Μυωπία

• Thread starter aman
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Η αληθεια ειναι φιλε μου οτι αναφεροντας πιο πανω για multicrew περιορισμο στο medical και εγω το πρωτο πραγμα που σκεφτηκα ειναι οτι εισαι πολυ λαθος και οτι φοβιζεις το κοσμο προσπαθωντας να κανεις εντυπωση. Βεβαια να πουμε την αληθεια και απαντηση που ελαβες και μιλαει για ψυχολογους με τοσο επιθετικο υφος δεν ηταν σωστη. Εγω εχω μυωπια και αστιγματισμο, δουλευω σε αεροπορικη εταιρια και γνωριζοντας απο Ευρωπη και Αμερικη δεν υπαρχει κανενας περιορισμος ουτε στο medical αλλα ουτε και στις αεροπορικες εταιριες. Το μονο που αναφερεται στο medical ειναι για τη χρηση γυαλιων ή φακων επαφης.

λοιπον.....το παιδι ανεφερε για μειωπια και δεν ειπε πουθενα οτι εχει ενδειξη mc οποτε η απαντηση σου ηταν ασχετη με το περιεχομενο του ποστ....δευτερον δεν εισαι airliner και οτι γνωριζεις η το εχεις διαβασει σε καποιο φορουμ η τεσπα ειναι πληροφορια που εχεις ατλισει απο το νετ που πιθανον να ειναι και ανακριβη και στη πολυ σπανια περιπτωση να εχεις μιλησει με καποιον επαγγελματια χειριστη (respect info), το κακο φιλτατε ξερεις πιο ειναι??ΔΥΣΤΥΧΩΣ υπαρχει ενα πολυ εξυπνο ποστ που δειχνει πολλα ....και πολυ εξυπνος ο ανθρωπος που το ανεβασε...ρωτα για το ποιοι εδω μεσα ειναι χειριστες...επαγγελματιεςκαι ερασιτεχνες το απογοητευτικο της καταστασεως ειναι οτι εχει μονο 5 απαντησεις εκ των οποιων ενας κανει atpl και οι αλλοι ειτε κανουν ppl ειτε ακομα ακομα θελουν να κανουν...οπουτε κανενας επαγγελματιας δεν εγραψε τπτ...αρα μηπως εδω δεν εχουμε επαγγελματιες χειριστες...αρα κατα ποσο ειναι ακριβη τα οσα γραφονται εδω μεσα???το κακο ειναι οτι και ενας ασχετος να διαβασει απαντησεις πο δινονται σε ενα ποστ θα διαπιστωσει οτι παραθετουν απαντησεις μη τεκμυριομενες και χωρις επιχειρηματολογια!!!....αρα ασχετοι ειναι η αν σε πειραζει ο χαρακτηρισμος ας το πουμε μη γνωστες!!!το ασχετος μπορει να ακουγεται ασχημο ομως δεν ειναι τπτ αλλο παρα η λεξη σχετικος με ενα στερητικο αλφα...αρα δεν ειναι βρισια..το θεμα του 50αρι και περι ψυχολογιας ειναι ρητορικο προς το προσωπο σου ουτως ωστε να θιξει μια κατασταση ανθρωπων που υπαρχουν εδω μεσα και που δυστυχως η απαντηση που εδωσες οταν δεν αφορα στη μειωπια που ειναι το ποστ υποδηλωνει οτι εισαι ενας απο αυτους (με πιθανοτητα λαθους)και απο τη στιγμη που δεν εισαι ενας απο αυτους γιατι απαντας σε ασχετο ποστ με ασχετη απαντηση....???τα παντα ειναι εφικτα ομως αποτι βλεπεις εδω μεσα υπαρχει καταγεγραμενο το ονειρο πολλων ατομων που κρεμονται απο μια απαντηση σε ενα ποστ ....περιμενουν την απαντηση σε μια ερωτηση που θα τους δωσει ενα push ενα κινητρο να ωθηθουν προς την εκτελεση του ονειρου τους...ανα απαντηθει λαθος ενα ποστ μπορει να βλαψει καποιον απο αουτους που εχουν το ονειρο....και στη τελικη να μη το κανουν πραξη επειδη καποια στιγμη καποιος εγραψε μια ανακριβεια σενα site.δυστυχως μετα λυπης μου διαπιστωνω οτι δεν υπαρχουν επαγγελματιες χειριστες εδω.....αμα υπηρχουν πλζ απαντηστε σε διαφορα φορουμ γτ εχεται ολο το δικαιωμα...και θα βοηθησεται πολυ κοσμο και παραλληλα θα τους προστατευσετε,τελος φιλτατε οσον αφορα στον φιο μου απο την αιγαιου...εννοειται οτι τον εχω ρωτησει απειρα πραγματα και του τα εχω φτασει στο πατωμα...ομως οταν εχεις τελειωσει intercockpit στη γερμανια και με μονο 200 ωρες επειδη ο πατερας σου εργαζεται στην αιγαιου μπηκες στην αιγαιου ε μαλλον τυχερος θεωρησαι ετσι δεν ειναι???υπαρχει και αυτο που λεγεται ¨ερευνα αγορας¨αν το γνωριζεις και οσο μεγαλυτερο ειναι το δειγμα που κανεις ερωτησεις τοσο και πιο αντικειμενικη οσο και σωστοτερη θα ειναι η αποφαση που θα παρεις....δεν ειναι κακο να ρωτας πολλες γνωμες νομιζω.....εκανα ερωτησεις εδω μεσα γτ πιστευα οτι θα απαντουσε και κανας επαγγελματιας...παψτε να αμφισβητειετε και να επιτηθεστε σε ατομα εδω μεσα ...οσο για τα ποστ μου δε σου ζητηθηκε η αποψη σου .... επιτελους για αλλη μια φορα παρακλιση να απαντατε τεκμηριωμενα και με επιχειρηματα σε οποια ερωτηση τειθεται εδω μεσα....δεν ειναι κακο οταν εισαι ασχετος με το θεμα που ερωταται να μην απαντησεις...ευελπιστω καποια στιγμη το επιπεδο να ξεοερασεις τις 20 ωρες σε multi engine διοτι αποτι βλεπω ουτε τις 10 δεν εχουμε περασει εδω μεσα!!!ελεος!!

