Μήπως να καταργούσαμε τα greeklish?

• Thread starter Thread starter OveLix
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Akis":298ee72y said:
Με εντυπωσιάζει που βρήκες το θέμα «Διαβάστε πριν γράψετε...» που έχει γραφτεί στις 20 Δεκ 2004. Άρα πριν τρία χρόνια! Το ότι από τότε έως σήμερα έχει κάτι αλλάξει ... αυτό μάλλον δεν το σκέφτηκες! Δεν πειράζει, για αυτό ακριβώς τον λόγο υπάρχουν οι Κανόνες. Αυτούς θα τους βρεις εδώ: https://www.airliners.gr/community/profi ... e=register

Μην εντυπωσιάζεσαι, δεν εψαξα για να το βρω. Είναι στο 1ο προσωπικό μήνυμα, το "Καλώς ήρθες στο airliners.gr", που δέχεται κάθε νέος χρήστης.
Και γράφτηκα πριν λίγους μήνες, όχι πριν 3 χρόνια!
Ας συγχρονιστεί λοιπόν το σωστό κείμενο του κανονισμού (που αμφιβάλλω αν έχει υπάρξει έστω και ένας που να διάβαζει το κατεβατό πριν κάνει κλικ στο "Συμφωνώ με τα παραπάνω και είμαι ΑΝΩ των 13 ετών") τουλάχιστον με το 1ο προσωπικό μήνυμα των νεοεγγραφέντων.

Καλή διασκέδαση.

υ.γ. πρέπει να παραδεχτώ ότι εδώ και 12 χρόνια στο Δίκτυο, δεν έχω διαβάσει ούτε_μία_φορά τα προκαταρκτικά "Αποδέχομαι τους όρους χρήσης...".

Γιατί δεν εγκαθιστάτε τους ελληνικούς χαραχτήρες, να τελειώνουμε? Λέω εγώ τώρα! :P Που να μη μας βγαίνουν και τα μάτια, σίγουρα είναι πολύ πιο εύκολο να διαβάζεις στα ελληνικά κάτι...
Αν θέλετε βοήθεια, στο "πώς εγκαθιστώ ελληνικές γραμματοσειρές" στείλτε πμ.

Με την σειρά μου θα ήθελα να πω ότι σε μια δημοκρατική διαδικασία (το λέω γιατί γίνεται επίκληση της δημοκρατίας και της ελευθερίας επιλογής τρόπου γραφής) ισχύει η αρχή της πλειοψηφίας και εφ' όσων η πλειοψηφία των μελών προτιμά τους ελληνικούς χαρακτήρες πρέπει να το σεβαστούμε όλοι μας. Σωστά; :wink:
Καλές γιορτές σε όλους!

Re: ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ

Καλησπερα σας.Θα ήθελα να εκφράσω τη λύπη μου και την απογοήτευσή μου σχετικά με το θέμα "greeklish".
Δύο φορές έστειλα μήνυμά στο φόρουμ γράφωντας σε "greeklish" , και φυσικά μου ήρθαν πίσω τα μηνύματά μου και δεν δημοσιεύθηκαν ποτέ στο φόρουμ γιατί καποιος απαγορεύει αυτον τον τρόπο γραφής εδω μέσα.Αλλα.......πόσα μα πόσα μηνύματα εχουν γραφτεί σε "greeklish" ,ακόμη και μονο με κεφαλαία γράμματα!!!!Εκεί γιατι κανείς μα κανείς δεν λέει κατι???Είναι άδικο και πολύ άσχημο....λυπάμαι πολύ.....

Είσαι μόλις λίγες μέρες μέλος στο φόρουμ και δεν γνωρίζεις πολλά για την λειτουργία του. Η απαγόρευση των greeklish δεν υπήρχε πάντοτε. Συγκεκριμένα υπάρχει από την 30/4/2007. Φυσικά όσα ποστ (greeklish και / ή κεφαλαία) δημοσιεύτηκαν πριν την παραπάνω ημερομηνία δεν σβήστηκαν από το φόρουμ. Οπότε αν ξανακοιτάξεις στο φόρουμ, θα δεις ότι μετά τις 30/4/07 δεν υπάρχουν μηνύματα σε greeklish.

Και τέλος, όσον αφορά την απαγόρευση, θέλω να σε ενημερώσω ότι δεν ήταν απόφαση κάποιου (δεν σηκώθηκα μια μέρα από το κρεβάτι και είπα "σήμερα επειδή βρέχη απαγορεύω τα greeklish") αλλά απόφαση που την έχει ζητήσει μεγάλο μέρος των μελών μας.

