Μετά τη Σ.Ι. (Τμήμα Μηχανικών), μπορώ να εργαστώ στην ΥΠΑ?

• Thread starter Thread starter STeDoRiaN
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Stedorian
Αν θελεις να πας στη ΣΙ καλυτερα να πας για ιπταμενος παρα για μηχανικος...
Και ποιο ευκολα μπαινεις στο τμημα Ιπταμενων γιατι εχει χαμηλοτερη βαση και καλυτερα περνας στις Μοναδες απο οτι οι μηχανικοι και μπορεις να φτασεις στις ανωτατες θεσεις της ηγεσιας..

Οσο για το καψωνι στη σχολη ειναι κατι που πρεπει να γινεται,παντα θα γινεται αλλα σε φυσιολογικα επιπεδα και οχι να ξεφευγουν απο τα ορια..

Και σε πληροφορω οτι στη ΣΥΔ και στη ΣΤΥΑ ειναι τρις χειροτερα αυτα που γινονται σε σχεση με τη ΣΙ.

Ευχαριστώ και τους 2 για τις πληροφορίες.

Δε θέλω να γίνω Ιπτάμενος. Απλά δεν θέλω.

Τώρα όσο αφορά τη ΣΤΥΑ και τη ΣΥΔ η διάρκεια φοίτησης είναι 2 χρόνια.
Δεν είναι πολλά. Στη Σχολή Ικάρων η διάρκεια φοίτησης είναι 4 χρόνια και γίνονται πιο δύσκολα μαθήματα.

Τ' όνειρό μου είναι να γίνω μηχανικός.

Το εγκόλπιο του Ίκαρου πού μπορώ να το βρω αν δεν έχω κάποιο γνωστό ή φίλο? (Παίζει μέσω airliners?) Εσύ το έχεις killerwing?
Θα με διευκόλυνε πάρα πολύ....

Όσο αφορά τη γυμναστική δεν έχω πρόβλημα.

Θα κάνω και extra γυμναστική το καλοκαίρι εάν βγάλω καλή βαθμολογία.
Μπορείς να μου πεις τι σχέση έχει η κολύμβηση με τους μηχανικούς? Μόνο για τους Ιπταμένους ήξερα!

Να σε ρωτήσω......

Οι Ιπτάμενοι τρέχουν τους Ιπταμένους ή και τους μηχανικούς? (και το αντίστροφο?)

δεν υπαρχει διαφορα ιπταμενοι με μηχανικη στο τρεξιμο,ολοι την ιδια γυμναστικη κανεται, τις ιδιες δουλειες, μολις τελειωσεις την βασικη τα πραγματα ηρεμουν, δεν υπαρχει πολυ τρεξιμο. Η διαφορα ειναι στα μαθηματα, οι ιπταμενοι τα δυο χρονια διαβαζουν λογο πτησεων Τ-41,Τ-6 και μετα στο πεμπτο χρονο που πανε στα Τ-2 (μην διαφωνισει απο φετος ισχυει αυτο επειδη δεν υπαρχουν εκπαιδευτικα αεροπλανα διαθεσιμα), οι μηχανικοι διαβαζουν απο την πρωτη μερα μεχρι να αποφοιτησουν,στο ΕΜΠ το τελειωνουν σε πεντε χρονια και εσυ πρεπει να το τελειωσεις 4 χρονια ακομη εχεις και επιπλεον μαθηματα.

το κολυμβητηριο ειναι για την γυμναστικη σου και τιποτε αλλο.

Με κάλυψες πλήρως.

Γιατι απέφυγες να απαντήσεις για το εγκόλπιο του Ίκαρου?

Τελικά που μπορώ να το βρω?

Α, έχεις καμιά καλή Φωτογραφία της Σχολής Ικάρων?

δεν γνωριζω που να το βρεις. οταν εφυγα δεν το πηρα μαζι μου το αφησα. Δεν με ενδιαφερε εκεινη τη στιγμη γι αυτα τα πραγματα.

Ένα πραγματάκι να πώ.

Αν και γιός στρατιωτικού που μεγάλωσε στην πειθαρχία (και την σιχάθηκε), την εκτίμησα πολύ όταν αποφάσισα να μήν δώσω στην Ικάρων (1987).