εν κατακλειδι φολτατε ξαναδιαβασε τι εγραψε το παιδι και τι εγραψες εσυ....το παιδι ειπε οτι εχει εναν περιοριμσο να φοραει γυαλια και συ του απαντας οτι οποισδηποτε περιορισμος θα του δημιουργησει προβλημα....μετα αναφερεις για το mc τεσπα μπορει αν μη μπορεις να εκφρασεις με προτασεις αυτο που θες να πεις αλλα το συντακτικο που χρησιμοποιησες οι τελειες και τα κομματα δινουν αυτο το συμπερασμα.....(οποιοσηποτε περιορισμος)και μετα λες για mc....διαβασε ρε αγορινα μου πριν απαντας καθε φορα ...ελεος!!

Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω ποιος σου έδωσε την εντύπωση οτι το Α.gr ειναι φόρουμ επαγγελματιων χειριστών..αν έχεις αυτήν την ψευδαίσθηση,τοτε είσαι σε λάθος φόρουμ..καλύτερα ανετρεξε στα τοπικς για να καταλάβεις οτι το Α.gr είναι φόρουμ ανθρώπων κάθε ηλικίας με αγάπη για την αεροπορία σ ολες τις μορφές τις..είτε πρόκειται για αερομοντελισμό ειτε για flight simming ειτε για οποιοδήποτε σχετικό με το αεροπλάνο..δεν λέει κανένας οτι δεν υπάρχουν επαγγελματίες εδω μέσα αλλα δεν είναι μόνο αυτοι..αλλιώς θα λεγόταν ProfessionalGreekPilots.gr και οχι airlines.gr και θα σου ζητούσε για εγγραφή στο site το μητρώο της αεροπορικής εταιριας που δουλεύεις..

Το πόσο ανακριβή είναι αυτα που λέγονται εδω μέσα,δεν νομίζω οτι είσαι ο πλέον αρμόδιος να το κρίνεις..υπάρχουν παρα πολλά παιδια και μεγαλύτεροι εδώ που έχουν τεράστιες γνώσεις για τον αεροπορικό χωρο και δεν έχουν πετάξει στη ζωή τους ούτε ανεμοπλάνο..βλέπεις φίλε lorenzo δεν χρειάζεται να είσαι επαγγελματίας και να πετάς α380 για να ξέρεις μερικά πράγματα παραπάνω..αν εσύ σόνυ και καλα θες να ακούσεις κατι τεκμηριωμένο απο κάποιον επαγγελματία αφου δεν σου κάνουμε εμείς οι ερασιτέχνες,τα κουβαδάκια σου και σ αλλη παραλία..ψάξε κι αλλο στο νετ και ίσως βρεις κατι πιο επαγγελματικό απο εδώ ή στείλε pm σε κάποια επαγγελματικά μέλη του παρόντος φορουμ, σταματώντας να ανοίγεις τοπικς για την κάθε σχολή που ακούς..

