Μαδρίτη

• Thread starter Thread starter fotis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

fotis

Concorde-Class-Member
Περιοχή
Athens/Munich
Website
www.videoart.gr
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
IMP
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
EDDM
Πάνσοφος ο λαός μας.
"Καλόμαθε η γριά στα σύκα θα φάει και τα συκόφυλλα"
λέει σε ένα από τα πάμπολλα και πάνσοφα αποφθέγματά του.
Μετά τον οργασμό ταξιδιών την περίοδο της σαρακοστής (νηστία και κατάνυξη γαρ), μου φαίνεται πολυυυύ μακρινό το προγραμματισμένο ATH-MUC-ATH για τα Χριστούγεννα.
Το ATH-CFU-ATH X 2 της ερχόμενης εβδομάδας δε μετράει καθότι domestic, ενώ κάτι παλιομίλια βαραίνουν την Miles & Βonus μου και πολύ θα χαιρόμουν να ανακουφίσω την πανέμορφη καρτούλα που μου έδωσε ο κυρ Θόδωρας.
Έλα τώρα που δεν ξέρετε τον κυρ Θόδωρα. Ο πρώην και μελλοντικός εργοδότης του Προκρούστη των αεροσυνοδών καλέ. Α μπράβο, τον θυμηθήκατε.
Στο μυαλό μου στριφογυρίζει η ιδέα του να "τσακίσω" τα μίλια και να κανονίσω μια Μαδρίτη οικογενειακώς για τον ερχόμενο Νοέμβριο (8-12 Νοεμβρίου).
Το γεγονός ότι η τελευταία ισπανική σε ισπανικό έδαφος έγινε τον Ιανουάριο του 2007 στη Βαρκελώνη με κάνει να το σκέφτομαι ακόμα πιο σοβαρά.
Για να μη σας κοροϊδεύω, η απόφαση είναι (σχεδόν) ειλημένη.

Παρακαλούνται λοιπόν, όσοι έχουν επισκεφθεί την Ισπανική πρωτεύουσα να το δηλώσουν άμεσα ώστε να αρχίσει η σχετική ανάκριση για τις εντυπώσεις τους.

Gracias...

Κοίτα η πόλη είναι μια χαρά....μια κλασική πόλη της μεσογείου.Αμα ξέρεις την νοηματική τότε θα περάσεις μια χαρά...αν όχι σε βλέπω με κονσέρβες :? .Εμένα δεν με τρέλανε αλλά όχι οτι δεν θα ξαναπήγαινα.Πάντως θα φάς μεγάλο παλούκι στο terminal της IBERIA....είναι πολύ μακρύ.

Από εμένα καλά να περάσεις. :D

Αν και πέρασαν 5 χρόνια από τότε που έφαγα Jamon Serano και tripas στην Plaza Major , οι αναμνησεις από την Μαζδρίτη με συντροφεύουν. Πολύ όμορφη πόλη, πολλά πράγματα να δεις και να κάνεις (μουσεία, βόλτες, βαρκάδα στο Parco retiro), υπέροχο αεροδρόμιο με ενδιαφέροντα "κομμάτια", ημερήσια εκδρομή στο Τολέδο, η Real και πολλά ακόμα που αυτή τη στιγμή μου διαφεύγουν....

billos_340":3s0nd6au said:
...Πάντως θα φάς μεγάλο παλούκι στο terminal της IBERIA....είναι πολύ μακρύ...
Αν δεν κάνω λάθος η Aegean με την οποία θα ταξιδέψω χρησιμοποιεί άλλο terminal (Τ1) από αυτό της Iberia.

ισχυει το Τ1 για την αιγαίου στην Μαδρίτη .... :great:

Όσο εντυπωσιακό-αστραφτερό είναι το τερμιναλ της Iberia, άλλο τόσο τρισάθλιο είναι το terminal 1 για την Αιγαίου. Αλλά τουλάχιστον δεν θα έχεις ουρές.

