Μετά τη Σ.Ι. (Τμήμα Μηχανικών), μπορώ να εργαστώ στην ΥΠΑ?

• Thread starter Thread starter STeDoRiaN
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

STeDoRiaN

Νέο μέλος (Tourist)
Γειά σας. Χρόνια πολλά και ευτιχισμένος ο καινούργος χρόνος.
Είμαι 18 ετών και θέλω όσο τίποτε άλλο να γίνω μηχανικός στην Αεροπορία. Έδωσα πέρσυ εξετάσεις και δεν πέρασα στη Σχολή Ικάρων στο Τμήμα Μηχανικών.

Θα προσπαθήσω και φέτος.

Ήθελα να ρωτήσω το κλίμα που επεικρατεί μεσ' στη Σχολή, τους μισθούς, τον υποχρεωτικό χρονο παραμονής στην Πολεμική Αεροπορία, το επίπεδο Ακαδημαικής μόρφωσης, τη δυνατότητα αποστράτευσης καθώς επίσης και αν μπορώ να εργαστώ στην Πολιτίκή Αεροπορία ως Μηχανικός ή ως Πιλότος και βέβαια, τις απολλαβές για τους μηχανικούς και τους ιπταμένους.

Έχω ακούσει αρκετά παράξενα.... και παράλογα.......

Έχω δει το Site της Πολεμικής Αεροπορίας και θα ήθελα πολλές απόψεις και γνώμες πάνω στο θέμα.

Το e-mail μου είναι rile@freemail.gr. Όποιος θέλει ας μου στείλει τις αποψεις του γραπτά στην παραπάνω διεύθυνση ή ας μου απαντήσει δημόσια.

:roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

:wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

:D :D :D :D :D :D :D :D :D

Δεν μπορεις να εργαστεις στην πολιτικη αεροπορια.Στην ΣΜΑ δεν βγαινουν ακριβος μηχανικοι αεροσκαφων αλλα σαν μηχανολογος μηχανικος με ειδικοτητα στα αεροπλανα. Ο μισθος ειναι 1000 το μηνα και 12 χρονια αναγκαστικη παραμνη στην αεροπορια. Κατε με δεν αξιζει ο κοπος να μπεις στη ΣΜΑ, ειναι πολυ δυσκολα να τελειωσεις, πολυ διαβασμα, πολυ μεγαλη υλη(στο ΕΜΠ κανεις 5 χρονια σπουδες στη σμα κανεις 4 χρονια)

αν τελειωσεις το ΕΜΠ μηχανολογος μηχανικος ενα μεταπτυχιακο στην Cranfield περισσοτερα θα βγαζεις και θα εισαι ελευθερος..........

Ευχαριστώ πολύ.
Να ρωτήσω όμως, εάν τελειώσω τη Σ.Μ.Α. ως Μηχανικός Τηλεπικοινωνιών-Ηλεκτρονικός και καθήσω στον υποχρεωτικό χρόνο παραμονής, μετά θα μπορέσω να πάρω σύνταξη απ' την Πολεμική Αεροπορία και να συνεχίσω να εργάζομαι ως Μηχανικός στον Πύργο Ελέγχου ενός πολιτικού Αεροδρομίου? (Με κανένα πτυχίο?) Καλή η Πολεμική Αεροπορία αλλα δεν θέλω να είμαι κάθε 3-4 χρόνια με μετάθεση γύρω-γύρω απ' την Ελλάδα!!!

Στα 23-25 είναι καλά. Αλλά αν θες να κάνεις οικογένεια?

Τη Σχολή Ικάρων (Ιπτάμενος) εδώ στην Ελλάδα τελείωσες?

ή

πήγες στο εξωτερικό?

:o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o

Ευχαριστώ killerwing (Πιλότε!)

Ημουν στην σχολη ικαρων ιπταμενοι και παραιτηθηκα, (πμ αν θελεις θα σου πω τους λογους) Συνταξη θα παρεις οταν αποστρατευτης, δηλ 50 χρονων,αλλιως συνταξη δεν υπαρχει. Το πτυχιο σου δεν αναγνωριζεται πουθενα, και δεν θα σε εμπιστευτει κανενας επειδη θα καθεσε ολοι μερα στην Π.Α. Μεταθεσεις στην ΠΑ δεν υπαρχουν πολλες επειδη υπαρχουν λιγες πτερυγες.Οικογενεια θα κανεις ετσι και αλλιως, οι περισσοτεροι παντρεμενοι ειναι στην ΠΑ.

οι σμα δεν ειναι και πολλη καλη σχολη εγω προσωπικα τους θεωρω αποτυχημενους στην ζωη τους, ανασφαλης για την υπολοιπη ζωη του,φοβουνται το αυριο και δεν θελουν να εργαζονται.Δημοσιος υπαλληλος δλδ.
Εγω δεν γουσταρω τετοιου ειδους πραγματα, αν τελειωσεις ΕΜΠ περισσοτερα λεφτα θα βγαζεις,λιγοτερες ωρες θα δουλευεις,δεν θα εχεις εναν ηλιθιο απο πανω σου να σου κανει κουμαντο πως θα δουλευεις και εσυ θα τον επιβραυευεις ακομη για τις υποδειξεις του.

Ψαρακα,χταποδι,πολυνησια ............Απανταμε Διαταξτε μεχρι να λιποθυμησεις.

Ημουν στην σχολη ικαρων ιπταμενοι και παραιτηθηκα
Mαλλον δεν αντεξες τη βασικη εκπαιδευση...
Σε στρατιωτικη σχολη πηγες οχι σε κολλεγιο..
Το οτι τα παρατησες εσυ ειναι επιλογη σου η μπορει να σε εδιωξαν κιολας..
Δεν ειναι για ολους μια θεση στο cockpit ενος Μ2000..

οι σμα δεν ειναι και πολλη καλη σχολη εγω προσωπικα τους θεωρω αποτυχημενους στην ζωη τους
Τετοιες εκφρασεις καλυτερα να τις λες με πμ και οχι δημοσια...Killerwing

Συνταξη θα παρεις οταν αποστρατευτης, δηλ 50 χρονων,αλλιως συνταξη δεν υπαρχει. Το πτυχιο σου δεν αναγνωριζεται πουθενα, και δεν θα σε εμπιστευτει κανενας επειδη θα καθεσε ολοι μερα στην Π.Α. Μεταθεσεις στην ΠΑ δεν υπαρχουν πολλες επειδη υπαρχουν λιγες πτερυγες.Οικογενεια θα κανεις ετσι και αλλιως, οι περισσοτεροι παντρεμενοι ειναι στην ΠΑ.

εσυ ποτε την ηθελες τη συνταξη Killerwing?Στα 30 σου?
Κillerwing δεν μπορεις να τα ισοπεδωνεις ολα και να υποτιμας μια σχολη και τους ανθρωπους που φοιτησαν σε αυτη.
Ειδικα εσυ που δεν εχεις ''μυρωδια'' απο αυτο το σωμα..Το οτι πηγες ενα μηνα η δυο δεν σημαινει οτι γνωριζεις...
Ποιος καθεται στη Π.Α. Killerwing?Εχεις ζησει ποτε μια τυπικη ημερα σε μια Πολεμικη Μοιρα?
Γι αυτο προσεχε τι λες γιατι προσβαλλεις ανθρωπους που εχουν ξεσκιστει στο διαβασμα για να μπουν σε αυτη τη σχολη..
Και σε πληροφορω οτι μεγαλος αριθμος Μηχανικων της ΣΜΑ εχει αποφοιτησει και απο το πολυτεχνειο.
Θελει μεγαλες μπαλες για να μπεις στο τμημα Μηχανικων της ΣΙ.
Επισης το πτυχιο της ΣΙ θεωρειται ''τιτλος ανωτατου εκπαιδευτικου ιδρυματος''
Μην παραπληροφορεις το κοσμο...
Φιλε μου Stedorian
Στην ΠΑ δεν υπαρχουν πολλες μεταθεσεις ειδικα σε ειδικοτητες τεχνικων-ιπταμενων γιατι δεν συμφερει τη Π.Α. (αλλαγη σε τυπο αεροσκαφους σημαινει πολυμηνη εκπαιδευση στη Μοναδα.Σμετ για χειριστες και Σοσμε για τεχνικους συν την εκπαιδευση στη Μοιρα) οχι γιατι δεν εχει πολλες μοναδες..Σε ολη την Ελλαδα εχει Μοναδες.
Μεταθεσεις γινονται αναλογα με τις αναγκες της..Δεν ειναι οπως στο στρατο που ειναι υποχρεωτικη η μεταθεση ανα 2 η 3 χρονια..

Ενας μηχανικος της ΠΑ νομιζεις οτι αμα παει στην Αιγαιου πχ, με μεγαλη εμπειρια στους Jet κινητηρες νομιζεις οτι δεν θα το παρουν?
Ποιον θα παρουν?τον αποφοιτο της Αεροτεχνικης?

Και αυτα για ψαρακα,χταποδι δεν τα σχολιαζω...

επειδη δεν ξερεις μην απαντας.. Επαθα στην σχολη συνδρομο αυχενικου και δεν με πιστευε κανενας, δεν αντεξα τους εβρισα και παραιτηθηκα
δεν μου αρεσαν να πετω ποτε τα μαχητικα, γιατι ειναι οπλα και δεν παω να σκοτωθω,επειδη ο μ@@@ας του υπουργειου να σου λεει πετα αοπλος,και μην ριξεις κανεναν γιατι θα σε κρεμασουμε....

Μην μου λες για συνταξη, γιατι αν σκεφτεσαι απο τωρα για συνταξη δεν θα προλαβεις.Εγω ανεφερα ποτε πειρνεις συνταξη στην αεροπορια.οταν διαβαζεις,διαβαζε ολο το τοπικ.

Στα διλιτρα πανε μονο οι δυο πρωτοι της σχολης.
Και το τμημα τον ιπταμενων ειναι ισαξιο με ανωτατο ιδρυμα αλλα μαθηματικα στο τρισδιαστατο χωρο δεν κανουν,αοριστα ολοκληρωματα τριτης λυκειου κανουν μονο.Για πες μου που περασες φετος?Εγω εδωσα τρεις φορες παννελληνιες εσυ ποσες?την εχανα παντα για 1500 μορια. Γουσταρο το στρατο,ειχα την δυνατοτητα να παω φανταριλικι αεροπορια, αλλα το αρνηθηκα και θα παω ειδικες δυναμεις πεζικο.

Εγω δηλωσα μονο μια σχολη φετος ΣΙ ιπταμενοι. και οποιος σκεφτεται οτι μεσα ειναι ευκολα απο ψυχολογικες πλευρας ειναι τελειως γελασμενος.Ρωτα ολους τους μηχανικους αν θα ηθελαν να ξαναμπουν ΣΜΑ. Εσυ νομιζεις τοσο απλα ειναι, 40 ατομα φυγαν φετος,ολοι δεν αντεξαν....νομιζεις,ο ενας εσπασε ποδι, δυο παιδια με ριξη χιαστων στα γονατααπο το πολλοι λαγουδακι, ενας ευχενικο (εγω), Δεν μπορει κανενας να μου πει τιποτε γεννηθηκα με αεροπλανα. Δεν μπορεις να με κατηγορεις για τιποτε επειδη εγω μπηκα εσυ ουτε το ποδι σου δεν πατησες στην σχολη.

Η συμβουλη μου ειναι να μην μπει για ΣΜΑ για εξης λογους:
Ειναι στρατος
αν δεν γραψεις πανω απο 5 τρως στερηση εξοδου
αν δεν περασεις ενα μαθημα το ξαναδινεις στην επανεξεταστικη, αν κοπηκες εχασες την χρονια σου,αν το επαναλαβεις δυο φορες σε εδιωξαν απο την σχολη. Φετος εχασαν 5 παιδια την χρονια..

Δεν θελω τσακωθω με εναν οποιος νομιζει οτι εγω δεν ηξερα το κλιμα της σχολης και βγαζει συμπερασματα απο μονος του.φιλε οχφορντ η ημιμαθεια σκοτωνει και προπαντος στην αεροπορια. Και αν εχεις γνωρισει ατομα τα οποια τελειωσαν την φημισμενη σχολη δεν μιλουν μονο πραττουν...

Ενας μηχανικος της ΠΑ νομιζεις οτι αμα παει στην Αιγαιου πχ, με μεγαλη εμπειρια στους Jet κινητηρες νομιζεις οτι δεν θα το παρουν?
Ποιον θα παρουν?τον αποφοιτο της Αεροτεχνικης?

Και αυτα για ψαρακα,χταποδι δεν τα σχολιαζω...

δεν θα το παρουν στην αιγαιου ξερεις γιατι γιατι θα ειναι μεγαλος σε ηλικια και δευτερον δεν θα ξερει να επισκευαζει αεροπλανο γιατι δεν εχει επισκευασει ποτε στην ζωη του.επισκευαζουν μονο απο την ΣΤΥΑ.και τριτον δεν εχει καμια πιστοποιηση για να επισκευασει κινητηρα P&W,general electric rolls royce, επειδη δεν εχει περασει σχολειο γι αυτους τους τυπους κινητηρων,τεταρτον θα εμπιστευτει εναν μηχανικο απο την ΣΜΑ και θα απορριψει μηχανικο απο την cranfield,Riddle? Αν θελεις να μαθεις ολοι η μηχανικοι αεροσκαφων οποιοι δουλευουν στις εγκατασεις τις ολυμπιακης εχεουν τελειωσει σχολειο στο εξωτερικο και οχι στην ελλαδα.

Οταν δεν ξερεις ρωτα,περασαν τα χρονια οτι ο πιλοτος ΠΑ αποστρατευοταν και πηγαινε στην Ολυμπιακη.

εναν μεταφραστη γρηγορα!

Eντάξει παιδιά, μην πλακωθείτε κιόλας....
Κουβέντα κάνουμε!
Δεύτερη φορά θα δώσω εξετάσεις για την Σχολή Ικάρων Τμήμα Μηχανικών.
Εσύ τρεις φορές έδωσες? (Killerwing) το 2006 μπήκες στη Σχολή Ικάρων?
Πάντως είναι αρκετά δύκολα την δεύτρη φορά....
Στις 8 Νοεμβρίου το 2006 πήγα Αθήνα μόνο και μόνο για δω τη Σχολή, διότι καμία άλλη μέρα δεν επιτρέπεται να μπουν πολίτες στο Αεροδρόμιο του Τατοϊου. Πήγα λοιπόν να δω την περιβόητη Σχολή Ικάρων. Μίλησα με κατι 4αρια Ίκαρους (ιπτάμενους).
Μου είπανε περάσανε με τη Δεύτερη φορά και ότι στη 2η πρέπει να μπεις σε πρόγραμμα.

Τώρα όσο αφορά τη Σχολή μου είπανε ότι σου σπάνε τα @ρ...α απ' το πρωί μεχρι το βράδυ.

ΑΑΑΑ, μου είπανε να σκεφτώ παρα πολύ πριν μπω στη Σχολή......
και βέβαια μου ευχήθηκαν ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.. και μου είπαν να μπω σε πρόγραμμα.

Ακούγονται πολλά για τη Σχολή αλλά δεν πιστεύω να είναι τόσο τραγικά....
ε??

τραγικα δεν ειναι....
1οσ κανονας μην μπεις αγυμναστος, προσπαθησε να κανεις τουλαχιστον 30 καψεις χωρις δυσκολια,μεσα στην σχολη πρεπει να χτυπας με μιας πανω 50 για να περασεις τις εξετασεις του εξαμηνου.πρεπει να εισαι προετοιμασμενος.ακομη πρεπει να μαθεις να τρεχεις χωρις σταματας γρηγορα τουλαχιστον 2000 μετρα. την ημερα θα τρεχεις συνολο τουλαχιστον 10 χιλιομετρα και θα βαρας τουλαχιστον 100 καψεις,αυτο θα γινεται στην βασικη εκπαιδευση. Για να μην στην μπαινουν και να μην σε τρεχουν μαθε απ έξω ολα τα εμβατηρια και την προσευχη πρωινη και την απογευματινη της ΠΑ. Αν εχεις κανενα γνωστο βρες το εγκωλπιο του Ικαρου που τα γραφει ολα μεσα. Αν δεν εισαι προετοιμασμενος ψυχολογικα, δεν εισαι σε εκγρηγορση, δεν μπορεις να φωναξεις δυνατα, θα πεσουν ολοι οι πατερες και θα σε βασανισουν, και σε αυτες τις περιπτωσεις 99% υπαρχουν σοβαρα ατυχηματα. Γραψε καλα παννελληνιες βγαλε βαθμο 20000 μορια που σου το ευχομαι εκ καρδιας, γιατι ξερω ποσο βασανιστικα να γραψω ενα βαθμο 16000 μορια, και το καλοκαιρι να λιωσεις στο κολυμβητηριο και στο γυμναστηριο.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.