πιστεύω ήμουν αρκετά σαφής..το θέμα έχει λήξει για μένα γιατι έχουμε βγει και αρκετα off topic.. :deadthread:

χαιρομαι που μονο παλι επιτηθεσαι διοτι μετα λυπη σου διαπιστωνεις οτι εκανες λαθος με το ποστ...άλλα ζητα το παλικαρι αλλα εγραψες και ισχυει η αρχικη μου αντιληψη το οτι η απαντηση σου ηταν ασχετη με την ερωτηση και το μονο που εκανε ειναι πιθανον να στενοχωρησει το φιλο μας....πολυ κακια στην απαντηση σου...μηπως δε μπορεις να εχεις το mc1??τεσπα βαρεθηκα να ασχολουμε με το θεμα σου...μπορουν να διαβασουν τα γεγραμμενα και να βγαλουν ακρη οι του φορουμ !εισαι πολυ γραφικος για να κρινεις για παραλιες...κουβαδακια κλπ κλπ..οσο για την ονομασια του site αμα κανεις μια απλη μεταφραση θα καταλαβεις...δε γραφει για airlovers fltlovers οτι αλλο , γραφει για airliners .ενα λεξικο αγγλικων δεν κανει κακο !τεσπα ειναι αεροπορικο site και η ερωτησεις που γινονται ορισμενες φορες μπορουν να λαβουν απαντηση μονο απο σχετικους και οι σχετικοι ειναι αυτοι που εχουν προσωπικη εμπειρια διοτι οπου ακους πολλα κερασια κρατα και μικρο καλαθι!σχολες φιλτατε υπαρχουν πολλες ...το να ρωτας γνωμες σε ενα φορουμ δεν ειναι κακο...ισως βρεις καποιον αποφοιτο της οπου εκει θα εχεις και τεκμηριωμενη απαντηση απο προσωπικη εμπειρια..δυστυχως δεν τυχαινει να εχω γνωστους αποφοιτους απολες τις σχολες του κοσμου..εναν εχω απο μια του εξωτερικου και μου κανει εντυπωση που με παροτρινει να παω σε σχολη εσωτερικου...ενταξει αμα ειχα 150000 μαλλον θα πηγαινα στην οξφορδη αλλα ισως και σε μια απλη σχολη στην ελλαδα και με τα υπολοιπα θα αγοραζα ενα αεροπλανακι να κανω βολτουλες...ελεος...αλλα το θεμα δεν αφορα στο τοπικ!!
αρκετα με τη διαμαχη αν εκανα καπου λαθος και σε εθιξα ζητω συγνωμη απο σενα και το κοινο!!
με αγαπη λορενζο!

Μπορώ να γίνω πιλότος;

Καλησπέρα σας,
Ονομάζομαι Ιωάννης και είμαι 16 χρονών. Σε δύο περίπου χρόνια τελειώνω το σχολείο και έτσι σιγά σιγά αρχίζω να ψαχνω για σπουδές που θα με ενδιέφεραν. Όνειρο ζωής είναι να γίνω πιλότος, αλλά έχω κάποια προβλήματα με την όρασή μου. Αναλυτικότερα, στο δεξί οφθαλμό έχω -1,50 Sph. και -0,50 Cyl. Στον αριστερό οφθαλμό έχω -0,75 Sph. και -0,75 Cyl. Η οφθαλμίατρός μου, μού είπε ότι δεν μπορώ να γίνω πιλότος, αλλά εγώ δεν την πιστεύω. Θα ήθελα να μου πέιτε λοιπόν αν μπορώ να γίνω πιλότος με αυτές τις μετρήσεις. Επίσης θα ήθελα να μου αναφέρετε τιμές για το Κ.Α.Ι. της Θεσσαλονίκης αν γνωρίζετε. Από ποιες εξετάσεις θα χρειαστεί να περάσω;
Σας ευχαριστώ πολύ για την οποιαδήποτε απάντησή σας!

Re: Μπορώ να γίνω πιλότος;

Και βεβαια μπορεις να γινεις πιλοτος η οφθαλμιατρος σου σου ειπε λαθος.. Μονο για την πολεμικη δεν μπορεις για πολιτικη εισαι μια χαρα

Ξέχασα να αναφέρω ότι έχω και ένα θέμα με το λαχανί!

Σε πειράζει στο στομάχι ?

Δεν το βλέπω!

Τωρα αλλαζει η μυωπια σιγουρα δεν ειναι προβλημα για το αλλο δεν ξερω αλλα νομιζω οτι δυστχως θα ειναι προβλημα τουλαχιστον για medical class 1 που θες για επαγγελματιας..Πρεπει να το ψαξεις