LH vs. LX για JFK

• Thread starter Thread starter amokios
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Το έχω διαβάσει αυτό που λές δηλαδή να ζητήσεις αναβάθμηση εσύ απο τον υπάλληλο του gate η στο check-in. Αλλά το θεωρώ λίγο γυφτιά (ας μου επιτραπεί η λέξη) να κάθεσαι να ζητάς δωρεάν upgrade.

Γυφτιά σε καμία περίπτωση ανήκει στα προνόμια του status.

αν και το θεμα πηγε αλλου θα σας απαντησω ως υπαλληλος αεροδρομιου.
upgrade κανουμε οταν η Y βγει over και αρα καποιοι πρεπει να πεταξουν στην C (εαν υπαρχουν θεσεις).
ο check in agent εχει το δικαιωμα να αναβαθμισει οποιον θελει αλλα υπαρχει και μια τυπικη σειρα η οποια ειναι: HON,SENATOR,LH gold member,gold member κλ.
αλλα οπως προειπα εχει δικαιωμα αν κανει upgrade οποιον θελει ακομα και αυτον που εχει πληρωσει τον φτηνοτερο ναυλο.
αν πας τελευταιος ή πρωτος στο check in ή εχεις κανει internet check in αυτο δεν παιζει καθολου σημασια.πολλες φορες κανουμε upgrade ακομα και κατα την διαρκεια του gate αφου οι τελευταιοι επιβατες checkαρουν οταν ήδη εχει αρχισει η επιβιβαση. τοτε κοιταμε ποιος ειναι στην πτηση HON, SENATOR κλ κλ και τον αναβαθμιζουμε.
αυτο που λετε οτι καποιος που παει τελευταιος εχει πιο πολλες πιθανοτητες να αναβαθμιστει ειναι οταν δεν υπαρχει κανενας gold ή silver member στην πτηση ή ο υπαλληλος να βαριεται να κανει ολη την διαδικασια που χρειαζεται και να τον αναβαθμιζει αμεσως.
οντως ενας HON ή SENATOR εχει το δικαιωμα να ζητησει αν γινει upgrade ακομα και αν δεν γεμισει η οικονομικη.για τους απλους gold δεν ειμαι σιγουρος οτι μπορει να το ζητησει.

Πολύ ωραία ανάλυση, αλλά μήπως θα μπορούσες να μου εξηγήσεις με απλά λόγια και ποιοι είναι HON και ποιοί SENATOR?

Εγω πάντως μετα από αυτά που έγραψε ο κριτικος φωτίστικα πλήρως και πιστεύω πως έτσι όπως τα λέει είναι.
Μια φορά στην Φραγκφουρτη είχα κάνει web check-in ( AEGEAN) και όταν έφτασα σχεδόν τελευταίος στο gate μόνο με χειροαποσκευή και με την εκτυπωμένη κάρτα επιβ. με πλησίασε η υπάλληλος της Aegean , μου ζήτησε να δει την κάρτα μου και αφου απομακρύνθηκε , συζήτησε 2 λεπτά με έναν Γερμανό , και επέστρεψε με μια καινούργια κάρτα και μου ανακοίνωσε ότι θα ταξιδέψω Business !!! Επιβιβάστηκα άμεσα χωρίς να ρωτήσω γιατί . Αργότερα έμαθα πως η οικονομική ήταν overbooking και εμένα μάλλον με είχαν «ξεχάσει» μιάς και δεν είχα πάει στον γκισέ για check-in ??? Τότε δεν ήμουν ακόμη χρυσό μέλος…

αποκλειεται να σε ειχαν ξεχασει αφου ειχες κανει web check-in.φαινοσουν checkαρισμενος κανονικα στο συστημα τους.απλα μαλλον ειχε βγει οver η Y και σε εβαλαν στην C.τοτε επρεπε να δουν ποιοι ειναι gold κλ κλ και να αναβαθμισουν αυτους και εσυ να πεταξεις Υ.ή βαριοταν ο υπαλληλος ή πιεζοταν πολυ απο τον χρονο(βεβαια δεν ειναι δικαιολογια αυτο).δεν σε χαλασε ομως :great:

Ήταν σίγουρα το ίδιο αεροσκάφος που ήταν αρχικά προγραμματισμένο; Γιατί εγώ μια φορά είχα αντίστοιχο περιστατικό στο ίδιο route λόγω του ότι το 321 έγινε 320, οπότε η τελευταία θέση που είχα διαλέξει στο check-in ήταν... εκτός αεροπλάνου :lol: Δυστυχώς είχε πολλές ελεύθερες στην οικονομική οπότε no upgrade :(

Μιλάμε για την εποχή που το δρομολόγιο γινόταν με 737 μέσω Θεσ/νίκης.
Πάντως μου φάνηκε πως όταν η κοπέλλα είδε την εκτύπωση από το printer στα χέρια μου, και όχι ένα κανονικό boarding pass ,παραξενεύτηκε και ήρθε κατευθείαν σε ‘μένα ενώ δεν ήταν αυτή που τσεκάριζε τις κάρτες επιβίβασης . Όταν έγινε αυτό οι περισσότεροι επιβάτες ήταν ήδη μεσα στο αεροσκάφος..