Περιστατικό. Μου έχουν βγεί τα μάτια στο διάβασμα για 9 μήνες, για να μπώ ΣΙ. Τρώω-κοιμάμαι-περπατάω-τρέχω-μιλάω ΚΑΙ ΟΛΑ περιστρέφονται γύρω από την ΣΙ. Πέντε μήνες πρίν τις πανελλήνιες, μπάινω στο τρόλλευ και πετυχαίνω ένα τσούρμο Ικάρους 2ετείς. Παιδιά, ΤΕΤΟΙΑ ΜΠΟΧΑ δεν έχω ξαναδεί. Οι περισσότεροι σκυλοβρομάγανε ιδρωτίλα καί όλα τα άλλα σε ... -ίλα.

Το εκλαμβάνω ώς τυχαίο γεγονός. Αλλά ήταν life changing στιγμή για μένα. Είπα μέσα μου "Αυτή είναι η ελίτ ? Αυτή είναι η ποιότητα της ΣΙ? Πώς τους αφήνουν και βγαίνουν έξοδο έτσι?"

(Εκεί κολλάει αυτό που γράφω πιό πάνω περί πειθαρχείας και ότι είναι με μέτρο απαραίτητη)

Μέσα μου έλεγα ότι γιά έναν πλημμελή έλεγχο εξοδούχων, και για ένα τσούρμο βρωμίλους (σίγουρα ελαχιστότατη εξαίρεση), εμένα ....μου έπεσε (με το μπαρδόν). Κάτι μου ξηλώθηκε πολύ απότομα.

Ήταν Παρασκευή απόγευμα. Την Δευτέρα ανακοίνωσα τα μαντάτα στους δικούς μου. Ξεγράφτηκα πάραυτα από τα φροντιστήρια και ....άλλαξα ρότα.

(Συγνώμη για την παρένθεση, αλλά μου έχει μείνει ψυχικό τραύμα, και με όσους μαχητές στο έχω συζητήσει, με κοροιδεύουν και λένε ότι είμαι χαζός!)

Aμάν τι είναι αυτά που ακούω!!!!! (Σίγουρα ήταν Ίκαροι? μήπως ήταν της ΣΤΥΑ?)

Εγώ πάλι γνώμη δεν αλλάζω. Θέλω να γίνω μηχανικός στη ΣΜΑ._

Όταν είχα πάει Άθήνα είχα δει κάτι Ίκαρους στον Ηλεκτρικό (Θησείο). Μια χαρά μου φάνηκαν. Καθαροί, με τις στόλές να γυαλίζουν, τα σπαθάκια κτλ

Μόνο από αυτό σιχάθηκες τη Σχολή Ικάρων? (gonso)
Εγώ πιστεύω ότι κάτι άλλο μύριζε...(δεν ξέρω τι!)

Γενικά killerwing με το που θα πας στη Σχολή πως θα σου φερθούν?

Βρισιές και τέτοια? Κατευθείαν παίρνεις στολή????

Τελικά πόσες είναι οι στολές που πάιρνεις μέσα απ' τη Σχολή Ικάρων?

Βλέπω κάτι λευκά, γαλάζια κ.τ.λ.

Stedorian ενα πραγμα να ευχεσαι...
Μην σε αναλαβει μ@@@κας τεταρτοετης...με απωθημενα. :wink:

STeDoRiaN, Ίκαροι ήτανε ...100%

Μήν τρελένεσαι, 1) μιλάμε πρίν από 20 χρόνια και 2) η απειροεξαίρεση επιβαιβεώνει και τον κανόνα.

Όχι, τίποτα άλλο δεν μου "βρώμαγε" , αλλά όταν είσαι πιτσιρίκος και έχεις ένα όνειρο και ένα ιδεατό στο μυαλό σου, όταν σου τύχει κάτι τέτοιο σου έρχεται βαριά κεραμύδα στο κεφάλι. Είδες η τύχη καμμιά φορά όμως? Εμένα σε καλό μου βγήκε. Απλά έμεινα με την πίκρα ότι δεν πέταξα μαχητικό. :cry:

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.