Καλησπέρα,
Είναι η πρώτη φορά που γράφω στο forum αν και το παρακολουθώ εδώ και αρκέτο καιρό. Πρώτα απ' όλα συγχαρητήρια σ' όλους για την αξιόλογη συνεισφορά που οδηγεί σε εποικοδομιτικές συζητησεις.
Έχω κάποιες απορίες σχετικά με το πρόγραμμα miles & bonus για τις οποίες θα παρακαλούσα για την πολυτιμη βοηθειά σας. Πιο συγκεκριμένα:
1) Σ' όλες τις πτήσεις ενός συγκεκριμένου προορισμού (π.χ. ATH-MXP) διατίθονται αρχικά (όταν "ανοίγει" το season δλδ) ο ίδιος αριθμός θέσεων που μπορεί κάποιος να κάνει κράτηση μέσω του προγράμματος μιλίων ? Στο MXP-ATH από Δεκέμβριο που είδα μέχρι τέλος (24/3), σε καθημερινη βάση, δίνει θέσεις με μίλια με την πρωινη, ακόμα και τρείς με business, ενώ στην απογευματινή 1 άντε 2 και κυρίως light/flex. Άραγε είχανε ορίσει απο την αρχή οτι στην απογευματινή θα διατίθεται μικρότερος αριθμός θέσεων με χρήση μιλίων απο ότι στην πρωινή ? Δεν μπορώ να πιστέψω πώς έχουν γίνει ήδη τόσες κρατήσεις με μίλια στην απογευματινή ! Επαναλαμβάνω πως το κοίταξα μέρα με την μέρα.
2) Εαν υποθέσουμε πως δίνεται ο ίδιος αριθμός θέσεων με μίλια και στις 2 καθημερινές πτήσεις, καταλαβαίνω πως είναι ζητημα και μονο να προλάβει κάποιος μόλις ανοίξει το καινουργιο season να κάνει τις κρατήσεις του. First come, first served δλδ. Ένα λόγος που το ρωτάω είναι διότι έχω κάνει κράτηση στο ATH-MXP με εξαργύρωση προς το τέλος Μαρτίου αλλά το season για μετά τις 24/3 δεν έχει ανοίξει ακόμα (Οκτώβριο να το περιμένω ?).
3) Αλλο παράδειγμα. Στην ATH-BCN δίνει εύκολα (μελλοντικά) τρείς θέσεις με εξαργύρωση. Ποτέ όμως δεν έχω δεί να δίνει και τις τρείς με business. Δίνει τις δυο και η τρίτη πρεπει να είναι light/flex. Εδώ δλδ έχει ορίστει πως δεν θα δίνονται πάνω απο δύο θέσεις στην business ?
Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας και εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας. Είμαι στην διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.