flesland
Concorde-Class-Member
- Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
- EDDK
menelaos":jgs7poxx said:Τι θα πρότεινες λοιπόν ως βέλτιστη πορεία; Επαναλαμβάνω ότι έχω γνώσεις γενικές, όχι δηλαδή "engineering" ή "aerodynamics" κλπ. Οπότε τι θα έπρεπε κατά τη γνώμη σου να κάνω...; Κάποιο μεταπτυχιακό σε τέτοιο θέμα; Κάτι σε προγραμματισμό; Και αν ναι... κάτι σε γενικό προγραμματισμό, ή υπάρχει κάτι πιο συγκεκριμένο; Και για το θέμα της εμπειρίας... πότε; Μετά το μεταπτυχιακό ας πούμε; Ή θα μπορούσα να κάνω και κάτι άμεσα; Πού; Πώς;
menelaos":jgs7poxx said:Παιδιά σήμερα πέρασα αρκετές ώρες ψάχνοντας για το θέμα... Αλλά παραμένω λίγο μπερδεμένος... Τελειώνω λοιπόν φυσικός. Μπορώ να βρω κάποιο μεταπτυχιακό για software εξειδικευμένο για το θέμα; Ή θα πρέπει να πάω γενικώς για computer science? Ή simulations? Ή ίσως και για aero-engineering? Με δέχονται βάσει του πτυχίου physics που έχω σε τέτοια μεταπτυχιακά; Και τέλος.... τι θέσεις μπορώ να κυνηγήσω με αυτά; Θέσεις σε manufacturers? ESA? Αεροπορικές εταιρίες; Αεροδρόμια; Τι μπορώ να άνω γενικώς ξεκινώντας από το γενικό background μου σε αυτόν τον κλάδο;
Το οτί πρέπει να κάνεις μεταπτυχιακό για να μπεις στον χώρο είναι αλήθεια γιατί θα σου αυξήσει τις πιθανότητες. 1 χρόνος όμως, δεν θα σε κάνει μηχανικό, αυτό που οι Γάλλοι εννοούν σαν 5 χρόνια σπουδών (bac+5). Για προγραμματισμό μαντεύω θα είναι λίγο πιο εύκολα τα πράγματα, αν και δεν ξέρω τι μαθήματα έκανες στο Φυσικό. Για το αν σε πέρνουν τα πανεπιστήμια ρώτα τους απευθείας, καθώς διαφέρει κ ο τρόπος κ τα στανταρντς (κ το χρήμα). Τι θέμα είναι σε σένα να διαλέξεις αυτό που σου αρέσει: υπάρχουν πολύ εξειδικευμένα πχ στον προγραμματισμό Simulation και μετά από αυτό Virtual Reality. Αν νομίζεις οτί μπορείς να ανταποκριθείς, κάν'το.
Οι μηχανικοί είναι από τις πιο περιζήτητες ειδικότητες. Πέρα από τις μεγάλες εταιρείες που ξέρουμε όλοι (manufacturers), υπάρχουν δεκάδες μικρότερες που ασχολούνται ως sub-contractors των μεγάλων κ έιναι πολύ αξιοπρεπείς στην εργασία που προσφέρουν. Σχετικά με την εμπειρία, καλό θα ήταν να κάνεις κάτι part-time ή να συμμετάσχεις σε κάποιο πρότζεκτ όσο σπουδάζεις ώστε να μην χάνεις χρόνο (κ βασικά να μην βρεθείς να έχεις πολλά χρόνια σπουδών και να ψάχνεις για internship με τα μισά λεφτά)