Minoan Air

Γεια σου GRJim,

Είμαι προγραμματιστής λογισμικού προγράμματος συντήρησης (και γενικότερα αεροπορικού λογισμικού) προσωπικά, αν έχεις κάποια συγκεκριμένη απορία μπορώ να σου απαντήσω.

Ποιο συγκεκριμένα, ανέφερες την καταπόνησης μετάλλου. Όλα τα αεροπλάνα έχουν στο πλάνο συντηρήσεις το λεγόμενο NDT. Αυτό γίνετε σε όλα τα κομμάτια του αεροπλάνου, και αν βρεθεί οτιδήποτε πρόβλημα (corrosion, wear), το κομμάτι αυτό αλλάζει με καινούργιο.

Για αυτό στην αεροπορία τα 23 χρόνια δεν είναι μεγάλο ποσό, και για αυτό έχει ακόμα η ΟΑ τα 20-αχρονα dash.

Το να κριθεί ένα αεροπλάνο ασφαλές η μη ασφαλές είναι αρκετά πολύπλοκο.

Γνωρίζω ότι γίνεται συγκεκριμένη συντήρηση στα αεροσκάφη που έχουν πρόβλημα καταπόνησης. Σίγουρα είναι δύσκολο να κριθεί ένα αεροπλάνο ασφαλές ή μη ασφαλές.
Η αλήθεια είναι πως έχω την τάση να συγκρίνω τα ελικοφόρα αεροσκάφη με τα αεριωθούμενα ( τα οποία αποσύρονται αν δεν κάνω λάθος μετά τα 20 με 21 χρόνια ). Λάθος μου!

Απλά πιστεύω πως για μία καινούργια εταιρία δεν ταιριάζουν τα Fokker 50. Αν άνοιγα εγώ εταιρία πχ θα διαλέγα πιο "μοντέρνα" αεροσκάφη ( όπως τα ATR ή τα Dash 8Q-400 ) που έχουν αρκετά καλές προδιαγραφές... ειδικά το 8Q-400. Τέλως πάντων... ας μη βγούμε off-topic!

Και πάλι σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες σου και το ενδιαφέρον σου αγαπητέ Aidis ... για οποιαδήποτε μελλοντική απορία θα σε ενημερώσω μιας και έχεις συναφές επάγγελμα! :D

Παιδιά, η ιστοσελίδα δουλεύει από χθες, http://www.minoanair.com

Αν δείχνει την παλιά δοκιμάστε F5 (refresh) :p

Το Site Δεν με εντυπωσιάζει (λογικό) Οι τιμές μπορώ να πω ότι είναι καλές (Προσαρμοσμένες κάπως στα Ελληνικά δεδομένα) Μπράβο τους . Αν και κρατώ επιφυλάξεις για την συγκεκριμένη αεροπορική εταιρεία θα τους ευχηθώ πραγματικά ΚΑΛΕΣ πτήσεις , ΚΑΛΕΣ πληρότητες ...

Φιλικά
Greg

Γεια σου Greg,

Αν έχεις κάποιο συγκεκριμένο σχόλιο με το site (layout?) μπορώ να το προωθήσω :)

Ευχαριστώ Φιλέ Aidis Αλλά Νομίζω Nα Χρειάζονται Σχόλια Για Το Site........

Δικό Σου

Greg

Ο ιστοτοπος της μια χαρα μου φαινεται. Ο σκοπος μιας τετοιας σελιδας πρεπει να ειναι η λειτουργικοτητα σε πρωτη φαση και αργοτερα η προσοχη στη λεπτομερια. Κατι αλλο, ξερει κανεις με το προσωπικο τι γινεται, η εταιρια εχει καλυφθει? Δεχεται ακομα αιτησεις? Τα πληρωματα ειναι πλεον ελληνες η ξενοι (ολλανδοι?)?

Φιλικα,

jetpipe":21ugnwtx said:
Δεχεται ακομα αιτησεις? Τα πληρωματα ειναι πλεον ελληνες η ξενοι (ολλανδοι?)?

Φιλικα,

απο οσο γνωριζω το flight deck ειναι Ολλανδοι και η καμπίνα ειναι μισές Ισπανίδες και λίγες Ελληνίδες........... Και εμεις οι Ελληνες στη ανεργια ή πάμε στην ξενητιά........ http://www.youtube.com/watch?v=V80hdjdcMXs αντιο και καλή αντάμωση..............

Τελικά, το HER-RHO θα εκτελείται Δευτέρα με Πέμπτη ή Δευτέρα με Τετάρτη? Στη μηχανή κρατήσεων δεν βγαίνει η Πέμπτη αν και αναφέρεται στο πρόγραμμα δρομολογίων τους...
Κανένα πρώτο σχόλιο για το πρόγραμμα? Συμπαθητικό μου φαίνεται για αρχή...