αλλά η ΑΑ είναι φθηνότερη τώρα που μιλάμε. Γενικά το δρομολόγιο απευθύνεται κυρίως σε ξένους που θα έρθουν διακοπές εδώ κ όχι το αντίστροφο. Έχω ταξιδέψει πάνω από 10 φορές τα τελευταία 15 χρόνια. Γενικά οι αμερικανικές εταιρείες είναι δυσκοιλιες στο θέμα τιμών. Η πιο συμφέρουσα συνήθως είναι η Emirates, αλλά φθάνει απαγορευτική ώρα στο NWR. Η επιστροφή της καλύτερα. Οι υπόλοιπες πρέπει να είσαι τυχερός να βρεις καλή τιμή.οσο αφορά τα μίλια πολύ μεγάλο ποσοστό δεν ενδιαφέρεται. Πολλά ταξιδιωτικά γραφεία θα πάνε με τη Norse κ όχι με τη Delta για πχ. Τεσπά όσο περισσότερες πτήσεις...τόσο καλύτερα . Όσο αφορά τη Scoot μπορώ να σου πω ονομαστικά 30 άτομα που επέλεξαν να πάνε με αυτή καθαρά λόγω εισιτηρίου. Η SQ μου θυμίζει την AC με τη Rouge... Έχω ταξιδέψει YZZ κ ήταν απλά υποφερτα.... Ένα low cost αεροπλάνο χωρίς entertainment που σου προσφεραν φαγητό...η τιμή κανονική όμως!!

Last edited:
Ε, δεν μόνο η απουσία IFE.
Σε μεγάλη απόσταση που έχω κάνει με air Europa από Μαδρίτη για Γκουαγιακίλ ήταν φρικτή η κατάσταση. Σε ποιο πρόσφατη πτήση από Παπέτε -> Σιάτλ-> Ορλί Frenchbee a350 3-4-3 ήταν ακόμα χειρότερα. Και εκεί επιλογές υπήρχαν, αλλά λέω εντάξει, πόσο χειρότερα μπορεί να είναι. Ναι, είναι πολύ χειρότερα.
Ή Norse Atlantic είναι ένας μοχλός πίεσης. Αν είναι να βάλεις ένα 100 ακόμα και να σε κεράσει ο τούρκος κεμπάπ και βαλίτσα, έχεις πάει με κλειστά μάτια ;)

Αν κ φεύγουμε off topic ,ο καθένας κάνει τις επιλογές του.... Αν μιλάμε για πτήσεις με στάση υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές.... απευθείας εξίσου.Προσωπικα ευχαριστώ δεν θα πάρω TK. Εδώ μιλάμε για απ' ευθείας πτήση. Κ για να μην παρεξηγηθω δεν έχω ταξιδέψει μαζί τους

Το point μου είναι περισσότερο ότι η Scoot δεν είναι σαν την Norse. Έχει (ούτε) μισό στόλο long-haul, οπότε το short-haul καλύπτει την (όποια) χασούρα από το long-haul, και έχει και μεγαλύτερο δικό της δίκτυο και τα codeshare και τις πλάτες/λεφτά της SQ.
Η Norse δεν έχει τίποτα. Diversification 0.
Φτάνει το niche του Αθηναίου που θέλει να πάει διακοπές ΝΥ (και μόνο ΝΥ, γιατί αλλιώς είναι 1-stop, οπότε επιλογές άπειρες) για να επιβιώσει; Εγώ λέω μακάρι, αλλά δε νομίζω.