Macedonian Airlines (MAT) banned??

• Thread starter Thread starter TOGA
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Aakunz, θυμάσαι πώς φαινόταν στον Γαλιλέο οι δικές μας Μακεδονικές? Μήπως φαινόντουσαν ώς ΟΑ ?

Δεν εκτελούσαν scheduled πτήσεις ως Μακεδονικές Αερογραμμές αλλά πτήσεις με κωδικό ΟΑ (το Galileo έχει καταγεγραμμένες μόνο τις scheduled), δηλαδή ό,τι ακριβώς συμβαίνει με τώρα με την ΟΑ που χρησιμοποιεί αεροσκάφη άλλων εταιριών. H μόνη διαφορά ήταν στους τύπους αεροσκαφών. Το 734 φαινόταν 73Μ.

Νομίζω πως τα charters ήταν MCS πάντως.

aakunz":133pee57 said:
Και το ακόμα χειρότερο: ότι εμείς μετονομάσαμε τις δικές μας Μακεδονικές Αερογραμμές σε Ολυμπιακές Αερογραμμές.

Δεν μετονομασαμε κατι...απλα οι Μακεδονικες Αερογραμμες ως θυγατρικη της Ολυμπιακης Αεροποριας (μαλιστα στο πλαι των αεροσκαφων εγραφε Subsidiary of Olympic Airways) εκλεισε και το προσωπικο και τα αεροσκαφη της ενσωματωθηκαν στην Ολυμπιακη Αεροπορια. Για την ιστορια αναφερω και τα παρακατω :
Τα αεροσκαφη της αντι 734 ονομαζονταν 73Μ γιατι ειχαν configuration για 168 all Economy αντι του κλασσικου 12/132 της ΟΑ. Οταν εφυγαν τα SX-BMA,BMB τοτε το ΒΜC εγινε 12/142 η 155 all Economy. Το εργο της MCS (ετσι ονομαζονταν η εταιρια) ηταν να αναλαμβανει εκ μερους της ΟΑ ολα τα charters τα οποια και εκτελουσε παντοτε με το callsign MCS. Προς το τελος οταν αποφασιστηκε να βοηθα και την μαμα εταιρια με τα αεροσκαφη της τοτε το callsign ηταν ΟΑ...αυτα σε γενικες γραμμες.

@daedalusgr

Εγώ είχα μείνει με την εντύπωση ότι οι Ολυμπιακές Αερογραμμές πήραν τον ΑΦΜ των Μακεδονικών (που αν ισχύει αυτό τότε έχουμε όντως μετονομασία) και τα εμπορικά σήματα της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Επιπλέον, στα παρακάτω links γίνεται λόγος για μετονομασία της εταιρίας.
http://en.wikipedia.org/wiki/Macedonian ... s_%28OA%29
https://www.airliners.gr/el/airlines.php?id=5

Επιπλέον, το 73Μ είναι η κωδικοποίηση του 737-200 Mixed Configuration που σίγουρα δεν υπάρχει περίπτωση να πέταξε ποτέ για Μακεδονικές, απλά έτσι τους βόλευε να το διαχωρίσουν από τα 734.

Που βρίσκεται άραγε η αλήθεια;

Εγραψα τις προσωπικες μου αποψεις και γνωσεις υστερα απο 19 χρονια παρουσιας στο χωρο...απο εκει και περα πιστεψε εσυ οτι νομιζεις...ουτε το παιζω ουτε και ειμαι θεος η απολυτος γνωστης ποσο μαλλον δε δεν υποχρεωνω κανεναν να δεχτει αυτα που γραφω. Ολα καλα λοιπον !

daedalusgr":1zismdvo said:
Εγραψα τις προσωπικες μου αποψεις και γνωσεις υστερα απο 19 χρονια παρουσιας στο χωρο...απο εκει και περα πιστεψε εσυ οτι νομιζεις...ουτε το παιζω ουτε και ειμαι θεος η απολυτος γνωστης ποσο μαλλον δε δεν υποχρεωνω κανεναν να δεχτει αυτα που γραφω. Ολα καλα λοιπον !

Ούτε εγώ υποχρεώνω κανέναν να πιστέψει αυτά που γραφω εγώ, ούτε ότι δε σε πιστεύω έγραψα, ούτε ότι το παίζεις θεός ή απόλυτος γνωστης θεώρησα, ούτε σε αμφισβήτησα. Προς τι λοιπόν όλη αυτή η φασαρία;

Βλεπεις καποια φασαρια ??? Εκτος και αν την εξηγηση που εδωσα υποστηριζοντας τα λεγομενα μου την θεωρεις "φασαρια"....δεν τρεχει απολυτως τιποτα :)

Edited: Γιατί κάνεις fullquote όταν αναφέρεσαι στο αμέσως προηγούμενο post?

Τελικα μου βγαινει καθε απογευμα να ξεθαβω απο τα παλια ποστ με αφορμη νεα και ειδησεις.Που να το φανταζονταν οι φιλοι που εγραφαν και ΤΣΑΚΩΝΟΝΤΑΝ για κατι που καποια στιγμη θα γινονταν με καποιο τροπο.Οι υπερπτησεις πανω απο την Ελλαδα επιτραπηκαν και με ειδικη αδεια για αποφυγη διπλωματικου αδιεξοδου θα επιτραπει και προσγειωση Για περισσοτερα εδω http://www.protothema.gr/content.php?id=35890 Mε τις υγείες μας !!!