Η Μαδρίτη είναι για αρκετές μέρες, χωράει άνετα μια βδομάδα στην πόλη. Θα σου πούνε διάφορα που να πας τί να φας τί να πιεις. Εώ θα σου πω το δικό μου κλου, που ήταν το food market. Θα ψάξω να βρω το συγκεκριμένο που πήγαμε και φάγαμε.

Αν η Βαρκελώνη είναι η πόλη που δεν χορταίνεις να την περπατάς, με έναν αέρα νεανικό και τη σκιά του Gaudi να πέφτει βαριά στις όμορφες γειτονιές της, η Μαδρίτη είναι η πόλη που δεν γίνεται να βαρεθείς με τίποτα! Πρώτιστα, τα μουσεία της. Πολλά, μεγάλα, ενδιαφέροντα και κάποιες φορές την εβδομάδα, δωρεάν! Δεν είναι και λίγο αν πρόκειται να επισκεφθεί κανείς 3-4, έτσι; Από κει και πέρα, οι Μαδριλένοι ξέρουν να περνούν καλά. Μόλις πέσει το σκοτάδι βγαίνουν όλοι έξω, πίνουν στο όρθιο όταν θέση δεν υπάρχει στο κατάστημα, τσιμπολογάνε απίστευτους μεζέδες και κάνουν όμορφο κεφάλι, ανεξάρτητα από την ηλικία τους. Στα κρεοπωλεία θα φας εξαιρετικά σάντουϊτς και μεζέδες όλη μέρα. Θυμίσου να επιλέξεις αυτό με το πιο βρώμικο πάτωμα, αφού οι πολλές οδοντογλυφιδες και χαρτοπετσέτες εκεί υποδηλώνουν αρκετή πελατεία! Αγγλικά όπως ειπώθηκε πριν δεν πολυμιλάνε, ενώ μπορεί να είναι λίγο πιο περίεργοι από τους καταλανούς γενικότερα, ωστόσο πρόβλημα δε νομίζω να αντιμετωπίσεις. Αν βαρεθείς, κάνεις μια βόλτα από το πάρκο Retiro. Ο κηπουρός εκεί σίγουρα ξέρει καλά την τέχνη του κλαδεύειν και προφανώς δεν ήταν τερματοφύλακας στην προηγούμενη δουλειά του... Χαλάρωση και ξεκούραση εγγυημένη!

Αν οι ημέρες σε παίρνουν για εκδρομές, τότε το Τολέδο είναι η πιο βολική λύση. Παίρνεις το γρήγορο AVE και με ταχύτητα σχεδόν 300χλμ/ώρα φτάνεις γρήγορα και ξεκούραστα στην πόλη του Θεοτοκόπουλου. Αν ο χρόνος παίρνει για μια ακόμα εκδρομή, τότε η Σεγκόβια είναι μονόδρομος! Παίρνει σχεδόν το διπλάσιο χρόνο να φτάσει κανείς, αφού το τραίνο είναι το απλό, ωστόσο η ομορφιά της μικρής πόλης με το τεράστιο υδραγωγείο, όπου έζησε για πολλά χρόνια και δίδαξε (γαλλικά) ο σεβιλλιάνος ποιητής Antonio Machado, είναι αδύνατο να περιγραφεί.

Επιστρέφοντας στα της Μαδρίτης, ένα πράγμα της λείπει της πόλης. Ένα σοβαρό ποτάμι που θα περνά κάτω από τις όμορφες γέφυρες της. Ωστόσο η τεχνολογία προχωρά και ποτέ δεν ξέρει κανείς τι θα γίνει στο μέλλον. Μεγάλο της ατού τέλος, οι δεκάδες πλατείες που ξεπροβάλουν καθώς περπατάς και αποτελούν η κάθε μια έναν μικρό ξεχωριστό κόσμο.

