Να γίνει το Ελληνικό πίστα για αυτοκίνητα?

• Thread starter Avior
  • Ημερομηνία δημιουργίας

Να γίνει το Ελληνικό πίστα για "κόντρες"/dragster?

• NAI

Votes: 1 50,0%
  • ΟΧΙ

Votes: 1 50,0%

• Total voters
    2

Avior

Business-Class-Member
Δεν έχει και πολλή σχέση με την αεροπορία, αλλά το θέτω εδώ μέσα πολλοί έχουν ένα soft spot για το Ελληνικό...

Από πολλά forums σχετικά με την αυτοκίνηση (dragster.gr, tfrc.gr κλπ κλπ) έχουν προτείνει κατά καιρούς να γίνει ο διάδρομος του Ελληνικού (ότι έχει απομείνει από αυτόν) πίστα για αυτοκίνητα, για να πάνει εκεί οι εκάστοτε γκαζοφονιάδες να κάνουν την τρέλα τους και όχι στην κάθε Βούτα/Μαύρη/Λιμανάκια/Κερατέα/Σχιστό κλπ κλπ με τα γνωστά (και τραγικά μερικές φορές) επακόλουθα...

Εγώ συμφωνώ με την προοπτική αυτή... Αφού αεροδρόμιο (κακώς) δεν πρόκειται να ξαναγίνει ας δημιουργηθεί κάτι χρήσιμο που θα γλιτώσει αρκετές ζωές...

Egw va sou kavw alln erwtnsn..

POSO eivai oi dragster diadedomeves stnv Ellada kai poso aparaitnto eivai eva tetoiao? Kai apo tnv alln, (gevika avaferwmevos) giatika8e fora va proteivoume MONO eva pragma, dld movo mouseio, movo dragster (!) arena, klp, kai va mn givei kati suv8eto? Tespa....

Προφανώς δε θέλω να γίνει ΜΟΝΟ πίστα... Ένα μουσειό πολιτικής αεροπορίας δένει καλά με το χώρο... Αλλά και άλλα πράγματα...

Τώρα, το αν κάνει αρκετός κόσμος κόντρες, μάλλον κοίτα στα φόρουμ που αναφέρω, ή πήγαινε μια βόλτα μετά τις 12-1 το βράδυ στα μέρη που παρέθεσα :rolleyes: :D

Παρεμπιπτώντως, αυτό που πάντα πίστευα (και πιστεύω) ότι ήταν καλύτερο να γίνει το Ελληνικό είναι πίστα F1. Μιλάμε για τρελό τουρισμό (μ....κες είναι η Gulf Air που χρηματοδότησε αυτήν στο Μπαχρέιν??), και μετά τους Ολυμπιακούς και τις υποδομές που αυτοί αφήσαν κάτι τέτοια πρέπει να τα εκμεταλλευόμασταν...

Αλλά αποφασίστηκε να γίνει εν μέρει οικόπεδα και γήπεδα, και πολύ αμφιβάλλω αν πίστα F1 χωράει τώρα εκει!

Πίστα F1 δεν χωρούσε ποτέ. Οι νέες πίστες F1 είναι σαν τα σύγχρονα αεροδρόμια. Χτίζονται έξω από τις πόλεις σε όσο γίνεται μεγαλύτερη και ελεύθερη έκταση. Ηδη από το 2001 πίστα στο Ελληνικό δεν χωρούσε.
Για να μην αναφέρω ότι λογω ΕΕ και της νομοθεσιας για τη διαφημιση του καπνου τα Γκραν Πρι φεύγουν από την Ευρώπη και πάνε σε Κίνα, Μπαχρέιν, Τουρκία κλπ ενώ καταργούνται σε Βέλγιο, Ιταλία κλπ. Συνεπώς η F1 αποκλείεται.

Πάμε παρακάτω.

Πίστα αγώνων αυτοκινητου ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΟΛΗ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ για ένα σωρό λόγους. Από την κείμενη νομοθεσία μέχρι τις αντιδράσεις των περιοίκων και από τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις μέχρι το χαρακτηρισμό του ως "πάρκο". Όσο και να χτυπιούνται οι ντραγκστεράδες το Ελληνικό απλά δεν θα δοθεί.

Το ίδιο δυστυχώς ισχύει και για όσους θα ήθελαν να διατηρηθεί ένας χώρος για μικρό αεροδρόμιο γενικής αεροπορίας. Νομίζω ότι οριστικά χάθηκε και αυτό το ενδεχόμενο.

Μακάρι να γίνει πάρκο. Μακάρι γιατί η πόλη το χρειάζεται και γιατί είναι ο μεγαλύτερος ελεύθερος αστικός χώρος στην πόλη μετα τον Ελαιώνα (αν δεν κάνω λάθος).

OXI, OXI, OXI!

...Και εξηγούμαι:

Μου αρέσουν τα αεροπλάνα, και θα ήθελα το Ελληνικό να παραμείνει σάν αεροδρόμιο. Για την γενική αεροπορία, και για τις τόσες άλλες Ελληνικές αεροπορικές δραστηριότητες που τόσες φορές έχουμε αναφέρει στο παρελθόν. Θα ήθελα να πηγαίνω στο Ελληνικό και να χαζεύω τσεσνάκια να κάνουν Touch'n'go. Να έκανα μια βόλτα στο μουσείο πολιτικής αεροπορίας, να ταράξω στις φωτό για πολλοστή φορά το τζάμπο, να χαϊδέψω την Ντακότα, να χαζέψω το κακάσχημο 1-11, και όλα αυτα με την κοπέλα μου/τους φίλους μου/την οικογένειά μου. Να τους δείξω ένα κομμάτι της αεροπορικής ιστορίας της Ελλάδας, να τους μιλήσω, να τους λύσω απορίες, να αγοράσουμε αναμνηστικά, να πετάξουμε με ένα ελαφρύ αεροπλάνο μια βόλτα πάνω απο την Αττική,να, να, να, να ... ...

