Mηχανικός αεροσκαφών

• Thread starter Thread starter z_pilot
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Εγω θα σας προτεινα το δευτερο καθως με το πτυχιο και την προϋπηρεσία σας(και στα οχηματα) θα βρειτε πιο ευκολα μια καλυτερη θεση εργασιας με καλυτερο μισθο

Θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση. Είμαι 40 ετών και έχω πτυχίο ΤΕΙ Οχήματα. Θέλω να εργαστώ ως τεχνικός αεροσκαφών Β1.

Από ότι κατάλαβα δύο επιλογές υπάρχουν:
-Να βρω δουλειά στο αντικείμενο ως ανειδίκευτος και να μαζέψω 5 χρόνια προϋπηρεσίας και παράλληλα να δίνω τα μαθήματα στην ΥΠΑ
ή
-Να πάω σε μια αναγνωρισμένη σχολή να κάνω τα μαθήματα και τις εξετάσεις εκεί για δύο χρόνια (με το αντίστοιχο κόστος) μετά να κάνω δύο χρόνια προϋπηρεσίας

Η ερώτηση καί ή βοήθεια που ζητάω είναι αν ισχύουν τα παραπάνω και ποίο είναι το καλύτερο;
Δουλειά σαν ανειδίκευτος το ξεχνάς. Δεν θα σε πάρει κανείς.
Με το πτυχίο του ΤΕΙ χρειάζεσαι τρία χρόνια OJT και όχι πέντε.
Αν πας σε σχολή θα πρέπει να κάνεις δύο χρόνια εκπαίδευση με καθημερινή παρακολούθηση, είναι το καλύτερο γιατί θα μάθεις και πέντε πράγματα. Αν δεν πας σε σχολή θα πρέπει να διαβάσεις μόνος σου και να δίνεις εξετάσεις (μην μπλέξεις με ταχύρυθμα/tutorial κλπ, θα το βρεις μπροστά σου).
Η ηλικία σου δεν είναι και η καλύτερη, δεν θεωρώ όμως ότι είναι απαγορευτική.

Δες και τις υποτροφίες για μηχανικούς που έχει ανακοινώσει η Aegean, νομίζω ότι είναι ότι καλύτερο αυτή τη στιγμή.