Akis":2ff39z2b said:
(δεν σηκώθηκα μια μέρα από το κρεβάτι και είπα "σήμερα επειδή βρέχη απαγορεύω τα greeklish")

Και να το εκανες δικο σου ειναι οτι θες κανεις μην δικαιολογείσαι

Η δημοκρατία δεν κυριαρχεί μόνο μέσα στο κτίριο της βουλής αλλά κυριαρχεί σε όλη τη χώρα!!(ακόμη και εδω μέσα,θέλω να πιστεύω).Ο καθένας εδω μέσα έχει το δικαίωμα να εκφέρει τη γνώμη του για κάτι.Και πιστεύω οτι αυτός που δημιούργησε τη σελίδα και αυτός στον οποίο ανήκει,αν ήταν του στύλ "εγώ κάνω κουμάντο εδω μέσα και είναι δική μου η ιστοσελίδα",πολύ φοβάμαι οτι δεν θα μπορούσε ποτέ να είχε φτάσει στο σημείο να δημιουργήσει μια σελίδα στο ιντερνετ τοσο αξιόλογη και ενδιαφέρουσα!!!Οπότε, ευχαριστώ αυτόν ο οποίος μου απάντησε για το θέμα greeklish,και φυσικά δέν είδα κανέναν να δικαιολογείται...ίσα ίσα ειδα κάποιον που φέρθηκε σωστά!!

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Tι σχεση εχουν τα πολιτικα με αυτο site? Δεν αναφερθηκα σε δημοκρατιες κλπ κλπ. Αυτο που θελω να πω - το οποιο δεν καταλαβες - ειναι οτι ο Ακης ειναι κατι σαν οικοδεσποτης εδω περα. Το σιτε του ανηκει και μπορει να κανει οτι θελει χωρις να ρωτησει κανενα - ειναι σαν να εισαι πχ εσυ φιλοξενουμενος καπου σε ενα σπιτι και να χρειαζεται να σε ρωτησει ο οικοδεσποτης τι να κανει με το σπιτι. Δεν τιθεται θεμα δημοκρατιας αλλα ιδιοκτησιας. Μην ξεχνας το να εχεις ενα domain καπου δεν ειναι δωρεαν. Πληρωνεις καποια λεφτα και πιστευω οτι στην συγκεκριμενη περιπτωση εσυ και ο καθε user σαν εσενα δεν πληρωνει. Οποτε δεν εχει λογο να μιλαει για τους κανονες κλπ.

Και οτι το site εχει φτασει σε καποιο επιπεδο δεν ειναι λογω των user ( που σαφως παιζουν ρολο ) αλλα αυτου που το εχει και εχει το μερακι να ασχολιται με τα προβληματα που μπορει να προκειψουν, να το οργανωνει, να πληρωνει και γενικα να τρεχει. Πραγμα που πιστευω ο μεσος user εδω δεν το κανει.

Το να μπαινεις απλα σε μια σελιδα και να γραφεις δεν σημαινει κατι. Υπαρχουν 1002 πραγματα πισω απο αυτο με τα οποια ο μονος που ασχολιται ειναι ο ιδιος ο admin.

Επ' ευκαιρία αρκετών δημοσιεύσεων τον τελευταίο καιρό θα ήθελα να ξαναεπισημάνω το "αντίθετο" των greeklish, δηλαδή το να γράφουμε ξένα ονόματα εταιριών ή αεροσκαφών με ελληνικά γράμματα πχ
dab4coins":1u0pzsur said:
(της τάξης Ράιαν και Ίζυ)
αλλά και ατυχή παραδείγματα όπως Λούφτι, Αιρ Μπερλην, Σπανερ, ΑΕΓΕΑΝ, ΑΤΗΕΝΣ, Μποινγκ, Αιρμπας κλπ κλπ.

Όλα αυτά, αφ' ενός καθιστούν άχρηστη την Αναζήτηση του φόρουμ (όταν κάποιος ψάχνει να βρει κάτι σχετικό με τις λέξεις αυτές) και αφ' ετέρου είναι άκρως αντιαισθητικές και σίγουρα ρίχνουν την όποια αξιοπιστία μπορεί να έχει το post που τις περιλαμβάνει.
Ας κοιτάξουμε λοιπόν σαν αεροπορικό φόρουμ που είμαστε, να γράφουμε σωστά (τουλάχιστον) τους αεροπορικούς όρους και τα ονόματα, για να μείνουν τα όποια υψηλά standards προσπαθούμε να κρατήσουμε στο φόρουμ αυτό.

Να συμφωνήσω για τις υπόλοιπες ονομασίες, αλλά η γραφή των "Μπόινγκ" και "Αίρμπας" δεν είναι επισήμως αποδεκτή σε πανελλήνιο επίπεδο στα έντυπα μέσα;