Oι ντραγκστεράδες θέλουν μέρος για να σκοτώνονται μόνοι τους... Φτιάξτε τους!
Οι χουλιγκάνοι θέλουν γήπεδο για να πάνε να το σπάσουν...Φτιάξτε τους!
Οι φίλοι της αεροπορίας θέλουν μουσείο και αεροδρόμιο γενικής αεροπορίας... Κλάστε τους!
Αφού αυτό λένε όλοι, τι παραξενεύεστε? Μιά ζωή στην απ'έξω, εδω στη χώρα του Ίκαρου...

Δια ταύτα:

Δέν δίνω δεκάρα τσακιστή για ένα μέρος οπου θα κάνουν την κά@λα τους οι ντραγκστεράδες (που ούτως ή άλλως την κάνουν στην Βούτα και στην Παραλιακή, διακινδυνεύοντας την ζωή μου-η δική τους δεν με ενδιαφέρει αφού έτσι χαζά επέλεξαν να ζούν), και οποιοιδήποτε άλλοι, την στιγμή που δέν θα υπάρχει ένα μέρος να κάνω την κά@λα μου εγώ. Και ο κάθε εγώ.

Symfwnw me ton prolalisanta. Poia pista? Poio gipedo? Katastrepsan pou katastrepsan ti aerodromio, min svisoun kai teleiws ta ixni tou! Na meinei kai kati ekei pou na to 8ymizei!

με καλυψε ο 7-4-7. Και εγω προσωπικα δεν δινω δεκαρα για το συγκεκριμενο.... θεαμα (πως να το πω αλλιως? Σπορ δεν ειναι). Εγω βεβαια εχω εναν λογο παραπανω, οτι μενω σε αποσταση αναπνοης απο το LGAT οποτε οποιαδηποτε τετοια κινηση μονο αρνητικες επιπτωσεις μπορει να φερει.
Το οποιον:
ΤΣΟΥ και παλι ΤΣΟΥ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΣΑΝ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΑ !

ΠΡΟ ΗΜΕΡΩΝ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑ ΑΠΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΜΕΣΩ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΣΕΝΕΦΕΛΝΤ.
ΤΟ ΣΕΝΕΦΕΛΝΤ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΑΙΔΙΑ.

ΣΕ ΚΤΙΡΙΑ ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΙ ΜΟΛΙΣ ΜΕ ΤΟ 1/5 ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ.

ΚΑΙ ΟΜΩΣ.
ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΤΟ ΔΙΑΤΗΡΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΒΑΛΑΝ ΜΕΣΑ ΤΑ ΤΣΑΡΤΕΡ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΝΥΧΤΑ ΜΕΡΑ.

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΕΧΕΙ 3 ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ. ΤΕΓΚΕΛ, ΤΕΜΠΕΛΧΟΦ ΚΑΙ ΣΕΝΕΦΕΛΝΤ ΜΕ 3,5 ΕΚΑΤ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ.

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΓΙΑ ΤΣΑΡΤΕΡ. ΜΠΟΡΕΙ ΕΥΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ.

ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΚΑΤΙ ; ΟΣΟ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ Η Υ.Π.Α., Ο ΠΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ.

ΜΟΝΟ ΑΜΑ ΔΟΥΜΕ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΝ ΤΑ ΖΩΤΙΚΑ ΑΥΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΘΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΣΒΗΣΕ. ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ !

ΟΣΟ ΓΙΑ ΠΙΣΤΑ ΓΚΡΑΝ ΠΡΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ, ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ.

Υ.Γ. ΛΙΓΟ ΜΥΑΛΟ ΚΥΡΙΕ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ, ΜΥΑΛΟΟΟΟΟΟΟ

Kai egw 8a i8ela na anoiksei ksana to elliniko omws an to doume apo tin texniki meria einai duskolo na doulepsei mias kai einai poly konta sto LGAV. Auto simainei 1. Pws oi proektaseis twn diadromon diastaurwnontai (diadromoi 03L-R me ton 33). Fantasteite loipon 2 a/c na einai sto ILS twn 2 diadromwn 2. Oi diadikasies afiksis kai anaxwrisis (SID & STAR) 8a xrisimopoioun ta idia navigation points twn diadikasiwn tou LGAV, me apotelesmata se sygkekrimena simeia na kataligoun polles fores 2 me 3 aeroskafi.

Vevaia an xrisimopoii8ei gia ti geniki aeroporia 8a mou peite oti den 8a enoxlei tin IFR kukloforia alla nomizw pws panta 8a yparxei kindinos dioti sti perioxi 8a petoun polla aeroskafi se ypsi konta sta aeroskafi pou 8a prosegkizoun to Venizelos. An skeftoume episis oti ta elafra a/c 8a exoun erasitexnes pilotous kai eksoplismo pou einai anagkaios mono gia VFR ptiseis, tote mallon einai dyskolo na ksanadoume kinisi sto Elliniko

To teleio omws 8a itan ekei na anoiksei ena mouseio me diafora aeroskafi pou exoun simadepsei tin elliniki aeroporiki istoria kai gyrw apo ayto na dimiourgi8oun kai alloi xwroi (parko, kafeteries ktl)

Elpizw na mi flyarisa :oops:

Dimitris Ntistis
AEE221

OXI ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ
ΝΑ ΧΑΝΑΓΙΝΕΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ :deadthread: