MALEV

• Thread starter Thread starter tsepeto
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Στην αυριανή πτήση, η Malév δίνει business μόνο τις σειρές 1 και 2 (2+3 abreast)

βασικά στα Β738 έχει κάποια αεροσκάφη που είναι τσάρτερ εκδοση.
αλλα η μαλεβίτσα και λίγουσ business να έχει συνήθωσ οι πρώτες θέσεις οικονομικής είναι στυλ business.

manos_p":34x745b8 said:
Η Μalev στον ΑΙΑ έχει baggage drop off για όσους έχουν κάνει τσεκ ιν από το net?
Τελικά δεν υπάρχει drop off counter στην Αθήνα. Οπότε περιμένεις στη μεγααάλη σειρα. :great: :rant:

Κρατικοποιειται και παλι η MALEV

..μιας και απο τοτε που ιδιωτικοποιηθηκε, το 2007, ειχε μονο ελλειματα. Αυτο συμφωνησαν αντιπροσωποι της ιδιοκτητριας VEB (Wneschekonombank) και της ουγγρικης κυβερνησης το βραδυ της Παρασκευης προς Σαββατο. Η νεα ρυθμιση προβλεπει αυξηση του κεφαλαιου σε 92,7 εκ € και με αυτο ο κρατικος φορεας παιρνει το 95% των μετοχων της εταιρειας. Τελευταια ακομα και το αεροδρομιο της Βουδαπεστης το οποιο διαχειριζεται η Hochtief, απειλησε με "δραστικα μετρα" σε περιπτωση που η εταιρεια δεν θα ξεκινουσε να αποπληρωνει τα 20 εκ € που χρωσταει. Αυτο θα ειχε σαν αποτελεσμα την επικινδυνη παρεμβαση στη λειτουργεια της εταιρειας. Η κυβερνηση δικαιολογησε την επανακρατικοποιηση της εταιρειας οχι μονο επειδη θα σωζοταν ετσι χιλιαδες θεσεις εργασιας στην εταιρεια, αλλα και στο αεροδρομιο, το οποιο η Hochtief εχει αρχισει να επεκτινει. Ηδη η Wizz Air και η Travel Service απειλουν με καταγγελια στην ΕΕ για αθεμιτο ανταγωνισμο.

Η Ουγγρική κυβέρνηση σκοπεύει να επενδύσει 25,2 δισεκ HUF (94 εκατ ευρώ) για το 95% των μετοχών της Malev.
3 χρόνια συνέχεια η Malev χάνει χρήματα, 10 δισκ. HUF το 2008, 5-7 δισκ. HUF το 2009.
Η Vnesheconombank-μέλος της AirBridge είχε αγοράσει την Malev τον Φεβρουάριο του 2007 και θα συνεχίσει να έχει το 5% των μετοχών.

Να δούμε οι δικές μας (τώρα θα γίνει ΜΙΑ) πόσο καιρό θα μείνει ιδιωτική.

Η Ουγγρική κυβέρνηση μετά την κρατικοποίηση της Malev ψάχνει ενδιαφερόμενο για να την δώσει και δεδομένου το no buy της LH εμφανίστηκαν οι γνωστοί-άγνωστοι Κινέζοι
...HNA Group, China's fourth-largest airline group and parent of Hainan Airlines Co Ltd signed a strategic cooperation agreement with the Hungarian Capital Association Ltd.

HNA has been tipped by Hungarian media as one of the potential suitors for Hungary's national airline Malev....

:arrow: http://www.reuters.com/article/2011/06/25/us-hungary-china-factbox-idUSTRE75O1DY20110625

Ε θα την τσιμπήσει καμία IAG (oneworld member) και θα ησυχάσουν……

Καλησπέρα στο φόρουμ.Οι εμπειρίες μου με την εν λόγω εταιρεία δεν είναι και οι καλύτερες! Ακόμα και δικηγόρο έβαλα την τελευταία φορά για να πάρω τα χρήματα μου πίσω από ναύλο που έδινε 100% refund! Τέσπα τώρα τελευταία έκανα μία αλλαγή ενός εισητήριου της αδελφής μου (γιατί εγώ...ΔΕΝ ξαναπατάω και επιλέγω LH μέσω MUC) και ο ναύλος ήταν Smart Choce δλδ αλλαγή με φάουλ 50€. Στην αρχή λοιπόν προσπάθησα να το αλλάξω ιντερνετικά αλλά το site της Malev έλεγε πως έπρεπε να επικοινωνήσω με τα γραφέια τους. Μιλάω λοιπών με την Goldair στα γραφεία της Αθήνας, βρίσκουμε ίδια κατηγορία ναύλου για να μην υπάρχει έξτρα επιβάρυνση και με χρεώνουν 50€ (το φάουλ) +25€ το service fee = 75e!!
Παρόλο που έπρεπε να πληρώσω μόνο 50 αλλά τέλος πάντων πες και το sevice fee αλλά 25ε??? Η κοροίδια της κοροιδίας!

Εγώ έχω καλές εντυπώσεις από τις πτήσεις μου προς και από τη Βουδαπέστη πριν περίπου 1 μήνα.Πολύ καλά α/φη,ευγενικό πλήρωμα,καθαρά.Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι το σαντουιτσάκι είναι όντως αστείο,αλλά αυτό καλύπτεται αν έχεις φάει από πριν.Η τιμή 150€ περίπου θεωρείται πολύ καλή.Ήθελα κι εγώ να αλλάξω ημερομηνία αλλά λόγω ότι ήταν προσφορά δεν επιδεχόταν αλλαγής οπότε πήγα στις αρχικές ημερομηνίες.Σίγουρα θα ξαναπετάξω με την εταιρεία αυτή.

Από 20 Νοεμβρίου ξεκινά η πτήση ΜΑ300/01 προς Τρίπολι 5 φορές την εβδομάδα (εκτός 2,6) με Β737. Θα είναι η Δεύτερη Ευρωπαϊκή Αεροπορική Εταιρεία που θα προσγειώνεται στην Λιβύη, την πρόλαβε η Alitalia που θα ξεκινήσει την ΑΖ868/69 στις 2 Νοεμβρίου 4 φορές την εβδομάδα..

Y.Γ. Η Air Malta θα ξεκινήσει το δρομολόγιο στις 30 Οκτωβρίου? Εγώ δεν βρίσκω στοιχεία ότι θα ξεκινήσει Πρώτη.