Αυτά τα λίγα πρώτα στοιχεία. Το ταξίδι θα είναι υπέροχο fotis και αν σε βοηθήσει και λίγο ο καιρός (μην ξεχνάς πως η Μαδρίτη είναι η πιο ψηλά χτισμένη πρωτεύουσα της Ευρώπης) τότε θα το απολαύσεις στο σύνολο του. Προφανώς, αν ψάξω λίγο τις φωτογραφίες και τις μνήμες μου θα θυμηθώ κι άλλα πράγματα να σου πω, ωστόσο πάρε αυτά σαν μια πρώτη γενική ιδέα. Αν χρειαστείς περισσότερα, ή όποιος άλλος, ΠΜ και από Δευτέρα που επιστρέφω από Μπιλμπάο και την αγαπημένη Βαρκελώνη θα παραθέσω λεπτομέρειες και προτάσεις.

η Μαδριτη αποτελει μια ιδιαιτερη περιπτωση ευρωπαικης πρωτευουσας. δεν ακους το ονομα της παντου οπως το Παρισι και το Λονδινο, δεν ειναι Αθηνα ουτε Ρωμη αλλα και δεν αποτελει το νο.1 τουριστικο προορισμο οσον αφορα τη χωρα της καθως η Βαρκελωνη κατεχει τα πρωτεια σε τουρισμο. η Μαδριτη δεν εχει το αξιοθεατο-κραχτη, δεν εχει θαλασσα και το ποταμι ειναι ξερο πλεον αλλα επισης και οι κατοικοι της δεν τα πανε και τοσο καλα με τα αγγλικα..
αυτο ομως που κανει τη Μαδριτη πιο ξεχωριστη απο ολες τις αλλες ευρωπαικες πολεις ειναι κατι αλλο. ειναι η μοναδικη ατμοσφαιρα της που εγω προσωπικα δεν εχω συναντησει πουθενα. ειναι ο κοσμος που κραταει ασφυκτικα γεματο το κεντρο και τους απειρους πεζοδρομους της σχεδον 24 ςρες το 24ωρο. ειναι η διασκεδαση που δεν εχει ουτε η Αθηνα ουτε αλλη ευρωπαικη πρωτευουσα. ειναι η ατμοσφαιρα μιας πολης-σταυροδρομι με τη νοτια αμερικη. ειναι οτι πιο κοντινο εχω δει στην ευρωπη σε σχεση με τη Νεα Υορκη, καθως αυτη η πολη δεν κοιμαται ποτε.
αν θες αξιοθεατα εχει αρκετα για 3-4 μερες. τα μουσεια Prado και Reina Sofia, το παλατι, το Santiago Bernabeu, τις απειρες πλατειες, την κεντρικη λεοφωρο με τα απιστευτα κτιρια Gran Via που προσφατα γιορτασε σε εντυπωσιακη τελετη τα 100 χρονια της καλυμενη με μια μπλε μοκετα, το Retiro που ειναι ισως το ομορφοτερο παρκο στην ευρωπη κλπ
ειμαι κι εγω ενας απο τους πολλους που οταν πρωτοπηγα Μαδριτη δεν περιμενα τιποτα αξιολογο και εχω καταληξει να ειμαι λατρης αυτης της πολης και να επιστρεφω συχνα.
οσον αφορα το αεροδρομιο το Τ4 ειναι ισως το ομορφοτερο στην Ευρωπη (αν και προσωπικα ειμαι λατρης του Τ5 του Heathrow). το Τ1 που παει η Aegean ειναι δυστυχως το χειροτερο απο ολα.
αν θελεις περισσοτερα, στη διαθεση σου

ToSofoPaidi":2omx700q said:
Πρώτιστα, τα μουσεία της. Πολλά, μεγάλα, ενδιαφέροντα και κάποιες φορές την εβδομάδα, δωρεάν!

Να σημειώσουμε πως τις ημέρες που δεν έχει αντίτιμο να πληρώσεις για είσοδο, η ουρά ξεκινάει στο Prado και φτάνει στην είσοδο του Reina Sofia. Δεν αξίζει τον κόπο για 5 ευρώ η αναμονή κάποιες ώρες έξω. Μια επίσκεψη πρωινή είναι η καλύτερη, η αναμονή δεν υπερβαίνει το 5λεπτο.

Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες πως αυτό που λείπει από την πόλη είναι το υγρό στοιχείο. ΄Ενα ποτάμι, μια λίμνη θα την απογείωνε.